Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 247
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
 гетите нямат нищо общо със славяните. Някои твърдят че имат общо с готите, но това не е доказано.
като цяло обаче като идва римската импеия са се омешали доста траките и в гракологията говорят за ранни траки - до Рим и късни траки - след него.
Славяните идва от два клона - балто славяни. Балите съставят прибайлтийските държави, а славяните   - познатите нам държави.

хората на Ахил не са траки а мирминдонци. Никой в науката не знае със сигурност кои  са те. последното което чух е че ги считат за скити, т.е. прабългари.
някои пък ги приравняват на парти. като цяло обаче се приема че са гърци, защото съюзът на Агамемнон е гръцки, Резос  тракийския цар е едничко изключение и че той е представлявал всички траки.

когато аз съм учил пред  ни убеждаваха че Аспарух имам 300 000 прабългари. днес се знае че ако е имал 15 000-20 000 души . Въпреки това  в науката все повече се затвръждава мнението че праблъгарите са били по-активният етнос . не че товаима значение защото след Крум и Борис двата етноса здраво се омешват

П.С.
много минахме встрани от темата. То варги има и сред  северняците, но те не ги почитат като диваците- впрочем нека не забравяме че Светът е писан от различни майстери има противоречащи си тези.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 09:25 от Джон Сняг

# 496
  • Варна
Препрочитам си Танца. В разговора между Илирио и Тирион ми направи впечатление следното:
Скрит текст:
   — ....Във Вестерос няма никакъв мир, нито правосъдие, нито вяра… а скоро и храна няма да има. Когато хората гладуват и се поболеят от страх, търсят спасител.
   — Може да търсят, но ако намерят само Станис…
   — Не Станис. Нито Мирцела. — Жълтата усмивка се разшири. — _Друг._ По-силен от Томен, по-благороден от Станис, с по-добри претенции, отколкото на момиченцето Мирцела. Спасител, дошъл отвъд морето да превърже раните на кървящия Вестерос.
   — Хубави думи. — Тирион не беше впечатлен. — Думите са вятър. Кой е този проклет спасител?
   — Дракон. — Търговецът на сирене видя изражението му и се изсмя. — Дракон с три глави.
До сега общо-взето идеята ни е, че Илирио и Варис подкрепят Егон (Блекфир). Денерис и драконите й дойдоха доста неочаквано и едва ли са били в сметките им, но да предположим, че са ги наместили в картинката. Значи или говори индиректно за герба на Таргариен/Блекфир или наистина има предвид три глави на дракона, въпреки че звучи така, че има предвид само един човек. Кого смятате, че са нарочили за трета глава?

# 497
  • Варна
Значи или говори индиректно за герба на Таргариен/Блекфир или наистина има предвид три глави на дракона, въпреки че звучи така, че има предвид само един човек. Кого смятате, че са нарочили за трета глава?
Не мисля, че има предвид три глави, а герба на Таргариен/Блекфир.
Освен ако не се появи трета сестра Тарг/Блекфир. Grinning
Идеята им за момента е да оженят Егон за Дани, които заедно с драконите са безспорен фаворит за престола.
Трети само може да попречи.  Thinking

# 498
  • Варна
А може би имат предвид  Денерис с трите  си дракона.... трудно могат да планират изненадваща поява на трети Дракон.

# 499
  • Варна
А може би имат предвид  Денерис с трите  си дракона.... трудно могат да планират изненадваща поява на трети Дракон.
И след този разговор Илирио го изпраща при Егон.  Grinning
maskara има предвид не да планират появата на трета глава на дракона, а вече да разполагат с такава. Peace

# 500
  • Варна
А може би имат предвид  Денерис с трите  си дракона.... трудно могат да планират изненадваща поява на трети Дракон.
maskara има предвид не да планират появата на трета глава на дракона, а вече да разполагат с такава. Peace
Кого визираш?
А ако пръкнат 4-та и 5-а? Wink
Регар и Джон примерно ...

# 501
  • Варна
Скрит текст:
Кого визираш?
А ако пръкнат 4-та и 5-а? Wink
Регар и Джон примерно ...
Никого, просто хипотетично. Моето мнение е, че имат предвид Егон. А това с триглавия дракон е заигравка на Мартин да си мислим за Таргариен, а всъщност да става въпрос за Блекфир.

# 502
  • Варна
Двама ги устройва повече ... дори да не се оженят, "Егон" ще е наследник.

# 503
  • Варна
Абе те е добре да имат 1-2ма в резерва, че историята показва доста Таргариени, които така и не са успели да излюпят или яхнат дракон. Щото тия денерисни дракони трябва и да се яздят, не само да пърхат наоколо с PR цел и да ядат овчици  Laughing
Всъщност след Танца излюпвали ли са се още дракони? Егон 3 май така и не е могъл да преодолее страха си, но са продължили да слагат яйца в люлката на малките Таргариенчета, само дето не са се излюпвали. Хм.

# 504
 Всъщност към момента имаме 4 потенциални дракона -ЕГон, денерис, Джон и тирион....единият е излишен.. Станис не го броя, въпреки че има частица драконска кръв в него, защото то тогава трябва да сложим и Кафевия Бен Слива в сметката.

# 505
 браковете често са легитимирали узурпаторите. В смисъл - жениш се вдовицата на убития от теб владетел и болярството те приема за такъв. после дори  тя да умре ти вече си легитимен владетел. Подобни бракове по нашите земиса характерни за ИВайло Бърдоквата/намерили го в една маруля/, който се жени за Мария  жената наКонстантин - Тих и  крал Борил, който се жени за куманката на Калоян и осиновява дъщеря му.
Ако ЕГон се ожени за Денерис, която всички възприемат като наследница на Регар, то и той се легитимира тозчас като наследник. струва ми се обаче, че Варис и  Илирио подценяват автюристичната душа на Егон и нещата ще де объркат.

# 506
  • Варна
Всъщност след Танца излюпвали ли са се още дракони? Егон 3 май така и не е могъл да преодолее страха си, но са продължили да слагат яйца в люлката на малките Таргариенчета, само дето не са се излюпвали. Хм.
Не, не са се излюпвали във Вестерос. Май само един жив дракон остава след Танца, но яйца си има доволно.
После по-голямата част обаче са ги изхабили опитвайки се да ги излюпят.

Ако ЕГон се ожени за Денерис, която всички възприемат като наследница на Регар, то и той се легитимира тозчас като наследник. струва ми се обаче, че Варис и  Илирио подценяват автюристичната душа на Егон и нещата ще де объркат.
Ако Егон бъде признат като Егон синът на Регар, не му е нужна Денерис. Възможно е обаче таргариенските поддръжници да се разединят и така да отслабят позициите му.

# 507
Аз мисля, че след Танца останаха два дракона - Овцекрад, който изчезна с момичето, май че Копривка, и Канибал, който никой не успя да обязди. Когато четох Светът, точно за тези два дракона не се казва каква е съдбата им и все си мисля, че това не е случайно.
Моята теория е, и друг път съм я казвала, но така си мисля - Дани ще язди един дракон, а другите два ще я следват без да бъдат обяздени, защото тя им е майка и докато тя е жива няма да позволят на някой да ги яхне. Останалите Тарги, които са другите глави на дракона или ще излюпят собствени дракони, или ще се появят тези двата и те щи ги яхнат, не изключвам Джон да яхне Леден дракон. Полет на фантазията не се сърдете Embarassed Hug

# 508
  • Варна
Овцекрад замина с Коприва и не се е връщал във Вестерос.
Канибал изобщо не е бил обязден.

Не мисля, че останалите дракони ще слушат Дани, поне няма досега такъв прецедент. Дракона слуша ездача си или подивява.

# 509
Именно, това казвам Овцекрад и Канибал има възможност да са някъде, извън Вестерос, но живи...
Знам, че няма прецедент до момента, но до този момент не са се излюпвали дракони по този начин, така че и понататък може техните реакции да са различни. Тя е майка и на трите дракона и те го знаят, до този момент не се е случвало такова нещо...
Просто разнообразие правилата и моделите се променят и това прави живота интересен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт