Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Не мисля че Тирион я гледа в очите! Joy
Ще седна да проуча като се прибера...

Прекарват достатъчно време заедно, за да има възможност да забележи такива детайли.
Жена с лилави очи до сина на Регар, не е нещо, което Тирион би пропуснал.

# 586
И тук възниква въпросът - има ли ли са нячин да променят очите си. Ътадиционен - лещи, или нормален за този свят - с магия newsm78

# 587
  • Варна
И тук възниква въпросът - има ли ли са нячин да променят очите си. Ътадиционен - лещи, или нормален за този свят - с магия newsm78
Не мисля.
Става прекалено, защо на Егон не са му променили външността и не са го оставили да живее у Хайтауър например, вместо да го мъкнат из Есос половин дузина хора с променен външен вид и самоличност. Joy

# 588
 защо пък не? Мел и Безликите как си променят външността? колко му е едни лещи да сложат, техниката е на високо ниво. има алхимици със сигурност. Може да е Безлика. Може да е учила висши изкуства в Асшаи.
П.С. - Егон трябав да бъде разпознат като владетел става прекаленто сложно ако го замаскират така че никой да не го познае. От съветниците му не се очаква да ги познават, особеон ако е опасно за живота им.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 16:05 от Джон Сняг

# 589
  • Варна
защо пък не? Мел и Безликите как си променят външността?
Мел и Безликите служат. На кого, то си е техен проблем. Но когато си говорим за обикновени хора, не би трябвало да става така лесно.
Кутрето с неговите възможности защо просто не смени външността на Санса, а мина само с една боя. Варис също се дегизира добре, но остава разпознаваем.

Ако е така лесно става твърде много фентъзи, безинтересно фентъзи.

# 590
 Варис нека не забравяме, че мрази магията. Няма как да я използва.
ЗА Кутрето и аз съм изненадан, че не маскира повече Санса, но пък той си има и перверзиите, иска да вижда подобието на Кейт в нейно лице.
Това че Мел и Безликите служат не е довод, Лемор също служи, само че не знаем на кого - във всеки случай не на Егон, момже би на Илирио и Варис. И въобще не сме сигурни, че тя е обикновен човек, съвсем е възможно да е Блекфирка с подменена външност.
за мен отдавна стана търде много фентъзито, с тези съживяващи се мъртъвци, Не-грегъри, Не-Кейтлини, зомбита и т.н. Сега остава и Нед Старк да стане Конника без Глава  Joyи съвсем ще я втасаме.

П.С. тъкмо първата книга се радвах, че най-после чета книга в която драконите не са истински, а само символи и Мартин влезе в шаблона във втората - досега не съм видял фентъзи без дракони, изключвам Конан.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 17:30 от Джон Сняг

# 591
  • Варна
Жена с лилави очи не изпъква толкова в Ессос ... Странно е че Чичо който си пада по подробности е написал само, че е отметнала кафявата си коса от очите ...и носи свещен кристал, но го сваля когато плува ...но пък тогава не я гледат в очите.

# 592
  • Варна
Да, но пък Тирион е много заинтересован от Ленор - не само като жена. В онзи цитат по-горе дадох размислите му за нея - не бяха за гърдите й  Laughing Щом забеляза следите от раждане, щеше да обърне внимание на очите й, особено в комбинация със "синеокия" Егончо.

# 593
  • Варна
Жена с лилави очи не изпъква толкова в Ессос ... Странно е че Чичо който си пада по подробности е написал само, че е отметнала кафявата си коса от очите ...и носи свещен кристал, но го сваля когато плува ...но пък тогава не я гледат в очите.
Не изпъква в Есос, но септа с лилави очи изпъква всякак и да цитирам Халдон: "мирише на Вестерос".

Варис нека не забравяме, че мрази магията. Няма как да я използва.
Скрит текст:
ЗА Кутрето и аз съм изненадан, че не маскира повече Санса, но пък той си има и перверзиите, иска да вижда подобието на Кейт в нейно лице.
Това че Мел и Безликите служат не е довод, Лемор също служи, само че не знаем на кого - във всеки случай не на Егон, момже би на Илирио и Варис. И въобще не сме сигурни, че тя е обикновен човек, съвсем е възможно да е Блекфирка с подменена външност.
за мен отдавна стана търде много фентъзито, с тези съживяващи се мъртъвци, Не-грегъри, Не-Кейтлини, зомбита и т.н. Сега остава и Нед Старк да стане Конника без Глава  Joyи съвсем ще я втасаме.

П.С. тъкмо първата книга се радвах, че най-после чета книга в която драконите не са истински, а само символи и Мартин влезе в шаблона във втората - досега не съм видял фентъзи без дракони, изключвам Конан.
Именно Варис е човека, който направлява Егон и Лемор. Значи не е ползвал магия и при тях.
Ако допуснем, че всеки може да се променя и да ползва магии свободно, наистина отпада дискусията коя е Лемор, защото възможностите са необятни. Обаче и не вярвам чичо да направи нещо толкова евтино.

# 594
 що се отнася до Мартин аз вярвам всичко. абсолютно с нищо не може да ме изненада. И птеродактили да вкара - пак не може да изненада. В желанието си да бъде оригинален, стана банален.
П.С. по принцип думата "магия" е много обща. Безликите магьосници ли са? А алхимиците, които могат да изработват лещи магьосници ли са? Варис може да уреди един алхимик и пак да си мрази магията.
П.П.С. Дали Варис направлявала Лемор, или тя се е присъединила по-късон към дружината нямаме никакво доказателство. Съвсеме възможно е обратното -Лемор да направлява Варис и да идва, за да се убеди, че плановете й ще се сбъднат. Пък и Варис не е самостоятелен играч, той е свързан с Илирио.

# 595
  • Варна
П.П.С. Дали Варис направлявала Лемор, или тя се е присъединила по-късон към дружината нямаме никакво доказателство. Съвсеме възможно е обратното -Лемор да направлява Варис и да идва, за да се убеди, че плановете й ще се сбъднат. Пък и Варис не е самостоятелен играч, той е свързан с Илирио.

Ако книгата беше от Агата Кристи, да.
Но Мартин никога не прави рязък поврат без да е дал индикации за това. Всяко шокиращо събитие е предхождано от събития или думи, които го подсказват.

# 596
Аз мисля, че септа Лемор не е случайна и с това, че е раждала чичо ни дава жокер, но какъв newsm78
Имената, Кото по-горе се завъртяха - Ашара, Елия, Лиана са и възможни, и абсурдни. Според мен най-големи шансове има Ашара, тя би се грижила за друго дете, за да потисне болката за своето, обаче как е скрила очите си? Елия няма как да бъде заменена без да се забележи, тя е убита и разни хора са го видели, бебе можеш да смениш те са трудно разпознаваеми за странични хора...
Лиана - за мен е пълен абсурд да остави брат й да гледа детето й, а тя да гледа детето на друг....
И така коя ли е септата?

# 597
  • Варна
Елия и Лиана са жени на Регар, Грифона трябва да им се кланя постоянно.... С Ашара би се сработил. Линес не става, няма индикации за интелект. Иларио не говореше ли за някаква жена?

# 598
На мен понякога ми идват повече фен теориите, според които героят Х е всъщност У. Мисля че прекалено много се задълбава и в един момент се търси просто под вола теле.
Та в този ред на мисли, истинската самоличност на септа Лемор едва ли е Ашара/Елия и т.н.

# 599
  • Варна
Елия и Лиана са жени на Регар, Грифона трябва да им се кланя постоянно.... С Ашара би се сработил. Линес не става, няма индикации за интелект. Иларио не говореше ли за някаква жена?

Всъщност Ашара пасва идеално, с изключение на очите.

На мен понякога ми идват повече фен теориите, според които героят Х е всъщност У. Мисля че прекалено много се задълбава и в един момент се търси просто под вола теле.
Та в този ред на мисли, истинската самоличност на септа Лемор едва ли е Ашара/Елия и т.н.

Ако книгите бяха написани и не трябвше да се чака с години, едва ли някой би дълбал толкова.

Общи условия

Активация на акаунт