Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Хексе,може пък да не е забелязал очите.Не си спомням подробности,но не беше ли много слънчево - човек не вижда много добре,когато светлината блести в очите му.И май много много не му позволяваха на Тирион да се доближава до пасажерите на лодката.
Ашара си пасва идеално.Но защо на всяка цена трябва да не бъде разпозната?

# 601
  • Варна
Ашара си пасва идеално.Но защо на всяка цена трябва да не бъде разпозната?

Защото е официално мъртва. Ако се разбере, че е жива, семейството й ще почне да рови и може да стигнат до Егон.

# 602
Според мен не пасва.
Не мисля, че е имало план в момента, когато са подменили Егон. Действали са според обстоятелствата. Едно бебе - трябва кърмачка +евентуално някой да го представи за свое, щом ще пътува извън Вестерос+ мъж закрилник- той е ясен. Няма време Ашара да инсценира смъртта си.
Тази жена е с тях от началото, може би не е постоянно с Егон. Малко са просветлените за произхода му ,щом не се е разчуло във Вестерос. Виж за Дани и брат и се знае.  

# 603
  • Варна
Тирион е бил дете, когато Ашара се самоубива и нямат допирни точки, освен това не му пука за миналото на Лемор, а очите така и не са описани.
"Септа Лемор се засмя. Като всички останали на борда на „Свенливата девица“, и тя си имаше своите тайни. „Да си ги пази. Не искам да я познавам. Искам само да я чукам.“ Тя също го знаеше. Докато окачваше свещения кристал около шията си и той се мушна в цепката между гърдите й, му се усмихна закачливо."

Гриф, Лемор и другите не са отдавна с "Егон". Гриф е бил много време в ЗД.

Повече ме притеснява това:
"Беше минала четирийсетте, по-скоро чаровна, отколкото хубава, но все пак хващаше окото."
Не си представям Ашара така....

# 604
  • Варна
Повече ме притеснява това:
"Беше минала четирийсетте, по-скоро чаровна, отколкото хубава, но все пак хващаше окото."
Не си представям Ашара така....

Защо? Защото един влюбен мъж (Баристан) я намира за неотразима, когато е била на 16-17?

Според мен не пасва.
Не мисля, че е имало план в момента, когато са подменили Егон. Действали са според обстоятелствата. Едно бебе - трябва кърмачка +евентуално някой да го представи за свое, щом ще пътува извън Вестерос+ мъж закрилник- той е ясен. Няма време Ашара да инсценира смъртта си.
Тази жена е с тях от началото, може би не е постоянно с Егон. Малко са просветлените за произхода му ,щом не се е разчуло във Вестерос. Виж за Дани и брат и се знае.  
Егон , синът на Регар не е подменен. Този е друг Егон. Взели са Ашара да се грижи за него и да го възпитава по вестероски. Не твърдя, че са избягали заедно. След като Нед заминава от Звездопад, Варис отива при Ашара и я пита, дали иска да се грижи за сина на Елия. Тя е загубила дете, отчаяна е, защо да не се съгласи?

# 605
  • Варна
Гриф е напуснал ЗД преди 12г.....

Защо? Защото един влюбен мъж (Баристан) я намира за неотразима, когато е била на 16-17?

Баристан, Нед и още доста рицари точат лиги по нея в Харънхол... трябва да е била поне доста хубава.
Някак не си представям Варис в Дорн, там ядът паяци! Joy

# 606
  • Варна
Гриф е напуснал ЗД преди 12г.....
Баристан, Нед и още доста рицари точат лиги по нея в Харънхол... трябва да е била поне доста хубава.
Някак не си представям Варис в Дорн, там ядът паяци! Joy
Ако Варис твърди, че е спасил синът на Елия, ще получи добър прием в Дорн.
Няма индикации, че Нед е точил лиги по Ашара. newsm78 По-скоро е бил брат му Брандън, който пък е точил лиги по всяко хубаво момиче. Nе твърдя, че не е хубава, но едно хубаво момиче на 17, спокойно може да е чаровна жена на 40. Особено през очите на някой по-млад.

# 607
  • Варна
Мартел не са в течение на обстоятелствата около подмяната.
Нед я е поканил на танц,което за него е мнооого. Останал съм с впечатлиние,че Ашара е легендарна красавица,което би си личало и на 40....

# 608
 Ашара наистина е легендарна. С нея са танцували Регар, Нед, има съмнения че има дете от Брандън, Баристан точи зъби по нея и съжалява 16 години по-късно, че не е спал с нея,  съмнява се за Денерис дали не е дъщеря на Ашара и Регар..... аз имам чувството че всеки втори рицар се е точел на Ашара Дейн.  Баристан е искал да  направи кралица на турнира на харънхъл, сър Артър също би посочил сестра си. Дори Кеван признава че е хубава и нищо чудно - неговата жена е дорнка.
та Ашара е едва ли не по-известна от брат си АРтър, Меча на УТрото....
лесно биха я разпознали, такава красавица.

Варис твърди именно, че е спасил синът на Елия, но Принцът на Дорн е твърде несигурен. не вижда дракони а само Златна дружина, а и няма доказателства че този претендент е истинският Егон, затова прати Ариан да разузнае.

Самият факт, че Септа Лемор има свещен кристал ме навява на мисълта, че може да го използва по същия начин както Мелани изпозва своя рубин....

# 609
П.П.С. Дали Варис направлявала Лемор, или тя се е присъединила по-късон към дружината нямаме никакво доказателство. Съвсеме възможно е обратното -Лемор да направлява Варис и да идва, за да се убеди, че плановете й ще се сбъднат. Пък и Варис не е самостоятелен играч, той е свързан с Илирио.

Ако книгата беше от Агата Кристи, да.
Но Мартин никога не прави рязък поврат без да е дал индикации за това. Всяко шокиращо събитие е предхождано от събития или думи, които го подсказват.

Уау! появата на ЕГон и Контигтън или смъртта на Куентин, след като му точеха пътуването толкова книги не са рязък поврат! нямам думи! да не говорим за смъртта на Нед Старк! Той Мартин е пълен с резки поврати, за които няма никакви индикации.

# 610
  • Варна
Мартел не са в течение на обстоятелствата около подмяната.
Нед я е поканил на танц,което за него е мнооого. Останал съм с впечатлиние,че Ашара е легендарна красавица,което би си личало и на 40....
Нед я е поканил на танц, след намесата на Брандън:
Цитат
Езерният човек видял как една засмяна девица с пурпурни очи танцувала с Белия меч, с Червената змия и с Господаря на грифоните, а накрая с Кроткия вълк… но едва след като Дивия вълк поговорил с нея от името на брат си, който бил толкова свенлив, че едва го убедили да стане от пейката.

Сега ми прави впечатление, че е танцувала и с Конингтън. Thinking Хм.. и за него ли ще твърдите , че я е харесвал?
Описват Ашара  засмяна, не красива.

П.П. Джони, отказвам да ти отговарям. Някакъв ужас просто. Жената на Кеван - дорнка?  smile3511 smile3514

П.П. Може не Варис, а Конингтън да е вербувал Ашара да се грижи за Егон.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 13:22 от Хексе

# 611
  • Варна

Цитат
Езерният човек видял как една засмяна девица с пурпурни очи танцувала с Белия меч, с Червената змия и с Господаря на грифоните, а накрая с Кроткия вълк… но едва след като Дивия вълк поговорил с нея от името на брат си, който бил толкова свенлив, че едва го убедили да стане от пейката.

Сега ми прави впечатление, че е танцувала и с Конингтън. Thinking Хм.. и за него ли ще твърдите , че я е харесвал?
Описват Ашара  засмяна, не красива.

Красивите момичета не винаги плачат! Wink

Това което пропускаш в цитата е, че Нед е станал от пейката заради ЖЕНА.

# 612
Може и да бъркам много, ама може ли Конингтън да е баща на детето на Ашара, хм?
Възможно ли е Егончо да е техен син, всъщност? Конингтън какви очи има?

И да, нормално е една 17 годишна красавица, да е просто чаровна на 40 Wink 
Въпреки всичко тия лилави очи, щеше да ги забележи Тирион 100%! Това убива теорията за Лемор- Ашара...

# 613
  • Варна
Може и да бъркам много, ама може ли Конингтън да е баща на детето на Ашара, хм?
Възможно ли е Егончо да е техен син, всъщност? Конингтън какви очи има?

Очите му са сини. Но той изглежда не се  интересува от жени.

Скрит текст:

Цитат

Описват Ашара  засмяна, не красива.

Красивите момичета не винаги плачат! Wink
Това което пропускаш в цитата е, че Нед е станал от пейката заради ЖЕНА.
Не твърдя , че е трябвало да плаче, а че е определена като усмихната, а не като красива. Ако беше красавица предполагам, че щеше да бъде споменато. На мен ситуацията с танца ми е изглежда, сякаш Брандън уговаря своето момиче да се държи мило с брат му, защото е много задръстен.
  Роб също се влюби в недотам красиво момиче, но в неговите очи е била красавица.

# 614
  • Варна
Ауу, Мартин е направо ужасен! Още нещо от брашнения чувал (от разговор между Мелисандра и Манс, докато се прави на Дрънчащата ризница):
Цитат
— Изпял съм песните си, извоювал съм битките си, пил съм лятно вино, опитал съм дорнска жена. Един мъж трябва да умре така, както е живял. За мен това е стомана в ръката.
Дивак, живял в Севера цял живот (уж)... Имам чувството, че чичо нарочно го прави, само за да ни гледа сеира  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт