Януарска мама

• 44 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
В книгата, която чета пише, че го третия месец спат между 14-18 часа  Rolling Eyes като гледам повечето бодуват, та явно е нормално.

Моето момиче не иска биберон, а иска да си успокоява кривотията с гърдите ми. Мам предвид, че като ревне, особено вечер, се успокоява само като и дам да суче, т.е. тя не яде, а само май ме ползва за биба. Това дали е проблем? ММ каза, че той като нямал ц**а няма как да я успокои, лошо съм я научила.

За кърмаческата диета и аз см чувала, че в нормални количества нищо не е вредно.

# 346
~Magi_TM~, да, от Русе съм.

А за това, че ползват гърдата за успокоение и играчка понякога е вярно, но не смятам, че биберона е добро решение на въпроса. Пробвайте (най-добре мъжа ви първо), разходка, съчетана с люшкане, при нас един люлеещ се стол върши чудеса, говорене на бебето, но най-вече въртене наляво надясно, може и надолу нагоре, движение да има. Ако не е наистина гладно бебето, това върши чудеса обикновено. И не бързайте да го върнете в леглото, щом затвори очи - бебето доста дълго е във фаза на лек сън и ще се събуди веднага. Изчакайте да спрат всякакви движения и да се унесе наистина дълбоко първо. А за утеха моят още на няма и седмица залапа пръстче(та) и цели юмруци вкарва, прави смучки, на който го носи, яде дрехи - но това е, когато наистина е гладен. Общо взето се старайте по-често да е допрян до човешко тяло и разнасян, това определено успокоява бебоците като цяло, а това дава възможност цялото семейство да поспи някой и друг час. Вечер едно дълго кърмене ги нокаутира също достатъчно ефикасно, ако имате късмета да се будят на 3-4-5 часа тогава, само за да хапнат Simple Smile

# 347
Момичета, с какъв бебешки препарат измивате шишетата?

# 348
  • USA
Здравейте,
ние вчера бяхме на консултация за първия месец. Плюс 1 килограм от колкото се е родила и 3 см. Много съм доволна,само на кърма е.Дохранвах първите няколко дена и дотам.През ноща повечето пъти спи до мен,само я храня както сме легнали и незнам коя заспивапърва Simple Smile
Колики имахме няколко вечери и започнах да давам - Little Remedies,много съм доволна.Незнам далиго има в БГ

Лека вечер

# 349
Вие давате ли вода? Може да съм ви питала, но не помня да съм чела коментари по този въпрос.  Embarassed от двама лекари чувам различни мнения.

# 350
  • Варна
Добро утро!
Аз вода давам, но не пие. Колкото да си измие устата. И другите не пиеха вода.
И мен ме ползва за биба. А залъгалката въобще не я отразява, чак му се гади като се опитам да му я набутам. Дано само да не си намери пръста.  Praynig
Мия с препарата на Бочко.
Борко си спеше много добре допреди няколко дни, когато започнаха да го мъчат колики. Лекуваме ги със сукане и спане отгоре ми по корем. И той заспива на гърдата последните дни като не може да спи като хората заради коликите. Нощем спи при нас на леглото с цица в уста. Страничен ефект от коликите е, че спрях да му давам добавка. Виси ми по гърдите нон-стоп, а от напъването повръща много. Освен това видимо е качил доста. С 60мл. АМ 3-4 пъти на ден (често и по-малко) не може да качва толкова, явно кърмата си му стига вече. Та вчера изкара без АМ. Само дето не е акал от предната вечер и се напъва яко и нищо не изкарва. Масажирам коремчето, свивам крачетата да му помона, но засега не става. Целият почервенява и изплаква милия. Sad
Frozy, води се по детето. Той е малък, за да будува дълго време. Щом смяташ, че е по-добре да го приспиваш, прави го.  Peace

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 09:30 от Katia_N

# 351
  • Русе
~Magi_TM~, да, от Русе съм.
Simple Smile Може да се за видим за някоя разходка.  Peace

Препарат за съдове съм ползвала преди на Бочко, а сега мъжът ми купи на Фрош. Доволна съм и от 2-та.
Вода давам или пък чайче за колики  й запарвам. Пие ги. 
Биберон залъгалка, реших за себе си, че е предпочитам да й дам пред пръст в в устата или мен да ме ползва за такава. Не я отказва.  Peace

# 352
  • Варна
Биберон залъгалка, реших за себе си, че е предпочитам да й дам пред пръст в в устата или мен да ме ползва за такава. Не я отказва.  Peace
Абе и аз така предпочитам. Ама не ще диването. Crossing Arms

# 353
Ние категорично отказваме вода. По препоръка на доктора даваме след храна да изплакне млякото, за да не се образуват гъбички. Едва я поема. Направо мрази, за сега. Снощи много силно плака, дори се захласна, та ни изкара акъла. И пак от ранни зори пънене, трудно пръцкане и хъркане от тези задни сополи. Аман.
Не знам дали не го понастинахме. Излизахме вчера и мин.седмица и на по-студено.

# 354
Вода предлагам почти след всяко хранене ама така бръчка вежди и гледа лошо, че имам чувство,че ще ме набие ако може. Рядко ако е топла водата почва да преглъща докато се усети какво е и после бута шишето.
Бебешки препарат ползвам на фрош и съм доволна от него. Мия шишетата единствено вечер само преди да ги подредя в стерилизатора. Те в болницата където раждах стрерилизират на 24 часа и след това само ни плакнеха шишето с хладка вода в банята. Така процедирам и в нас от началото, с тази разлика,че ги плакна бутилките с вряла вода от бойлера.

# 355
И Сашко иска само на ръце или на цица, ама и аз си ги гушкам повече, въпреки че всички само ми натякват, че така ще го науча. Ми вярно е, ама в крайна сметка тези дни никога няма да се върнат, а и ми плащат да съм майка, не да мия съдовете примерно. На мен пък у ми е гот да си го гулшкам и да си гледам тв.
Тази сутрин към 7 ч пак не можаж да отлепя от леглото и взех малкия при мен, поспахме още два часа. Не, ще ми стигнаха, ама пак е нещо.
Сашко понякога иска залъгалка, понякога я плюе, но определено бибата помага, когато тр да свърша нещо друго.
Момичета, днес забелязах, че целите ми баджаци са в стрии. В потрес съм! Докато бях бременна нямах, a сега като отслабвам ми се появяват Shocked още са розови, дали ако ги мажа с нещо ще се разкарат? Поне да бяха на скрито място, а те баш на джоанчетата  Confused

# 356
И ние сме на мнение че по-добре залъгалка от пръстчета. А да ползва мен за залъгалка просто не мога, толкова ме болят зърнана само от един ден кърмене на час и половина от двете гърди Sad
Момичета вие правите ли гимнастика на бебчетата? Педиатърката ни каза да го оставяме по корем за да започва да си вдига главата и да го държим под мишниците леко приклекнал и трябвало да започне да се изтласква с крачета. Опитвам се, но не се пжлучава много, чудя се дали не е малък - вече е на две седмици.. и аз не знам Sad
Относно препарата - за сега ползвам този на Нук. Като се цедих стерилизирах помпата след всяко цедене. Иначе сега шишето зо вода го стерилизирам заедно с лъжичката за Еспумизан и залъгалките по веднъж на ден. Когато е буден след  хранене му давам вода. В началото се мръщеше, но сега я пие - оставям го 3-4 глътки да вземе и му дърпам шишето, защото не искам да се налива много след хранене. Често изплюва малко вода, вожното е да изплакне устата.

# 357
Залъгалка почнахме да даваме от около десетия ден, след като се разбра, че няма да стане кърменето при нас и не се успокояваше на гърда повече. Уцелихме още от първия път с някаква рекламна на Mam. За сега другите не ги харесва.

Аз я нося на ръце основно само след хранене за да оригне. Не искам да свиква на ръце и после да виждам зор. Сега е само 4 кг ами като стане 7-8 кг и не ми се мисли... Баба и е детска учителка и почна да я разнася на ръце и да пее цял репертоар от песнички, но това беше само първите три дни и след това я изпратихме и се свърши с разглезването. Признавам по някога ми се иска повече да си я гушкам, но по-добре да не свиква така.

Слагам по корем само вечер след баня до като правим масажа на гръбчето, но май трябва да почна по-честичко. Днес не иска много да спи и се чудя дали да не и изкарам активната гимнастика да видим дали ще я хареса.

# 358
  • София
На нас педиатърката ни каза, че на първата консултация ще ни каже за гимнастика, а тя е на първия ни месец, та не знам от кога се започва с гимнастиката?

# 359
Ани-82, ние сме раждали в една болница. Там се изненадах, че стерилизират веднъж дневно, та като се случи да не смогна след всяко хранене не се шашкам толкова. Вие на Фризолак ли продължихте?

А тези, които давате АМ с какво шише го правите? Аз съм взела на Нук и бибата тече доста бавно. От помпата на Авент шишето тече много бързо и се олива с него. Предполагам е по-добре с по-бавното, не че това ни помага да суче  Confused

Общи условия

Активация на акаунт