Професионални серии за коса - тема 99

• 60 674
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета, ако може да се включа с въпрос - косата ми е къса, боядисана поради необходимост Grinning, твърд косъм, без блясък. Моля да ми препоръчате шампоан, балсам и т.н. Не знам дали ми трябва нещо за хидратация или друго, тъй  като досега съм ползвала само продукти за боядисана коса, и то предимно масова козметика. Моля за предложения Peace

Моля Hug

# 106
Здравейте, момичета, ако може да се включа с въпрос - косата ми е къса, боядисана поради необходимост Grinning, твърд косъм, без блясък. Моля да ми препоръчате шампоан, балсам и т.н. Не знам дали ми трябва нещо за хидратация или друго, тъй  като досега съм ползвала само продукти за боядисана коса, и то предимно масова козметика. Моля за предложения Peace

Моля Hug

Започни с хидратация -  хидратиращата серия на Мароканойл , много добре ми се отразява на косата , лилавите Секси хеър - също много добра , както и на Кюн Витал Нутришън .

# 107
sibila777 , опитай този тест и сподели резултата, това ще даде някакъв ориентир за състояние и нужди на косата, за да е коректна препоръката и да има ефект.
Скрит текст:
Как да разбера, дали косата ми има нужда от протеин?
Ето един лесен тест, за да разберете дали косата ви изпитва недостиг на протеин. Намокрете косата си, хванете няколко сантиметра от един косъм между пръстите си. В зависимост от това как реагира косата ви на опъване, може да определите дали тя има нужда от хидратация или протеин.

Косата ви има нужда от хидратация, ако:
- не се разтегля и се къса лесно
- или косъмът е грапав и чуплив.

Косата ви има нужда от протеини, ако:
- се разтегля много преди да се скъса;
- има мек и отпуснат вид, приличащ на гума.

Косата ви добре балансирана, ако при опъване се разтегля малко и след това се връща към първоначалната си дължина. Тогава количеството протеини и влага в косата ви са балансирани.

# 108
Ако косата ти не е много изтощена може да продължиш със сериите за боядисана коса-Chroma Captive на Kerastase или с някоя лека серия като Cristaliste.

# 109
Аз ако трябваше да избера само 1 серия....което дано не ми се случва  Mr. Green, но бих заложила на Напура за възстановяване на кератина. Уникална серия за моята коса- никога не съм имала лош резултат след тях  Heart Eyes
За това за боядисаната ти коса бих предложила именно тях  Peace
Или пък някоя серия профайбър, според нивото на увреденост.

# 110
Момичета,за след боядисване мисля да слагам концентрат Pixelistqkf, но се чуя с кой бустер ще е добре да го комбинирам-Densifique или Ceramide?

# 111
  • София
Може би червения профайбър Peace
Или Митик ойл шампоан и балсам + олиото за боядисана коса.

# 112
  • Пловдив
Момичета,за след боядисване мисля да слагам концентрат Pixelistqkf, но се чуя с кой бустер ще е добре да го комбинирам-Densifique или Ceramide?

Моята най-добра комбинация за след боядисване е концентрат Pixelist + Бустер Kerastase Reconstruction. Косата става уникална - еластична, обемна, волна.  Heart Eyes

Лелеееее, не мога да ви изчета... ooooh!...наваксвам още предната тема...

# 113
Благодаря за инфото за сешоарите Парлукс, ще взема някой, който е на промоция, то аз и без това рядко ще го ползвам, най-вече децата ще суша когато е студено... Peace
Днес ползвах за първи път течната коса на Вела... От снощи бях намазана с една терапия преди шампоан с масло от ший (не е професионална мисля) и в корените един спрей на Keune. Днес много се колебаех с кой шампоан да измия, понеже нямам на Вела. Реших да не е силно протеинов и избрах балансирания Deep care Lakme. Измих два пъти, косата ми стана доста заплетена и се втвърди, подсуших леко и нанесох с капкомера течната коса на Вела. Много трудно определям колко да сложа, дали не е недостатъчно... Миризмата ми хареса, оприличих я на виолетовите бонбонки от едно време... Mr. Green После реших да среша и тук ударих на камък, заплетена коса и доста се оскубах..; Както и да е посресах, изсуших около 5 мин, оставих малко (трябваше да отговоря на едно обаждане) и изплакнах. Косата стана мека, лигава, загубила плътност и обем, това още под душа така я усетих... Подсуших и сложих само малко от Нектар термик и олио на Наши. Косата е жива, жилава, гладка, но няма плътност, прекалено мека и сплескана...Има блясък и няма фризита...Харесва ми, но искам да е малко по-плътна... Може би сложих много от течната коса на Вела или трябваше да ползвам протеинов финиш, а не Нектара. newsm78

# 114
sibila777 , опитай този тест и сподели резултата, това ще даде някакъв ориентир за състояние и нужди на косата, за да е коректна препоръката и да има ефект.
Скрит текст:
Как да разбера, дали косата ми има нужда от протеин?
Ето един лесен тест, за да разберете дали косата ви изпитва недостиг на протеин. Намокрете косата си, хванете няколко сантиметра от един косъм между пръстите си. В зависимост от това как реагира косата ви на опъване, може да определите дали тя има нужда от хидратация или протеин.

Косата ви има нужда от хидратация, ако:
- не се разтегля и се къса лесно
- или косъмът е грапав и чуплив.

Косата ви има нужда от протеини, ако:
- се разтегля много преди да се скъса;
- има мек и отпуснат вид, приличащ на гума.

Косата ви добре балансирана, ако при опъване се разтегля малко и след това се връща към първоначалната си дължина. Тогава количеството протеини и влага в косата ви са балансирани.

Докладвам - косата ми почти не се разтегля, но въобще не успях да скъсам нито един косъм Laughing Нито едно от останалите от теста не се случва, но по принцип имам твърд и упорит косъм - прекалено упорит. Използвам на MILKSHAKE шампоана и маската за боядисана коса, другата серия, която използвам отскоро е  Matrix Biolage ColorLast шампоан и балсам. Не съм доволна, струва ми се, че и двете я правят по-суха и по-твърда. Някакви съвети? Peace

# 115
Бях забравила линковете за Наши терапията и течната коса, добавих ги  Hug Като започнах да правя темата въобще не ми хрумна, че ще се получи толкова тематична  Heart Eyes Освен на виното и любовта, тази година през февруари започва и китайската нова година на червената огнена маймуна, така че от всякъде сме в синхрон със събитията  Laughing

Единствения топлинен уред, който ползвам е сешоар, на всяко миене, предимно в корените. Моят е Bellissima, с йонизация, 2000 вата май, не знам нито модел, нито нищо, подариха ми го. Преса имам и тя е на същата марка, обаче вече ще я подарявам, защото за 6-7 години съм я ползвала има няма 20 пъти  Blush  За в бъдеще може би ще се сдобия с терапевтична преса, но още проучвам реално какво прави за косата в дългосрочен план.

На Joico съм ползвала само един продукт, маската Moisture Recovery и беше най-тежата маска, която бях пробвала до момента. В началото бях много доволна от силната хидратация, косата ми беше перманентно суха, но по-нататък след като се овлажни косъма добре, на няколко пъти ми идваше тежка. После пак добре. Общо взето силна хидратация е и тежка, мазна консистенция, не е за всяка коса.

Kölsches Mädel, пропуснах да кажа в старата тема колко много ми хареса косата ти  bouquet Изглежда много жива, плътна и с хубав рус цвят!

# 116
Здравейте, писах , писах и си изтрих поста  Sad . Почвам от начало.

По темата:

1.Уреди - имам само сешоар Ровента и преса Ремингтон с кератин. Пресата вече не ползвам, не искам да си горя косата след толкова грижи... Сешоар - подсушавам  през зимата, рядко изправям с четка.

Искам да си взема четка въртяща се Ровента, но сега като "чух" за сешоара Паралукс треска ме затресе....Искам го! Харесах един дизайнерски бял с цветя, освен косата да радваме и очите.

2.Джойко не съм ползвала. Искам да пробвам серията им за боядисана коса.

+1 за Профайбърите. Ползвам лилави ш+м+ концентрат + бяла ампула. Много ми възстановиха косата.

Последно се оплаках , че косата ми е една умряла, без обем, виси. След четене тук реших , че имам нужда от ДПШ. Смятах да купя този на Лейбъл М, но последните мнения за Медисютикъл и доброто им ревю в рибката ме накара да взема този на Меди+. Страхотен шампоан. Нямам база за сравнение с други ДПШ, но определено си свърши работата. После сложих балсам на Мароканойл за обем , първа проба. Косата хем беше гладка , хем с обем. Краищата не са изпръхнали. Много съм доволна. Продължава да Ви чета, да купувам, да пробвам.

И аз смятам да понаблегна на грижите за скалпа. Взех ампули на Напура за възстановяване на фоликули, а след измиване Инициалист. Като попревърша Инициалиста ще взема ампули на Напура за растеж.

И последно да споделя доброто си впечатление от Арлен. За тях научих от Вас и направих първата си поръчка. Вчера я получих , един от продукти на Марокан финиш има срок на годност до другия месец. Не ми стана приятно, почудих се и днес реших да им се обадя по тел. Оказа се , че цялата им партида от този продукт е такава, така че си избрах друг финиш. Още днес ще ми го изпратят. Супер отношение към клиента, коректност и естествено ме печелят и за други поръчки.

# 117
  • София
Кой е финиша на Марокан с кратък срок? Аз днес поръчах анти фриз; гледам че няколко часа по-късно вече не е наличен, може би съм взела последния. Rolling Eyes

# 118
Благодаря за труда по  новата тема, Фрея! bouquet bouquet bouquet Много красиво оформена, както винаги. Heart Eyes

Като топлинни уреди използвам сешоар през зимата и преса при поводи. И двата уреди са ми на Дива. Решетката на сешоара и плочите на пресата са инфузирани с масла от арган, макадамия и дрън дрън. Joy Винаги съм мислела, че това са поредните търговски трикове, но като че ли косата с тях има повече блясък и е някак като полирана. Сешоарът е лек и мощен, на цвят хамелеон с преливащи се цветове. Пресата също. И двата уреда са ми нови и си ги харесвам.

По въпроса за Джойко - не съм позвала нищо тяхно, но с интерес ви чета и бих пробвала. Mr. Green Peace

# 119
Здравейте! От страшна много време ви чета, най- накрая обаче се престраших да се регистрирам и пиша Laughing надявам се приемате нови членове Blush

1.Какви топлинни уреди използвате за да оформите косата си? Какво мислите да си купите за в бъдеще?
Използвам само сешоар- Parlux 3500 super compact.
Имам и няколко преси, но рядко ги ползвам, понеже си обожавам естествената коса Heart Eyes (колко съм скромна само хаха)- двечки на Исо, една на Римингтън и на някаква неизвестна марка(подарък)  Joy
Няколко маши- тънки и по- дебели. Не смятам да купувам повече неща.

3.Кои продукти/серии на Joico сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
 На Джойко.. още нищо Blush

Общи условия

Активация на акаунт