Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 914
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Някой питаше за сладкари.
Ей на любимата ми пекарна:
http://www.take-a-cake.eu/rabota  Simple Smile

# 211
  • На брега на реката
И все пак за София не е ли ниско това заплащане?

# 212
Зависи за кого. А и това е първоначално заплащане. Там говорят за развитие. За Дадос е идеално.

# 213
Да, няма изискване за опит, има обучение Simple Smile

# 214
  • Другата България
Скрит текст:
Да, напълно съм съгласна с това за обработката. Просто не се сещам за нищо друго подходящо. Кой ще я вземе за продавачка, като има толкова много жени, които са продавали, а тя не е? И за сладкарка няма да я вземат. Всеки го вземат за това,  в оето има опит или скоро завършено образование. Определено е най-подходяща за някаква работа на компютър, но каква е тази работа, която не изисква грамотност и концентрация?
За мен езиците са предимството в случая, аз бих пробвала в кол център, постоянно има търсене.
така е, да- има търсене и аз пускам активно. На 2 такива места имах телеф. интервюта, в последствие и на живо Peace Е, получих отказ. Незнам възрастта ти, но оставам с впечатление, че изявяват предпочитание за 23-4 годишни, аз тъкмо навърших 31  Wink а съм отгледала 2 деца. Нищо няма да ми попречи да работя на тяхното "гъвкаво работно време в млад, мотивиран креативен екип" Даже съм в  готовност да засиля 2-я и/или 3-я си език. В момента когато съм по-свободна това и възнамерявам да направя, но ми трябва мотивация, реално да има смисъл от ученето ми. На практика.
Моята възраст е....преклонна Mr. Green Laughing, аз говорех за Дадос, и продължавам да смятам, че ако се мобилизира малко може да я вземат в някой кол център, поне да започне и понатрупа стаж. Доколкото разбрах, е на 31. И колкото и да не е упражнявала езика, вече се каза, че може да те вземат и с не толкова ок ниво на говорене и писане, важно е да разбираш все пак. И това го казвам от лични впечатления и наблюдения.
Обявата за пекарната е супер, но започне ли веднъж там, съвсем ще се загуби в преквалификацията.

# 215
Ами тя да каже дали би могла да разбере когато и говори някой англичанин или австралиец. Аз когато нямах практика все още, имах затруднения с тези.
А за пекарната. След като и е ходи готвенето... ами може пък да и е приятно да работи това. Какво като си загуби преквалификацията..? За мен най-важно е работата да ми харесва.

# 216
  • In the shadows of my mind
Има кол центрове, които не държат задължително на допълнителен език. Например телекомуникационните компании - Мтел, Теленор и прочие. За касиерките на същите телекоми също не е задължително изискване. Като цяло такава работа обикновено е временна, докато учиш, в последствие се оглеждаш за нещо друго.
Аз другата седмица ще подписвам договор и стартирам на 22-ри, дано си паснем с екипа  Praynig

# 217
В колцентровете се изисква да имаш добра лексика и изразяване.

# 218
td, благодаря и на теб за подкрепата  Hug
Аз също имам минимум за заплащането, не съм студент без опит и без претенции.
Обаче в моята сфера няма предлагане. Преди месец излезе идеална позиция, дори в същия бранш, в който съм работила. В България има само 2 фирми в тази индустрия и аз съм била на мениджърска позиция в едната 5 години.
Въпреки това не ми се обадиха дори за интервю.
Скрит текст:
И за първи път реших да нахалствам, звъннах в ЧР. Мацката очевидно не беше чела документите, защото ми каза, че търсели човек с опит в бранша, а аз съм нямала  Rolling Eyes Казах и, че съм вършила абсолютно същото, познавам европейските и китайските доставчици. Материалите са много специфични и фирмите в бранша се броят на пръсти. Търговските им представители ме познават по име......обаче мацката продължи да настоява, че търсят човек от бранша.....
Изкритикува ме, че не съм изпратила мотивационно писмо и от CV-то не си личало къде съм работила. А аз отделих 1 час да го напиша. След разговора влязох в пощата да видя дали не съм забравила да го прикача. Ами там си беше! Завършихме разговора с обещание, че ще представи документите ми на мениджъра, нищо, че селекцията на първи кръг е приключила.
Обаждане не получих. Беше ми ясно де. Ако покаже документите ще си проличи, че не е чела.
Та се връщаме на онзи весел сайт с Ленчетата и селекцията Simple Smile

# 219
  • In the shadows of my mind
В колцентровете се изисква да имаш добра лексика и изразяване.
В повечето случаи работят по предварително изготвени скриптове, които на 2-рия месец буквално знаеш наизуст да декламираш и от сън да те бутнат. На доста места като взимат студенти на по 18-19 години добре си знаят, че ще трябва да ги научат на почти всичко. Обученията са за това.

# 220
dobra, аз също питах една ейчарка (писмено) що не са ме одобрили за интервю, но отговор не получих. Сигуацията е подобна на товята.
Josellyn, разбирам, но въпреки това, пак не всеки може да се справи добре. Аз например не ставам за тази работа, защото имам лек дефект в говора.

# 221
Хубавото е че, се подкрепяме и помагаме. Вече кандидатствах за тези от пекарната, в момента се опитвам да затворя една много тежка страница от моя живот - наистина тежи.  Cry

# 222
  • Другата България
Ама ти наистина кандидатстваш на де що има обява.....твоя си работа, но така не се постига успех.....

# 223
Мери, нали ти казах, че хобито и е готвенето. Дано да го е написала това грамотно в писмото за кандидастване де.

# 224
Хубавото е че, се подкрепяме и помагаме. Вече кандидатствах за тези от пекарната, в момента се опитвам да затворя една много тежка страница от моя живот - наистина тежи.  Cry
Не знам доколко си притеснена финансово. Но, ако можеш да си го позволиш изчакай нещо по-добро.
Кол- центровете, които в момента набират са EXL (френски и английски), Sutherland, Euroccor (с френски или немски), 60К (английски, май и немски). Не навсякъде търсят отличен език. Разбира се по-слабото ниво на език е предпоставка за по-ниска заплата. Но като се ошлайфаш година ще можеш със самочувствие да търсиш и друго.
Прати си сv на HR компании като Bulgarian headhunters, Astrea Bg. Засега други не се сещам.
Докато чакаш си пускай клипчета в ютюб за интервюта, има доста полезни и на различни езици. Намери си тестове по езици да си видиш нивото, да се упражняваш. Втория ми език не съм го практикувала от години и нивото ми е паднало, но правя тестове и буквално за дни си освежавам нещата.
Дано не съм те притеснила с непоискани съвети  Hug

Общи условия

Активация на акаунт