Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 902
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • Другата България
Да, напълно съм съгласна с това за обработката. Просто не се сещам за нищо друго подходящо. Кой ще я вземе за продавачка, като има толкова много жени, които са продавали, а тя не е? И за сладкарка няма да я вземат. Всеки го вземат за това,  в оето има опит или скоро завършено образование. Определено е най-подходяща за някаква работа на компютър, но каква е тази работа, която не изисква грамотност и концентрация?
За мен езиците са предимството в случая, аз бих пробвала в кол център, постоянно има търсене.

# 196
Не съм я чувала как говори, но като я гледам как пише.....  не мисля..

# 197
  • На брега на реката
Как се справяте с напрежението покрай тестове и интервюта? Само при мисълта, че трябва да мина през подобен подбор, се спичам и откачам от нерви. Не знам до тренинг ли е, но не ми се е случвало то години да ходя по интервюта и ми е ужасно напрегнато и притеснено. Да не говорим, че имам да науча доста информация, а навика за учене също е закърнял  ooooh!
dobra,  дано да те опуснат до второ интервю. Само при мисълта, че може да се изложа на теста, ми става зле. Точно защото е мечтаната работа и не искам да изпускам подобен шанс!

# 198
Никога не съм напрегната или нещо такова... колокто и мечтана да е работата, не е единствена. Та аз отказах да отива на интервю за моята мечтана...  трябваше да се побъркам от нерви или от мъка Grinning

# 199
Как се справяте с напрежението покрай тестове и интервюта? Само при мисълта, че трябва да мина през подобен подбор, се спичам и откачам от нерви. Не знам до тренинг ли е, но не ми се е случвало то години да ходя по интервюта и ми е ужасно напрегнато и притеснено. Да не говорим, че имам да науча доста информация, а навика за учене също е закърнял  ooooh!
dobra,  дано да те опуснат до второ интервю. Само при мисълта, че може да се изложа на теста, ми става зле. Точно защото е мечтаната работа и не искам да изпускам подобен шанс!
Благодаря за моралната подкрепа  Hug
Аз не изпитвам стрес от интервютата. Обикновено съм спокойна. Затова ме е яд, че днес така се изложих. И то интервю на силния ми език, на който не изпитвам никакви проблеми да разговарям. Е, не  пролича Simple Smile
Напоследък имах интервюта на 2-я ми език и доста сериозно се готвех. Него го говоря на средно ниво и пак по-добре се справих от днес.
За избягване на стреса разсъждавам, че ако това е моето място ще се получи. Ако ли не, идва следващото интервю. Не е единственото и окончателно работно място, че да изпадам в паника. Писмените тестове и аз не ги обичам. Засега обаче съм имала само устни интервюта.

# 200
Добра, нямаше ли вариант да отложите разговора? Да кажеш, че не е удобно сега?

Фервор, според мен е или до човек, или до тренинг. Дори и по-притеснителните се справят добре, след като понатрупат опит по интервюта. Всеки за себе си трябва да намери как да се успокоява и владее в такива ситуации. При мен дойде с времето и с осъзнаването, че това не е нещо страшно. Разглеждам го така - отивам да си разговарям с интервюиращия, за да разберем дали имаме допирни точки и взаимен интерес.

# 201
Можеше да го отложим, момичето ме попита дали е удобно сега или да се обади пак. Моя грешка, че приех да говорим веднага. С пневмония съм, на лекарства и спя по цял ден. Толкова ми беше замаяно, но проявих ненужна самоувереност.... Ако стане чудо и мина на втори кръг ще се представя по-добре. Ако не - обица на ухото да преценявам ситуациите по-трезво. Събраха ми се няколко телефонни интервюто точно като съм болна.

# 202
Можеше да го отложим, момичето ме попита дали е удобно сега или да се обади пак. Моя грешка, че приех да говорим веднага. С пневмония съм, на лекарства и спя по цял ден. Толкова ми беше замаяно, но проявих ненужна самоувереност.... Ако стане чудо и мина на втори кръг ще се представя по-добре. Ако не - обица на ухото да преценявам ситуациите по-трезво. Събраха ми се няколко телефонни интервюто точно като съм болна.
Ама Хич не се ядосвай!
Много пъти ми звънят за Интервю в най-натоварени за мен моменти и вместо да им задам дежурният ми въпрос:Очаквам .....това нетно заплащане и понеже в момента работя, ако не мога да го получавам да не идвам на интервю да си губим времето взаимно.?!-отговарям нещо по Инерция.
После звъня отново newsm78губя си моето време и времето на интервюиращия да задам наново въпроса, но какво да се прави -не може по цял ден Винаги да си съсредоточен на МАКС-особено ако си болен. bouquet bouquet bouquetУспех!С тези два езика Винаги ще се реализираш според мен-въпреки Подбиването на цената на Труда от постоянно пристигащите  безработни. bouquet Hug bouquet

# 203
Да, напълно съм съгласна с това за обработката. Просто не се сещам за нищо друго подходящо. Кой ще я вземе за продавачка, като има толкова много жени, които са продавали, а тя не е? И за сладкарка няма да я вземат. Всеки го вземат за това,  в оето има опит или скоро завършено образование. Определено е най-подходяща за някаква работа на компютър, но каква е тази работа, която не изисква грамотност и концентрация?
За мен езиците са предимството в случая, аз бих пробвала в кол център, постоянно има търсене.
така е, да- има търсене и аз пускам активно. На 2 такива места имах телеф. интервюта, в последствие и на живо Peace Е, получих отказ. Незнам възрастта ти, но оставам с впечатление, че изявяват предпочитание за 23-4 годишни, аз тъкмо навърших 31  Wink а съм отгледала 2 деца. Нищо няма да ми попречи да работя на тяхното "гъвкаво работно време в млад, мотивиран креативен екип" Даже съм в  готовност да засиля 2-я и/или 3-я си език. В момента когато съм по-свободна това и възнамерявам да направя, но ми трябва мотивация, реално да има смисъл от ученето ми. На практика.

# 204
Относително е, но според моите наблюдения за кол център нямат предпочитания за възрастта. Особено ако става въпрос за език, който се среща рядко.

# 205
Да, това е другата причина, поради която Дадос е непохдодяща за кол ценътр. Ниво В2, което не се практикува и не е практикувано, изобщо не е достъчано за кол център с ецик.

# 206
  • София - Варна
Специално за кол център имам различни наблюдения: търсят се по-скоро млади кадри, с добро, но не много добро владеене на език. Минават обучение и се оправят някак после.

# 207
А, това ще да е в някой западнал кол център Grinning А млади се търсят защото без опит би трябвало да нямат големи претенции към заплащено, а не по друга причина.

# 208
То пък големия келепир в кол център. Търсят млади кадри, за да ги сбъркат от работа, на фона на чийто обем, паричките не са кой знае какво.
Много пъти е обсъждано в темата. Краен вариант за работа е според мен.

# 209
  • София - Варна
Точно това е една от причините, а и не са добре квалифицирани още, примерно повечето са студенти.
И не в западнал кол център, и не само един.
Имам лични наблюдения, плюс наблюдения, споделени от познати и приятели от кол центрове като 60K, например.
Лично съм била на интервю заедно с други хора там.
Резултатите от тестовете на много бяха плачевни /споделено от тях самите, но дори и да не бяха споделили, беше повече от ясно/, подсказваха си като някакви ученици, не знаеха елементарни неща на чуждия език, и въпреки това наеха много от тези хора на работа.  Mr. Green
Да не говорим, че познавам лично няколко младежа, работещи в големи кол центрове, и им виждам нивото на езика. Едно CV не могат да си напишат сами. НИто знят как да го оформят, нито как да го напишат грамотно.

Цитат
То пък големия келепир в кол център. Търсят млади кадри, за да ги сбъркат от работа, на фона на чийто обем, паричките не са кой знае какво.
Много пъти е обсъждано в темата. Краен вариант за работа е според мен.
+1

Общи условия

Активация на акаунт