Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 896
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Натали, учудваш ме с този коментар, защото си мисля, че от тази, които най-добре познаваме Дадос.

Чела съм тук доста неща за нея, както от нея, така и коментари, но съм забравила...
Мисля, че всеки има нужда от подкрепа, пък макар и на думи. Никога не е късно човек да направи крачка напред, да се промени, да се развие. Пожелавам й успех, както и на всички търсещи своето място!!!  Peace

# 181
  • в огледалото на живота
Dados,недей да се поддаваш на отчаянието. Това ще е най-голямата ти грешка....
Ще ми се да ти напиша нещо.......но се лутам из мислите си...

Едно нещо прави желанията ни  невъзможни: страхът от неуспех!

Кураж момиче  Hug

# 182
td, Дадос е работила 6 години като технически сътрудник, но... "технически" е силно казано, според мен. Просто офис сътрудник в компания.
......................................
Добре, и аз не знаех дълги години какво е компютър,принтер ,факс ,скенери др.  -но въпреки всичко успявах навсякъде,където съм бачкал Машините ми да се движат БЕЗАВАРИЙНО километри и часове наред newsm78 #Crazy newsm78

Направо НЕдоумявам, Дадос защо се занимаваш с [/b] и[/b] дрПалачинки вместо със [b]Железаугите неща които Разбираш и владееш newsm78 newsm78 newsm78

Това, че в България в момента Няма машиностроене Съвсем НЕ Означава, че Няма работа за Маш. Инженери.Отново ти желая успех!

# 183
Дадос, пише се 4-ти и 5-ти, месец. Дано напредваш в грамотността. Ако е така, ще се справиш.

td, не са я взели досега на такава работа, първо заради горното ми изречение. Второ - кой човек, който иска да се занимава с машиностроене, запсива магистратура "Публична администрация" и после кой ще го вземе на работа като инженер при положение, че не е ясно с какво иска да се занимава? Това е било тогава. Сега кой ще вземе инженер, който е завършил преди 5 години и няма нито един ден стаж по специалността, при положение, че има хора и с опит и такива, които са прясно завършили и всичко им е все още в главата.

Най-подходящите за нея позиции са в офис, но грамотността и изразяването и пречат. Аз технически го сложих в кавички, не защото тя не знае как се ползват компютър и други, а просто защото за мен в позицията на офис сътрудник няма нищо техническо. По друг начин я разбирам тази дума просто.

Дадос знае добре програмите от офис пакета, обаче както коментирахме по въпроса за обявата, форматирането и редактирането и убягват. Не защото не знае как се сменя цвят или шрифта, а просто няма поглед върху нещата и не обръща внимание.

На мен сега най-странното нещо ми е, че тя не нарича "бивша" работа, тази на която е била 6 години, а тази на която е била 3 дена.

Другият и проблем е, че тя за тези 6 години няма някакъв опит в нещо кой знае какво. Обаче знае някои неща от Офис пакета повече от един средностатистически потребител. Мисля, че най-подходящата рабта за нея би била някаква обработка на данни или въвеждане...

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 06:34 от celika

# 184
  • България-Швейцария
Мисля, че най-подходящата рабта за нея би била някаква обработка на данни или въвеждане...
За обработка се изискват специфични умения, вкл. със специализиран софтуер.
Въвеждането също не е толкова проста работа, колкото изглежда отстрани.
IT си, знаеш ги тези неща, не въвеждай хората в заблуждение Wink
Дори за уж елементарно кодиране на открити въпроси в нашите изследвания трябва опит.

# 185
Всъщност.... като си помисля тя е завършила преди почти 10 години машиностроене....

CTramell
, тя би могла да се справи с Ексел и Аксес... въпроса е колко внимание и старание ще вложи в тази работа. Освен това явно малко от счетоводство разбира или поне се е занимавала на предната си работа... То обработна и въвеждане на данни е обширно понятие.

# 186
  • София
Аз няма да се уморя да повтарям, че виждам все повече хора, които търсят за свои колеги грамотни хора и често това е почти единственото им изискване.

# 187
За стажове ми е късно, както и да е няма да Ви занимавам, а за палачинките, прецених че мога да се справя, и отидох, и друго искам да добавя, Вие си мислите че ей така кандидатствам - не е вярно, преценявам всяка една позиция, чета я, и ако не им хареса ли си кажа ,че не мога да се справя не кандидатствам!
Супер Wink Смело напред Hug  Stop Peace Успех на всички- най-вече в тази година на "Огнената маймуна". В поста горе не мога да разбера запетайките. Може би не чета задълбочено. Между впрочем се забавлявам!

# 188
За какви запетайки става въпрос? На Дадос ли? Тя просто не се старае, а старанието е важно за всяко начинание.

# 189
Днес имах телефонно интервю. Не знам какво ми стана, обаче бях много неадекватна. Обикновено съм уверена, бодра, с добър речник (интервю на чужд език). Сега запелтечих, бавех се с отговорите.
Истината е, че не очаквах обаждането и спях. Девойката ме събуди и ...така. Малко ме  е яд, защото длъжността много ми харесваше и имах надежди. Ще е цяло чудо да стигна до второ интервю.
Чакам  от още 2 места да се обадят.

# 190
  • Другата България
Абсолютно некоректно е това обсъждане на друг човек без негово участие, казвала съм го и друг път, ще го кажа и сега. Всички редовно списващи тук сме запознати с Дадос и нейната история, но не е редно да се превръщаме в селски клюкарки. Когато тя реши да сподели нещо - разбираемо е да вземем отношение.
Иначе съм на мнението на
Мисля, че най-подходящата рабта за нея би била някаква обработка на данни или въвеждане...
За обработка се изискват специфични умения, вкл. със специализиран софтуер.
Въвеждането също не е толкова проста работа, колкото изглежда отстрани.
IT си, знаеш ги тези неща, не въвеждай хората в заблуждение Wink
Дори за уж елементарно кодиране на открити въпроси в нашите изследвания трябва опит.

Абсолютно не е подходяща такава работа за нея, но това разбира се е от наблюденията ми върху нея само тук в темата.
Пак ще кажа - Дадос, не кандидатствай по всичко, що се публикува в нета. Прави го там, където си сигурна, че ще се справиш, ако има такова място. Различните места изискват различни умения, а ти далеч не си универсален кадър с това машинно инженерство.....

# 191
Мери, ние я обсъждаме в нейно присъствие и мсиля, че сме казали нещо лошо. Говорим неща, от които тя може да си вземе поука или идея. Коя работа, според теб е подходяща за нея, ако тази не е? Как тя ще стане машинен инженер? Аз за 2 години майчинство забравих елементарни неща, а тя за 10 години колко помни, според теб?

# 192
  • Другата България
Не казвам, че е лошо, а че е някак...нередно. Peace
И със сигурност е с положителни намерения, но виждаш, че тя като че ли не възприема, кандидатства навсякъде и за всичко - това е моето мнение - от брокер до сладкар.....толкова противоположни работни места са това.
Както каза Трамел, за обработка и въвеждане на данни се изисква да си концентриран, съсредоточен, да имаш някакви познания върху софтуера и най - вече - опит някакъв.
Това имах предвид .

# 193
Да, напълно съм съгласна с това за обработката. Просто не се сещам за нищо друго подходящо. Кой ще я вземе за продавачка, като има толкова много жени, които са продавали, а тя не е? И за сладкарка няма да я вземат. Всеки го вземат за това,  в оето има опит или скоро завършено образование. Определено е най-подходяща за някаква работа на компютър, но каква е тази работа, която не изисква грамотност и концентрация?

# 194
 newsm78
Аз, като машинен инженер, без опит, май не съм сама.
Образование имам, опит не.
И за продавачка няма ме вземат. (Но не бих и проявила интерес за такава позиция)
Отдала съм се на подготовка на документи за кандидатстване и проучване на предлагането.
Искам да се ориентирам къде съм с моите умения и очаквания всред това, което се търси.

Общи условия

Активация на акаунт