Болки в крачетата вечер

• 5 912
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Майка ми е лекар, как така ги подценявам?! Рентгенолог е. Каза, че няма плоскостъпие със сигурност. Няма да ни снимат, ако не е необходимо, но все се случва да се сетя за ортопед в грипозно време и не съм я завела.

# 16
то няма нищо да се види, а ще й направят излишен рентген
Ей заради този израз така ми се стори. Пропуснала съм за майка ти.  Peace

# 17
  • Пловдив
Хаха, да, може така да си ме разбрала, но имах предвид, че знам, че лекарите напоследък се презастраховат със снимка...и го знам от рентгенолог колко излишни снимки на ден се правят, за да няма "нещо"все пак...
то и аз на мен си направих, без одобрението от майка ми...после чух само едно "казах ли ти"

# 18
Когато бях дете точно така ме боляха краката- от коляното надолу, само през нощта и това продължи години. Когато се случваше се сгушвах при мама и от нейната топлина ми минаваше болката и заспивах. Само това ми помагаше. Предполагам, че е свързано с растежа, защото след време изчезна.

# 19
  • София близо до Витоша
когато беше на 5г. същия проблем имаше и дъщеря ми. Особено вечер много я боляха костите, оказа се бърз растеж. За щастие отмина, но не беше много приятен период. Будеше се през нощта с плач.

# 20
  • София
И моето дете от около 3 год.възраст плаче през нощта или привечер от болки в краката , по често в коляното. В месеца може да се случва 5-6 пъти или само един път в месеца.
Отидохме на ортопед , той каза , че е заради растежа и каза , ако много плаче да му давам нурофен.
На пкк сме си периодично заради различните грипове обикновено картината е чиста .
Бих го завела на ортопед , поне да сте сигурни , че не е нещо по сериозно .

# 21
Здравейте,
И моето дете на 3,6 г. по същият начин вечер или докато спи започваше да реве, че го болят крачетата и след продължителен масаж му минаваше. Говорих с личната лекарка, тя ми каза сигурно е разтегнал нещо. Но започна да се случва поне 2-3 пъти в месеца.
Поради други причини се наложи да ходим на УНГ и там разбрах, че заради болните сливици, които има вероятно го болят и краката и сега ще ги вадим.

# 22
Здравейте. Мен ме боляха краката като дете дори в пубертета. Казваха , че е от растежа и сигурно са прави, защото когато спрях  растежа спряха да ме болят.
Аз ровех за друга тема , но нещо не намирам. Малката е със счупено краче и много ме притеснява да не остане по късо от другото. Ако някой знае за подобна тема много ще се радвам да ми я вметне. Благодаря предварително.

# 23
  • Пловдив
ооо, милото дете! Ужасно е това, което преживява сигурно!
Аз като дете си счупих ръката много лошо, седя ми 1 месец гипсирана, оправяха ми я с упойка, нямам добри спомени...
След това и главата си счупих, но това е друга тема.

За крак какво казва лекарят, има ли такава опасност? Отиди на втори специалист, ако е необходимо, за да си спокойна!

Ние ходихме при д-р Димов в Димед за нашия проблем, нито веднъж той не спомена растеж, по-скоро спомена, че децата имат халтавост в крака, ръце на тази възраст и претоварването и преумората водят до болки, да се внимава с многото спорт...Успокои ме, обърна внимание да се купуват хубави обувки, прибрани в петичката, с мека стелчица/пружинираща и така. Ние купуваме доста обички и повечето скъпи, не сме занемарявали това никога така или иначе. И ..продължаваме напред, ако боли - нурофен и това е, не е изписвал хомеопатични!

# 24
 Josefin, ние сме без гипс, без шина без нищо. Малката е на 7м. Първо ходихме в пирогов по спешност, но хич не бях доволна само ми изтормозих детето. На другия ден отидохме в Света София и доктора каза че може да зарасне без шина и оставихме крачето така. Сега е много подвижна. Сяда сама от легнало положение изправя се сама в креватчето. Другата седмица ще ходим на снимка и ще го разпитам доктора да ли има такава вероятност да е по късо. Може да се притеснявам напразно и дано да е така. Ох много се извинявам , че така се натресох в темата.

# 25
  • Пловдив
логично е да няма такава опасност, щом няма помощни средства като гипс, шини и прочие, които да пречат на едното краче да расте в тази възраст, не я ли боли, няма ли дискомфорт!? Ако всичко е наред и наистина не изпитва и нищо, не се тревожи. Дано лекарят те успокои като ви прегледа, тук можем само да гадаем.

# 26
Благодаря много за успокоението. Счипихме го на 1-ви този месец и в началото я болеше дори не се обръщаше. След седмица обаче почна да се движи. Риташе с него обръщаше се от гръб по корем , а от няколко дни прави опити да лази , да се изправя и др подобни. Понякога реве, но не знам да ли е защото я боли или защото се ядосва , че не може да направи това което иска. Другата седмица ще разберем как е зараснало и дано всичко е наред. Благодаря още веднъж  Hug

# 27
  • ту тук, ту там
При моя син ситуацията е същата както при авторката на темата - вече две години продължава, има дълги периоди на затишие, има и такива с по-чести болки. Ходихме веднъж на ортопед преди половин година - каза скъсен ахилес. Препоръча гимнастика. Но болките продължават да се появяват. После видях, че е написал на амбулаторния лист "болки в ходилата", а то не е така. Явно не ни е разбрал. Мислех да го водим отново и да настоявам за по-обстойни изследвания, защото наистина е плашещо. И на нас се случва да прибягваме до Нурофен, за да се успокои. Понякога и само масаж помага или пък го караме да си топне крачетата в топла вода и така се успокоява.
Бях давала по едно време Coxamin сашета по препоръка на ЛЛ, но спрях, защото всъщност не са правени никакви изследвания.

Честно казано досега не бях чувала за друго дете с този проблем, малко се поуспокоих като открих случайно темата тук.

Та това е моят опит. Дано всичко свърши скоро, че ме боли сърцето като заплаче горко през нощта.  Confused

# 28
  • Пловдив
Да, нормално се оказва в крайна сметка. И нас ни боли зверски, но след прегледа се успокоихме. Отиди за второ мнение и дано вс е точно. Имай предвид обаче, че на нас ни казаха по-малко спорт защото претоварването води до тези болки вечер - нашата е доста луда и не се спира...

# 29
  • ту тук, ту там
нашата е доста луда и не се спира...

Същата работа!  Laughing  Hug

Общи условия

Активация на акаунт