Перилни препарати и омекотители – 37

• 91 243
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
Mountain spring и color, но според мен миришат еднакво.

А този в зеленото шише от ДМ от лимитираната серия за какво е ?
В зеленото шише е за бяло/универсален, а в другото (какъв цвят е Laughing) е за цветно. Струват 5,89 за 28 пранета. Този за бяло мирише много добре, остро, има лека горчивина като от грейпфрут. За цветно е с по-цветен аромат и по-притъпен. Концентрати са - слагат се по 35 мл.
Но не съм ги пробвала: бяло с течен не обичам да пера, а за цветно имам доста препарати. Виж, праховете бих ги налазила с най-голямо удоволствие.

# 586
  • София
Влизам да се оплача аз от Силан софт енд ойл.
Ми .....вмириса ми пералнята... От него е, убедена съм. По гумата взе да се отлага тиня. Чистя я след пране, ама замириса. Освен това наистина има нещо маслообразно в състава. Не е лигав като другите.
Чистих пералнята на 95 гр. програма /със сода и оцет рецептата/, ми мирише още... Сега отивам до ДМ за почистващия им препарат.
Бе и тези почистващи препарати не са някаква панацея.
Имаш ли хубав прахообразен за бяло (Омо, Ариел)? Това повече ще помогне, поне от личния ми опит. Пусни отново 95 гр с 50-ина мл прах за бяло. И мини основно на прахове за известно време, спри и омекотителите. Че от едно ниво на вмирисване нататък пералнята е за баркуване  Sick

# 587
  • оттам, откъдето започва България
Никой не е споделил какво е съдържанието на тези почистващи препарати за перални.

# 588
Примерно този на DM:
Скрит текст:
•AQUA
•CITRIC ACID
•GLYCERIN
•C9-11 PARETH-X
•PARFUM
•[[(2-hydroxyethyl)imino]bis(methylene)]bisphosponic acid
•Methyl phosphoric acid ester
•DENATONIUM BENZOATE
•COLORANT

# 589
 Joy Може ли на български да ми кажеш основните съставки, които предполагат изчистването на пералнята. Предполагам парфюмът /който единствено мога да прочета/ не е сред тях. Предварително ти благодаря.

# 590
Като попита, точно това си помислих-какво ще разберем от състава, като не му разбираме... Laughing

Аз по принцип не мисля да ползвам такива препарати, а само почистване с прах за бяло на висока температура..

# 591
А, извинете. В случая - лимонената киселина, която разтваря варовика. Има и нейонно ПАВ, но то няма отношение към почистването, а създава умокрящ ефект. Това е.

# 592
Благодаря, Гес.  bouquet, т. е. нищо, което да не можем да си набавим по друг начин.

# 593
  • ...на безопасно
А?
Дадох 4 лева за лимонтозу?
 Thinking

# 594
А дали има съставки които въобще разтварят налепи от течни перилни препарати и от омекотители също? Тая лигава гнус която се получва след използване само на течни перилни например.

# 595
А?
Дадох 4 лева за лимонтозу?
 Thinking
Скрит текст:
Лимонтузу е винена киселина.
Очевидно препаратът не съдържа само лимонена киселина и мисля, че е ясно, че ще е доста по-ефективен, отколкото ако почистването се извърши само с чиста лимонена киселина; най-малкото поне ти е дозирано правилното количество, което ти гарантира наистина почистване. Тези препарати вършат работа.

# 596
  • ...на безопасно
Утре ще го пробвам. Само дето упътването е написано ужасно неразбрано.
 Пък винена или лимонена да вземе да подейства, че смърди яко.
Обаче миризмата не се предава на дрехите, което е успокоително до някъде.
.....за сега.... Mr. Green
И си минавам на Коколино , и никакви проби повече...

# 597
А, извинете. В случая - лимонената киселина, която разтваря варовика. Има и нейонно ПАВ, но то няма отношение към почистването, а създава умокрящ ефект. Това е.

Гес, само варовика ли чистят?

# 598
На мен такава "тиня" ми остава след ДМ -ските прахове. Май за цветното, но не съм сигурна, може и от другия за бяло да е...  Thinking
А пък май не съм очарована от Ариел Маунтин Спринг. Или имам големи очаквания за бяло или наистина не прави бяло. Един потник , явно позастоял, не успя да го "светне", други също.
Следващия за бяло ще бъде Бинго или Омо.

# 599
Гес, само варовика ли чистят?
Маха котления камък и остатъците от прах/течен/омекотител, но мухъл, ако има, не мисля, че ще го махне.

На мен такава "тиня" ми остава след ДМ -ските прахове. Май за цветното, но не съм сигурна, може и от другия за бяло да е...  Thinking
Каква тиня? Не съм виждала никога такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт