Перилни препарати и омекотители – 37

• 91 241
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
За най-лошите случаи, ако не помогнат нормалните препарати, се взема сода каустик на люспи около 200 грама, пуска се един цикъл на 90 градуса, и после още един на 90 градуса без препарат.
Не ме линчувайте, инфото ми е от техник на Миеле.

# 601
  • ...на безопасно

На мен такава "тиня" ми остава след ДМ -ските прахове. Май за цветното, но не съм сигурна, може и от другия за бяло да е...  Thinking
Каква тиня? Не съм виждала никога такова нещо.

Ами ....точно като тиня е...По гуменото уплътнение. Мазнеещо едно такова...И аз не бях виждала такова.
Взе да се появява откато ползвам Силана, при равни други условия, включително и допълнителното изплакване. Снощи си сложих от новата серия Коколино и да видиш как си пролича, че пералнята е чистена преди два дена.

# 602
Ами остава мръсотия по люка и гуменото оплътнение след спиране на пералнята.

# 603
А на колко градуса чистите пералните като ги пускате без дрехи?И какви препарати използвате.Аз моята я чистя на ръка и изчиствам барабана  Embarassed

# 604
А на колко градуса чистите пералните като ги пускате без дрехи?И какви препарати използвате.Аз моята я чистя на ръка и изчиствам барабана  Embarassed
На 95 гр. с прах за бяло пране.

# 605
  • на Мелмак
Аз имам програма за чистене , която май беше 70-75 градуса.
Преди съм чистела на 90-95 градуса.
Важно е барабана е чист от вътрешната страна , тази , която не се вижда - там са гадостите, също и маркучите от наслоявания, това обикновенно става с препарат.

# 606
  • Варна
А в Метро пак от утре OMO Ultimate на 7,19 лв с ДДС.

Аз тъкмо минах през ЦБА и не устоях - макар да съм се опарвал от лоши препарати оттам...си взех от промоцията, която е до края на месеца - 6 кг ОМО за 15 лв.Щях да падна от смях, когато една циганка пита дали и двата пакета от 6 кг са ми 15 лв на касата..пфпфхахаха...Рискувам ли да ми избелее цветното с тоя прах ?

Състав : 5-15 % анионни сърфактанти, избелващи агенти на кислородна основа, ˂ 5% ензими, нейонни сърфактнати, оптични изсветлители, парфюм, фосфонати, покарбоксилати, сапун, зеолити, Geraniol.

Каква е разликата между кислородни избелители и оптични изсветлители newsm78

# 607
А в Метро пак от утре OMO Ultimate на 7,19 лв с ДДС.

Аз тъкмо минах през ЦБА и не устоях - макар да съм се опарвал от лоши препарати оттам...си взех от промоцията, която е до края на месеца - 6 кг ОМО за 15 лв.Щях да падна от смях, когато една циганка пита дали и двата пакета от 6 кг са ми 15 лв на касата..пфпфхахаха...Рискувам ли да ми избелее цветното с тоя прах ?

Състав : 5-15 % анионни сърфактанти, избелващи агенти на кислородна основа, ˂ 5% ензими, нейонни сърфактнати, оптични изсветлители, парфюм, фосфонати, покарбоксилати, сапун, зеолити, Geraniol.

Каква е разликата между кислородни избелители и оптични изсветлители newsm78

Да, рискуваш...особено при системно пране на цветно с този прах.

Разликата - кислородните избелите избелват физически така да се каже, а оптичните-само лъжат окото. Аз поне така го разбирам, това, обаче, е казано на прост език Grinning

# 608
Обяснявано е и преди.
Кислородните реагират с водата и разните му там катализатори и активатори по време на прането. Отделя се кислород който избелва тъкани и мръсотия. Ефекта е постоянен и се натрупва във времето.
Оптичните избелители действат когато дрехите са влажни и има ултравиолетови лъчи т.е. при прострените дрехи. Те само оптично "избелват" до следващото пране - тогава се отмива ефекта. Тъй като аз винаги използвам сушилня и не мога да се възползвам от оптичните избелители. Просто мокрите дрехи нямат досег с УВ лъчи.

# 609
Оптичните избелители действат когато дрехите са влажни и има ултравиолетови лъчи т.е. при прострените дрехи. Те само оптично "избелват" до следващото пране - тогава се отмива ефекта. Тъй като аз винаги използвам сушилня и не мога да се възползвам от оптичните избелители. Просто мокрите дрехи нямат досег с УВ лъчи.
Бъркаш се с фотоизбелителите. Peace Оптичните са багрило, което остава по тъканите и прави дрехите да изглеждат по-бели. При последващо пране с препарат без оптични избелители се отмиват. Peace

# 610
Пералнята се чисти много хубаво със синята АЧЕ-гел,и не уврежда уплътненията и тн. Hug

# 611
Дами , кои материи се свиват при пране? Харесал съм си няколко чифта дънки, но всички са смес от памук и полиестер ( от кога пък в дънките има изкуственяци ... ). Дали ще се свият? Моя размер ли да си взема или един номер по-големи? Praynig

# 612
  • 1st floor
Аз искам да попитам с какво перете светли изкуствени пердета? Има ли нещо по-специално или да си ги пускам на 30-40 градуса с Омо-то? newsm78

# 613
  • София
В дънките от цяла вечност се влагат и изкуствени материи - само се сети за "ластиците"  Wink Не знам какво точно имаш предвид под "полиестер", но ако не е някакъв вид еластан, спокойно можеш да ги переш и на висока температура, без да се свият. Именно наличието на изукствена нишка би предотвратила свиванета, което обикновено съпровожда прането на дънки.

НеПоКоРнА, ако не са някакви претенциозни, с Омо. Моите не ги жаля особено и си ги пера с прах за цветно. Едните са изкуствена тафта, вторите са нещо прозрачно тип тюл, а третите са тежки, драпирани, плътни. Нищо им няма от стандартния прах.

# 614
Не знам какво точно имаш предвид под "полиестер"
Ами не знам , така пише на етикета , 75% памук и 25% полиестер. Цветно пера с прах за цветно на 40 градуса. Какво ще ме посъветваш? Моя си размер ли да взема или номер по-големи?

Общи условия

Активация на акаунт