За мамите от ИБ любовта голяма се казва БГ мама

• 47 081
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Северозапада
Не съм разглеждала подробно учебниците за първи клас, но Поспаланчо е права. Мисля че сега програмите са по-натоварени, имат повече уроци, "тичат" през материала. В края на първи клас вече решават текстови задачи, а племенницата четеше толкова бавно, че не схващаше цялостно текста. Аз не си спомням ние да сме писали нещо в ДГ, първи клас започвахме с ченгелчета и бастунчета. Сега пишат ченгелчета и бастунчета в подготвителна група. Съответно децата, които се упражняват повече, се справят по-лесно с ръкописа в първи клас, където този материал се счита за минат и не се упражнява.
Сигме, предимно заради София решихме да се преместим. Надявам се въздуха там да е по-чист и да боледува по-малко, но пък като гледам племенницата имам едно на ум. ММ работи от август там. Мен ще ме съкратят и за известно време ще разчитам на обезщетението за безработица, ще обърна повече внимание на София и ще си търся работа. Тук сме под наем, събираме багажа и това е.

# 601
Мислех, че апартамента е ваш. Тогава по добре. Щом има работа там и аз бих се прибрала заради детето.

# 602
  • shumen
Аз също избрах ДГ заради учителките и директорката.Нищо,че тази,в която е сега Дени ми е по-далече,но съм доволна.
Мраве,Послаланче,то и аз мисля,че програмата сега е по натоварена.Ние в края на първи клас мисля,че не знаехме толкова неща,колкото нашите деца сега.
Мраве,и аз заради детето бих се преместила.
Ние утре ще сме вкъщи.Дени уж му нямаше нищо като го взех от ДГ и ходихме на площадката да се полюлее,но като се прибрахме каза,че го боли глава и повърна на 2 пъти.После каза,че му се спи и уж легна,но преди малко се събуди и пак повърна.Не знам дали е вирус,или е слънчасал днеска,че беше жега и бяха навънка и без шапки.А може и някаква алергия да прави,защото вече за 2-3 път като яде риба и мляко ми повръща така.

# 603
  • В сърцето на любимия човек
Ооо, Дани, не му давай риба и мляко или риба и яйце заедно, даже и в един ден при възможност. Това е известна хранителна непоносимост при малки деца.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 23:11 от пънче-мънче

# 604
  • shumen
Пънче,да знам го това,но тази вечер ме издебнал и казал на баба си,че е жаден и иска айрян.Тя хем и казах,че са яли риба в ДГ му дала,че била забравила какво съм и казала.

# 605
  • Германия
И аз съм на мнението, че децата трябва да се научат в училище да четат и смятат. Но тук искат да знят буквите и цифрите и има тест за влизане в първи клас.
Ура, днес получихме място в детска ясла, от 01.09. Томи ще ходи на ясла.
Оле, това за рибата и млякото не го знаех.
От кога се дава домат със семките? Аз го давам без ципа и без семки, ама голямо филиране му удрям. 

# 606
  • Лондон/Пловдив
Една бърза проверка на темичката направих , немога да смогна тези дни . Мъжо ми спрята едни схеми тук направо ме е побъркал . Последния ден на март през ноща в 2 чух шум сякаш някой разбива къщата , скочих уплашена за децата , в следващия момент осъзнах ММ го няма . На кълбета стигнах до вратата и като отворих беше припаднал , първо в паниката си помислих най лошото защото очите му бяха отворени и не помръдваше , следващия момент се съвзе и ми каза , че получил инсулт . Аз вече се бях побъркала от шока и звънях за линейка , няма свободна и вече щях да ги псувам защото пак му ставаше зле. Добре че се сетих да викна един приятел за помощ , в крайна сметка дойде доктор и два часа го преглежда . И в болницата го взеха , но не бяха сигурни защото е припаднал , а той първо в тоалетната е припаднал и после вторият път пред вратата на спалнята , много здраво се беше ударил на главата и като цяло от лявата страна и затова си помисли , че е получил инсулт .
Направо още съм в шок , снощи пак му стана зле и тръгнахме към болницата и по пътя се оправи и ме накара да се връщаме , уж всичко в изследвнаиятя му е наред пък пак му е зле .

# 607
Cherry Mam, ако не могат лекарите да разберат какво му е, моят съвет е да му направите скенер на главата.
ММ нали имаше абцес в мозъка, който се оказа, че се е получил от развален зъб. И така без никакви признаци беше припаднал в средата на януари. От тогава до сега ходи на какви ли не изследвания, че и ПЕТ скенер си прави. В крайна сметка му извадиха зъба, който му правеше проблем и сега се надяваме всичко да е ок.

# 608
  • NE
Чери Много страшно звучи. Надявам се е малкия дявол и няма повече такива случки. Praynig
Мраве Хубаво сте го решили. Аз предпочитам живота в малкия град. Някак си е по-спокоен и сигурен.
Глухарче Честито приемане на Томи в ясла. Дано тръгне без притеснения.
Дани И аз знам, че не може да се яде риба и млечни продукти напук на китайската кухня.
Поспаланчо С новия закон образованието ще стане леко по западноевропейско. Идеята е да се копира немската система. Ще видим дали ще има ефект, макар че сега е безумно образованието ни. Не може да се играе повече физическо за сметка на упражненията по ред предмети.

# 609
  • Северозапада
ЧРД на Ели на Алекс! Да е много здрава, усмихната и една идея палава! newsm59
Чери, ужас! Дано скоро се разбере причината за припадъците  Praynig

# 610
  • shumen
Честит рожден ден на Ели на Алекс!Да е жива и здрава и много щастлива.
Чери,ужас.Дано скоро разберете от какво са тия припадъци.Да не би да вдига кръвно твоя мъж и от това да е.Аз няма да забравя как докато бяхме с ММ,свеки как ми припада на няколко пъти в ръцете от високо кръвно.
Глухарче,честито приемане на Томи на ясла.Да тръгне със желание и да не плаче за мама.
Цвете,и аз знам,ама това бабите са големи актриси.Била забравила какво съм им казала уж.
А може и да е слънчасал вчера,защото днеска все едно нищо не е било поне за сега.Стана,поиска да яде,играе си,а и пита кога и къде ще ходим на разходка.Снощи към 11 се събуди,повърна пак и то вода направо и след това заспа и нямаше повече проблеми.

# 611
Честит рожден ден на Ели! Много здраве, късмет и весело и безгрижно детство.

# 612
ЧРД Ели! Да си много щастлива и да радваш цялото семейство!

# 613
  • Sydney
Alex Честит Рожден Ден пак на Ели Simple Smile да е много здрава Simple Smile
Cherry Mam дано се разбере какво му е  Hug ЯМР правиха ли? ако има нещо там се вижда...
ant G дано там ви е по-добре  Hug

за градините/училището - мн ги натягат, особено в училище до 4 клас... тук едно познато детенце е в подготвителна група в училище и учили неща, които се учили трети клас.. какво ще правят после нз, за мен това не е нормално

# 614

Общи условия

Активация на акаунт