Операция на миома 3

• 107 868
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Под Слънцето
Здравейте момичета ! Simple Smile
След 10 дни ми предстой операция за отстраняване на миома в Плевен в Университетска болница. Аз съм от Варна и ще пътувам с майка ми, тя ще остане по време на целия ми престой там, та въпроса ми е знаете ли някое прилично местенце за отсядане в града съответно и на прилична цена. Лекарката не спомена нищо за възможност за престой на роднина в болницата, а направо ме насочи към хотел Балкан, но състоянието стаите му изобщо не отговарят за цената си от 60-70 лв на нощувка.

Има прилични квартири за по 18-20 лв. Обяви по дърветата Wink Най-добре около медицинския у-т  да разгледате- има много.

# 226
Хотел Мираж мисля са по-евтини, както и Военния клуб. И двете са на центъра. Има и стаи или апартаменти, които се намират край автогарата - приятели са нощували там и са доволни.
Виж тук например: https://pochivka.bg/kvartiri-pleven-t48

# 227
Благодаря Ви !
Предпочитам да резервирам нещо предварително,  спрях се на хотел Мираж, но ще разгледам и квартирите, ако има нещо близо до болницата.
Стискайте палци !

# 228
Близо до болницата няма, тя е извън града на практика. От автогарата с такси е около 3-4 лв. Имат едно микробусче, но не съм сигурна дали не е само за служители.

# 229
  • Под Слънцето
Близо до болницата няма, тя е извън града на практика. От автогарата с такси е около 3-4 лв. Имат едно микробусче, но не съм сигурна дали не е само за служители.

не е, всеки може да се повози до жп гарата, стига да улучи тръгването

# 230
  • Под гъбата
Момичета, първа база и онкото са близо едно до друго, там ще се оперира жената! От гарата можете да си хване такси за да не влачат чантите пеш. Не е далеко за пеш, но ако се разхождате! nadito0o, виж по картата в Гугъл и ще се ориентираш!  За квартира или хотел, не мога да помогна Sad

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 09:41 от I am the same

# 231
Много се извинявам, не знам защо помислих, че в Св. Марина ще е операцията. Embarassed
До Първа клинична база има и градски транспорт. Хотел Балкан наистина е близо дотам, но край хотела също има стаи за нощувки. Или както писа някой, ориентирайте се в района на Медицински университе Peace

# 232
Здравейте момичета Simple Smile,

Колко време след операция на миома може да се прави ин витро? Забравих да питам на консултацията д-р Попов.  Rolling Eyes Може ли след три месеца? Защото до мен беше една жена, на която лекарите й били казали, че може да пробва да забременее след три месеца. Но тя разчиташе и вярваше, че ще стане по естествен начин, засега не планираше ин витро. Освен това при нея е вътрешна, а моята е външна миома и е два пъти по-голяма от нейната.  

И още нещо, през цялото време говорехме за лапароскопия, а въобще не ми хрумна да питам как се изважда почти 5-сантиметрова миома (46 на 49 мм. ) от толкова малък отвор, какъвто се прави на лапароскопията...Може ли да му хрумне докато съм под упойка на своя глава да ми среже целия корем?  Rolling Eyes    

По принцип искам да депозирам в болницата с входящ номер декларация, че не съм съгласна да ми се маха яйчника и матката при никакви обстоятелства. Този документ има ли някаква правна сила? Моля ви дайте ми някакви предложения как да го формулирам?

Само да обясня какъв ми е точно случаят. Миналата година преживях извънматочна бременност след ин витро процедура. Затова се наложи да ми направят лапароскопия. Аз не позволих да ми махнат тръбата, а настоях да ми направят пластика. Бях изпаднала в тотална депресия и истерия и изпитвах ужас да ми махат тръбата, а и си бях въобразила, че ще мога да я използвам... Rolling Eyes

Сега имам болка на мястото на операцията (беше отшумяла, но пак се появи последният месец). Според лекарката ми са се появили сраствания и от това е болката. Тя счита, че при стимулацията има голяма опасност от хидросалпингс и провал на ин витрото. Затова ме посъветва да си направя лапароскопия за махане на тръбата.

Отделно имам и външна миома в коремната кухина (46 на 49 мм. ) . Според нея няма риск за износване на плода, но опасността е от нарастване вследствие на бременност. Миналата година само за месец и десет дни извънматочна бременност миомата ми беше нарастнала от 2 на около 4 сантиметра.

Д-р Попов каза, махаме я. Обеща, че няма при никакви обстоятелства да ми махне на яйчника, уж се бях успокоила, но отново изпаднах в паника... Rolling Eyes Ами ако ме осакатят, ако ми отиде и яйчник и матка и всичко?  Rolling Eyes

Само да кажа, не съм решила още при кого ще е операцията... Rolling Eyes

Иначе д-р Попов ми направи супер добро впечатление...Посъветва ме тръбата ми да бъде прекъсната, а не премахвана, за да се запази кръвообръщението към яйчника.  

# 233
В бланката за информирано съгласие можеш да посочиш какви процедури не искаш да ти правят.
Не знам при отворена операция колко време ще  трябва да се пазиш. След секцио е 2 години, но там се реже и матката. При всяко положение е добре да я махнеш.

# 234
Бях чела на няколко места, че забременяването трябва да е най-малко след шест месеца, та затова много се учудих, когато тази жена ми каза три месеца.

Ами ние през цялото време говорихме за лапароскопия, не беше спомената друга операция, но после се зачудих как с лапароскопия се маха почти пет сантиметрова миома.  Rolling Eyes

Сега на 5-ти екември имам консултация с друг лекар и ще питам.

Не знам дали е добре да я махна. Лекарката ми д-р Димитрова не беше много за махането й, каза ми ако реша да избера много добър оператор, а не някой, който да се учи на мен, защото по думите й било по-лесно да ми махне матката отколкото миомата.  Shocked Според нея аз с тази миома мога да износя плода, притеснението ми е да не продължи да нараства от бременността.

Забравих да спомена, че миомата ми е изместила яйчника нагоре и при ехограф първо се вижда миомата и после лекарката ми търси яйчника... Rolling Eyes 

# 235
  • София
после се зачудих как с лапароскопия се маха почти пет сантиметрова миома.  Rolling Eyes

На парчета Simple Smile

# 236
Аа, значи първо ще направи миомата на таратор или яхнийка и ще маха късчетата от там през лапароскопската дупчица... Laughing

# 237
Момичета пак съм аз.. все още не се е случила операцията, понеже цикъла ми закъсня с една седмица. Лекарката каза да пия Дуфастон 3 дни 3×2, на втория ден ми дойде или пон3 предполагам.. не е обилно, кафеникаво, имам менструални болки, но не както обикновено много силни.. въпроса ми е да спирам ли дуфастона, звъня на лекарката, но не вдига, а е време за следващата доза, а тя като ми даваше напътствия как да го пия каза, че ще ми дойде чак когато минат тия три дни и го спра...та вече луднах - последните 10 дни съм в непрекъснато чудене ще дойде ли, няма ли и сега дори не мога да разбера дошло ли ми е не е ли и какво да правя... дано да сте разбрали нещо, че мислите ми се надпреварват една с друга.. Confused

# 238
Момичета пак съм аз.. все още не се е случила операцията, понеже цикъла ми закъсня с една седмица. Лекарката каза да пия Дуфастон 3 дни 3×2, на втория ден ми дойде или пон3 предполагам.. не е обилно, кафеникаво, имам менструални болки, но не както обикновено много силни.. въпроса ми е да спирам ли дуфастона, звъня на лекарката, но не вдига, а е време за следващата доза, а тя като ми даваше напътствия как да го пия каза, че ще ми дойде чак когато минат тия три дни и го спра...та вече луднах - последните 10 дни съм в непрекъснато чудене ще дойде ли, няма ли и сега дори не мога да разбера дошло ли ми е не е ли и какво да правя... дано да сте разбрали нещо, че мислите ми се надпреварват една с друга.. Confused
Звънкай пак, на своя глава никоя от нас не може да ти даде отговор на въпроса дали да пиеш следващата доза Дуфастон или не. Или поне не е редно, защото не сме лекари, а това е хормонален препарат!
И да отложиш с един месец операцията, не е фатално. За това се успокой и говори с лекуващия те лекар.
Успех!

# 239
Здравейте на всички!  Преди около 8 месеца при гинек.прглед ми откриха миома,която беще 1 см. Онзи ден бях на преглед отново и се оказа,че е пораснала от 1 на 3 см  Cry Cry   Казаха ми да не с притеснявам ,че не е за операция,но аз съм мн изплащена.. Казаха ми след 3 месеца да отида на преглед с 4д ехограф,като второ мнение,но аз се чудя,не е ли по-добре да ида по рано,не знам какво да правя.Някой,преминал през същото може ли да сподели мнение и опит .. на 26 съм ..И съм адски притеснена  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт