Операция на миома 3

• 107 788
  • 754
  •   2
Отговори
# 495
Момичета, колко време след лапаро-то вече понатоварвахте мускулите?

Аз съм с лапаро, но хистеректомия. Почнах тренировки по тае-бо миналата седмица- 3 мес. след операцията. Можех и по-рано, но не смеех. Иначе се си правех разходки в планината по баирите.

# 496
  • София
Благодаря ви! Притесни ме течението, но сигурно още се изчиства организмът по някакъв начин..знам ли.
Не би трябвало да има влияние от гимнастиката..  Thinking

# 497
Херц, разказвала ли си някъде по-подробно?

Да, писала съм в темата, както и в други, но ако те интересува нещо конкретно, Зизу, с удоволствие ще ти отговоря, за да не търсиш назад.
[/quote]
благодаря ти , ще потърся да не те притеснявам
И моята е почти толкова, на задна стена и ще я мисля.

# 498
Да споделя за моя дългоочакван (3 седмици) преглед вчера.
Сонографърката установи 'огромна' миома 9/8 см. Пораснала е с 1 см от всички страни от както е регистрирана в края на август. Преди да ми каже колко е голяма ме попита имам ли деца при което аз отговорих утвърдително. След това ме попита как съм ги износила с тая миома и трябваше да и обясня, че ражданията бяха преди 100г. и децата ми са високи почри колкото мен.

След което попълни данните на компютъра и каза,че след като джипито ги получи трябва да ми даде направление (възможно най-бързо) за гинеколог и да обсъдим каква операция да правим. Според нея (това е медицински персонал обучен да работи с апаратура, но не гинеколози) съм направо за лапаро хистеректомия newsm78 #Crazy защото миомата е отгоре на фундуса (каквото и да значи това). Жената беше меко казано в шок.  baby_neutral

Така че сега ще чакам (поне 10 дни) писмо от джипито с инструкции какво да предприема ...
Сонографърката ме успокои, че почти не извършват в ЮК коремни операции, за добро или лошо.
Сега чета в английските форуми инфо каква е практиката и какво да очаквам.

По принцип тук вендъж стигнеш ли до специалист нещата се придвижват и е през здравната каса.

# 499
...миомата е отгоре на фундуса (каквото и да значи това).

Дъно (фундус) на матката представлява най-горният участък на маточното тяло, разположен между двете маточни тръби (Фалопиеви тръби).

Stardust@, пиши какво ти е препоръчало джипито в този случай.

# 500
Да, но не разбрах външна ли и е или вътрешна.
Да дойде писмото (поне 1 седмица) - часът ми ще е най-рано след още 1 седмица и ще пиша.

Дано всичко прикючи до ваканцията ми през май  baby_neutral

# 501
Stardust@, консултирай се с хирург, според мен тези размери на са за махане на цяла матка, без значение къде е разположена.

# 502
Stardust@, консултирай се с хирург, според мен тези размери на са за махане на цяла матка, без значение къде е разположена.
И аз мисля, че не е чак толкова голяма.. Немога да разбера, защо повечето лекари прибягват веднага към ножа, пробвай с билки, дори и хормони..

# 503

Тук не си избираш при какъв доктор да ходиш - джипито преценя къде да те изпрати. Обикновено специалистите си разбират от работата и ще изчакам за часа.
Трябва да имам някакво медицинско обоснование за да искам хирург.
Възможно е лекарят, с който се срещна (или се свърже с мен) да ме препрати към гинеколог - хирург.

Нямам време за билки (нямам нерви месеци да пия чайове) и хормони няма да пия.
Никога не съм пила хормони, предпочитам операция стига да запазя матката.

Както отбелязах жената е само ултразвук оператор, не гинеколог.

# 504

Тук не си избираш при какъв доктор да ходиш - джипито преценя къде да те изпрати. Обикновено специалистите си разбират от работата и ще изчакам за часа.
Трябва да имам някакво медицинско обоснование за да искам хирург.
Възможно е лекарят, с който се срещна (или се свърже с мен) да ме препрати към гинеколог - хирург.

Нямам време за билки (нямам нерви месеци да пия чайове) и хормони няма да пия.
Никога не съм пила хормони, предпочитам операция стига да запазя матката.

Както отбелязах жената е само ултразвук оператор, не гинеколог.

Ами хормоните не се пият, слага се спирала, хормонална Sad естествено всеки има право на избор, но щом има миома, има и проблем и с отстраняването и, може да избие другаде Cry но в крайна сметка ти решаваш Simple Smile

# 505
Ами хормоните не се пият, слага се спирала, хормонална Sad естествено всеки има право на избор, но щом има миома, има и проблем и с отстраняването и, може да избие другаде Cry но в крайна сметка ти решаваш Simple Smile
[/quote]

Имах не хормонална спирала, която махнах преди 3г докара ми полипи и кървене между циклите.

# 506

Имах не хормонална спирала, която махнах преди 3г докара ми полипи и кървене между циклите.

[/quote]
Cry
На мен лекарката ми предложи хормонална спирала, но аз реших да пия билки и мумио, моите са две, но доста по - малки Simple Smile
Каквото и да решиш ти пожелавам успех Wink

# 507
За съжаление рано или късно се стига до ножа. Аз поне не съм чула някой да си е решил проблема с билки. Аз също опитах всичко - конопено семе, невен, турта, медицинска дъвка, витамините Д и Б, изобщо всичко за което бях прочела. Есмиа беше последния вариант. Резултатът - 0.Е,оперирах се. Лошото е, че тия гадини пак се появяват. Не знам дали се е случило при някоя от вас. Но мен лекарката  ме предупреди, че оставя ли си матката, този риск съществува. Днес бях на преглед (2 седмици след операцията) и лекарката ми каза да обмисля варианта за спирала Мирена. Намалявала кровотечението и вероятността да си направиш нови миоми била по - малка. Аз обаче нещо не съм очарована от идеята.

# 508
На майка ми й отложиха операцията след билките. Беше като 4 и половина месечна бременност, толкова се сви, че казаха, че няма нужда да я режат. Повече не е имала проблеми, не се появиха нови.
Моята от от 16.5 см за 1 г. стана 8.5 на 9.4 см, дали ще се размина с операцията не знам, но поне вече има шанс да си запазя органите. Миналата година си беше невъзможно.
Това с рецептата на проф. Карагьозов, други неща не съм пила. Страх ме е да не си разбия хормоните допълнително.

# 509
16,5см?О,Боже! Не ти ли създава проблеми? Моята се виждаше като една голяма 8см.След операцията ми казаха, че са били 9 броя слепени една до друга. Още когато беше 4 см обаче, правех страшни кръвоизливи. И сега преди операцията Хемоглобина ми беше 9.Дано се спасиш! Пожелавам ти го от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт