Операция на миома 3

• 107 694
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, записах си час на частно за понеделник, за гинеколог. Не ми се чака до 9/06 поне да ми каже какви са ми опциите. До тогава съм в неведение за каква операция става въпрос.

Чакаме да пишеш понеделник как е минало! Много добре си направила, браво!

# 586
Да, задължително ще разпитам, въпреки, че се съмнявам при този размер на миомите, че ще се напънат да ги режат на парчета. Ще пиша след прегледа какво е положението, даже заради това да има инфо за жените от Варна. Благодаря ви за отговора  Simple Smile
И много по-сложни неща се правят с лапаро. Размерът не е от значение щом са на краче.

Stardust@, на прегледа описвай колкото можеш по-тежки симптоми, кръвоизливи, болки, затруднено дишане и т.н., дано това ги накара да дадат по-ранна дата. Успех! Hug

# 587
Eстествено. Така или иначе не мисля, че реалните ми симптоми са за пренебрегване.

Прочетох, че частния лекар може да ти даде дата в държавната болница по-рано, но трябва да проуча дали все още ще ми е безплатна операцията букната през частна клиника.
Иначе там, където отивам изглежда много хубава болницата, прочетох и хубави неща, дано са добри. Благодаря за съветите  Hug bouquet

# 588
Привет, да питам и тук, ако не досаждам. На 02.02.претърпях хистерорезекция на 2 миоми и 1 полип. От тогава вече 2 цикъла насам имам слузести течения (като нормалната овулационна прозрачна), но са с жълт, розов или ярък червен цвят. Понякога, дали притесненията са ми в повече - теченията са придружени с болки, наподобяващи леки предменструални. А и от средата на 2016та досега наблюдавам доста обилна прозрачна течност - по принцип. Така да го обясня, излишно влажно. Чак при полов акт имаше ефекта "уау, какво се случва". Може би по същото време ми се увеличиха миомите, ако е и нещо свързано с хормоните. Наистина не мисля, че проблема бактериален.Вече минах първия контролен преглед след операцията, но още прокървявах. Следващия контролен ще е през юни. Операцията беше в частна клиника и нещата там се оказаха строго "хирургични". Опитах да попитам дали има значение, че естрогена ми е висок за 5-ти ден от цикъла - 321 при горна граница за фол. фаза 144. Професорът каза - това не ни дава информация за състоянието на матката. И сега не знам колко е нормално това жълто-розово течение като за след такава интервенция. Още нещо - доста билкови отвари пих с надеждата да стопя възлите преди да се стигне до операция. От няколко дни ми "проблесна"- дали пък невен, турта и т.н. не са ми покачили естрогена (дали не съдържат повечко фитоестрогени и да съм си навредила хормонално в опитите да си помогна) Имам и аденом на хипофизата, хипо на щитовидната и явно баланса на хормоните ми е "тотална щета".От ноември цитонамазката ми е PAPII, което било нормално за жена на моята възраст- 35, водеща редовен полов живот и т.н. Но не съм и раждала. Миомите бяха на възможно най-трудното място, задна стена и не много малки за мястото. Сложна интервенция. В най-добрия случай се надявам това да е "чистенето" на органа, което трябва да махне всичко, и да не се наложи продължение през юни (нова хистерорезекция). Ако някой е преминал през толкова дълго шарено течение, ще се радвам да пише на ЛС

# 589
От няколко дни ми "проблесна"- дали пък невен, турта и т.н. не са ми покачили естрогена (дали не съдържат повечко фитоестрогени и да съм си навредила хормонално в опитите да си помогна)
По принцип естргенът "храни" миомите и според мен по-скоро билките би трябвало да действат за намаляването му.

# 590
Абсолютно е така Peace
В обратна посока действат билките.

# 591
  • Пловдив
Някъде бях чела,че фитоестрогените имат уникалната функция за запълват дефицита на естроген и да го регулират,ако е в излишък. Сега не успях да я открия статията. Дали е така  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 592
Някъде бях чела,че фитоестрогените имат уникалната функция за запълват дефицита на естроген и да го регулират,ако е в излишък. Сега не успях да я открия статията. Дали е така  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Ами щом "регулират,ако е в излишък" би следвало да значи, че при нас с миомите, трябва да го намаляват, защото нали имено заради излишъкът се появява миомата....може би е така  newsm78

# 593
Ами щом "регулират,ако е в излишък" би следвало да значи, че при нас с миомите, трябва да го намаляват, защото нали имено заради излишъкът се появява миомата....може би е така  newsm78
Това се питам и аз, дали така "двупосочно" действат.  А това, което пих е смес №6 (точно за миома) и наистина се надявам да не увеличават, а да намаляват естрогена. На мен определено ми е в излишък.  Другото, с което експериментирах - пих запарка от конопено семе, излиза в статиите за уж стопяване на възлите. Е, при мен нямаше резултат преди първата операция и май ще спра с опитите, да не си навредя до контролния през юни.

# 594
Включвам се набързо да отчета вчерашното посещение при частния лекар. Лекар!!! Не сестра, не ълтрасонографър  #Crazy Почувствах се богоизбрана  #Cussing outМаса пари за едно опипване по корема и констатация, че да, миомата е доста голяма и всичко останало, което знам от прочетеното тук и в нета  Shocked Rolling Eyes
За мен остава въпросът дали може да мине през медицинската ми застраховка или не. Ако не май ще чакам държавното като не се знае дали ще препоръчат хистеректомия там или ще трябва да се боря.
В моя случай ми препоръчаха лапароскопска хистеректомия, която може да се извърши в една от най-добрите частни болници тук.
Изписа ми Есмиа (мисля да се върна да почета назад преди да го купя), за да се подготвя за евентуална операция след 3 мес. и да не страдам от кръвоизливи и анемия.
Кръвни изследвания не са ми пускали.
Препоръчаха ми да направя MRI, за да се изключат злокачествени образувания.  Пак трябва да питам покрива ли се от частната застраховка. Иначе е £2000 Money Money Money
Засега съм отново в период на проучване и умуване, докато чакам да ми отговорят от застрахователната компания. Мога да си позволя операцията, но мисля че са прекалено много пари за такова нещо.
Така че ще тръгна от положението, в което ме завари отговорът.

# 595
На ехограф гледа ли те?
Малко пресилено ми се вижда чак тотално махане на матка...

# 596
  • София
аз съм в шок от здравната система на Великобритания.
за мен също хистеректомията е прекалена.

# 597
Не. Бях преди месец на държавно и мисля да поискам копие и ще го изпратя на частната болница. Общо взето като и казах за какво става дума (миома 9/10 см на фундуса) с тежки цикли и липса на енергия ми каза хистеректомия, за да се избегне повторно появяване и отваряне. Мога да избирам, но лекарят препоръча това в моя случай. Наистина нямам намерение ( а и по-късно ще е прекалено) да раждам още деца на тази възраст. Нямам търпението и физическата сила да мина през кърмене, отслабване (да не говорим за бременност и раждане), гърнета, прохождане, бутане на колички ... Моите тъкмо пораснаха.
Не ми пречи, ако застраховката ми го покрива (трябва да ми се обадят до 48 часа) да отида на друг гинеколог и да поискам второ мнение. До тогава ще дойде и време до държавния час Simple Smile))))
честно да си призная не искам да рискувам вторични появи на миома.
Емболизацията каза, че е под въпрос, не винаги била ефективна, възможно било да се наложи втора операция след това и значително продължително кървене после. Каза, че я правят на жени във фертилна възраст, които още нямат деца.

Гинеколог - хирургът, който ме прегледа е с дългогодишен стаж и опит. Работят в сътрудничество с 2 американски клиники. Склонна съм да приема думите за верни. Каква е гаранцията, че след няколко години няма да се появи втора миома/или повече?

Ще приложа английския принцип - 3 мнение преди да предприема каквото и да е било.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 12:58 от Stardust@

# 598
аз съм в шок от здравната система на Великобритания.
за мен също хистеректомията е прекалена.

Според мен частното им здравеопазване е на изключително високо ниво.
До сега не ми се е налагало да ползвам за 12г. Единствено рутинните прегледи от време на време.

# 599
Момичета, утре влизам!  smile3511
Ако всичко е наред в четвъртък ще ме оперират и при първа възможност ще пиша моя опит и впечатления.

Не знам само дали защото съм се фокусирала върху това, но последните няколко дни изпитвам доста смущаващи болки в областта на матката и още повече засилвам страховете си.

Общи условия

Активация на акаунт