Операция на миома 3

• 107 732
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Колибри и според мен не се настройвай за пътуване след операцията. Аз заради такива пътувания се мотах 4 месеца. Все нещо ми изникваше и не можех да се наглася с цикъл и дни за пътуване. Накрая уж щеше да е лапароскопия,та премина в коремна. Шефката ме чакаше след две седмици на работа,а аз се върнах след два месеца. Мисли да ти минава операцията,пък после ще резервираш екскурзии. Успех на всички момичета !!!

защо се наложи да премине в коремна?
чувствам се много объркана. Мога да я наглася за началото на юни, месец по-късно. Започнах да пия една билка за свиване на миомата.

# 556
Колибри и според мен не се настройвай за пътуване след операцията. Аз заради такива пътувания се мотах 4 месеца. Все нещо ми изникваше и не можех да се наглася с цикъл и дни за пътуване. Накрая уж щеше да е лапароскопия,та премина в коремна. Шефката ме чакаше след две седмици на работа,а аз се върнах след два месеца. Мисли да ти минава операцията,пък после ще резервираш екскурзии. Успех на всички момичета !!!

защо се наложи да премине в коремна?
чувствам се много объркана. Мога да я наглася за началото на юни, месец по-късно. Започнах да пия една билка за свиване на миомата.
Успех

# 557
Момичета, може и да не съм за тази тема вече, но все пак... на някой случвало ли се е да му се объркат хормоните след операцията ? Днес бях на контролен преглед (3 месеца след операция). Цикатрикса е добре зараснал за момента, но се оказа, че единия ми яйчник е заобиколен от малки фоликули (които уж не били кисти), но нито един от тях не е достатъчно голям, за да се отдели с яйцеклетка( а уж сега му било времето). Доки предположи, че причината е повишени мъжки хормони, та сега ще ги изследваме. Честно да ви кажа това доста ме изплаши, без дори да съм се интересувала по темата. Аз се надявах, че с махането на миомата всичко ще си влезе в релси, но се оказва, че дори по-зле става.. Confused

# 558
  • Пловдив
Наложило се е да се премине към коремна,защото миомата ми беше от вътрешната страна на матката и се оказала с много странна продълговата и завъртяна форма,която не се виждаше на ехографа.

# 559
Наложило се е да се премине към коремна,защото миомата ми беше от вътрешната страна на матката и се оказала с много странна продълговата и завъртяна форма,която не се виждаше на ехографа.
Благодаря за отговора, но значи не е била причина отлагането с 4 месеца, а видът на миомата. Все още имам 3 седмици за размисъл дали да е през април или юни. Моята миома не е нараствала за последната 1 година почти. Но пък до юни не ми се чака... не знам какво ще измисля. Пътуването ми на 11 ден няма да е много далечно - на час и нещо от София.
Как се възстановявахте след лапароскопията във времето, моля опишете. Също дали са ви давали някакви лекарства?

# 560
  • Пловдив
Colibri оперирай се април. Ще се пооправиш за 11 дена. Около три дни ще си в болницата. После ще те наболява малко,но до 10 дена смятам ,че ще си пътуваш нормално и разходки. Не бях разбрала след колко дни ще пътуваш в предния ми пост.

# 561
При нерастяща миома и 2 деца вкъщи, които влачат пролетни вируси, бих избрала юни  Peace

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 13:29 от Не се сърди, човече

# 562
Момичета, а как премина при вас следоперативния период? Аз все още имам болки в кръста и ниско долу. Не е силно, ами сякаш ще ми идва цикъла. Едно такова усещане, сякаш ме придърпва. И особено като отида до тоалетната (по малка) Иначе бях на преглед про гинеколколожката преди седмица - каза, че всичко е наред. Три седмици минаха от операцията.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 15:53 от Inna74

# 563
  • Пловдив
При мен минаха два месеца и още като се натоваря повече си ме наболява леко. Рано ти е още да не усещаш нищо Simple Smile

# 564
Момичета, вчера ми дойде другото дългоочаквано писмо за час със специалист и познайте кога е #Crazy
30 Май  #2gunfire #Cussing out #Crazy На всичкото отгоре тогава няма да съм в ЮК и пренасочихчаса за 8 юни (седмица по-късно няма кой знае какво значение, след като нямат по-ранни часове).
Надявам се поне до октомври да мине операция и възстановяване, че поне на така чаканата почивка на топло да не съм като бременна ...

# 565
Е това е просто ужас. Каква е тази система???  #2gunfireТова е много време.  Rolling Eyes. Късмет ти желая

# 566
Не мисля, че е много време. И тук в държавните е така, даже и в частни, аз като бях при Попов на 19-ти януари, ми каза да се обадя за дата след 8-ми март, във Вита това.
Все пак е планова операция, не по спешност.

# 567
Трагедията е, че не е операция, а само консултация какво ще правим от тук нататък. Тук не обичат да режат много и аз ще настоявам за дата за операция. Хормонално лечение няма да правя, както и не искам спирала.
Август месец пътувам за БГ и няма да мога да вместя и операция и възстановяване след това за да се наслаждавам на почивката си.
Така че според мен реалистично - след края на август - септември ще е ок.

# 568
Stardust@,и тук не бързат да режат. Във форумите чета, че има момичета, които са се оперирали с миоми по 3-4см.Тук това не може да се случи. Но ти (както бях и аз)  си с много обилен цикъл. Казваш, че са и големи вече. Затова си мисля, че това е много време. И не мисля, че спиралата ще ти помогне. Тя се слага(доколкото знам) когато момите са малки или след операция, за да се намали риска от появата на нови. Или поне така ми обясни моята лекарка.( Тя иска да си сложа Мирена) Между другото как ти е хемоглобина?

# 569
Трагедията е, че не е операция, а само консултация какво ще правим от тук нататък. Тук не обичат да режат много и аз ще настоявам за дата за операция. Хормонално лечение няма да правя, както и не искам спирала.
Август месец пътувам за БГ и няма да мога да вместя и операция и възстановяване след това за да се наслаждавам на почивката си.
Така че според мен реалистично - след края на август - септември ще е ок.
Ясно...
При тези размери според мен при всички случаи ще назначат операция.
Не знам ако идеш по спешност и кажеш, че се превиваш от болки... дали няма да назначат по-бързо? Реално няма как да разберат дали наистина те боли, защото това си е чуждо тяло и натиска съседните органи.

Общи условия

Активация на акаунт