Операция на миома 3

• 106 974
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Stardust@, гаранция няма, че няма да се появят пак, но те растат бавно и предвид възрастта едва ли ще имаш повече проблеми.
Миналата година бях изправена пред същото, но мен мисълта да загубя орган ми беше страшна, затова ще се боря докрай.
Ако чувстваш нещата по друг начин, вероятно нямаш същите терзания  Simple Smile затова и виждаш положението от друг ъгъл.
Но поне да запазят яйчниците, за да не влезеш в менопаузата Peace

Cooper JRT, успех!
На какъв етап от цикъла си? Да не бих да е овулация?

# 601
Не се сърди, човече - благодаря!

16ти ден ми е, горе долу около ОВУто ми. И аз на това го отдадох... baby_neutral Confused

# 602
Операцията не трябва ли да е веднага след цикъл? Тогава е най-благоприятно с цел по-малко кървене.

# 603
Операцията не трябва ли да е веднага след цикъл? Тогава е най-благоприятно с цел по-малко кървене.
Не е задължително, маркирахме тази дата като удобна и за двама ни с Оператора. Каза, че не е проблем. Да се надяваме... Mr. Green

# 604
Ясно. Стискаме палци  Hug

# 605

txtloves newsm51
Сърдечно благодаря на всички Ви!

# 606
Не се сърди, всяка година ходех в БГ на контролни прегледи, ей така защото е лесно достъпно. 1г. пропуснах и ето на следващата - миома 7/8 см! Допускам, че при всеки е индивидуално, никой не може да знае със сигурност. Яичниците ще ми ги запазят.
Това не е крайното ми решение. Мисля да изчакам (докато пия есмиа) и ще реша по-нататък вместо да прибързвам.

Относно цикъла - докторът обясни, че вероятно от есмиата цикълът ми ще спре втория и третия месец.

Момичета, има ли друга опит с този препарат? От прочетеното по английските форуми разбрах, че на кой знае какви чудеса няма как да се надявам. Тук намерих само едно мнение (пак на жена в чужбина).
Cooper
 JRT, всичко ще е наред, стискам палци и благородно завиждам!

# 607
Не се сърди, всяка година ходех в БГ на контролни прегледи, ей така защото е лесно достъпно. 1г. пропуснах и ето на следващата - миома 7/8 см! Допускам, че при всеки е индивидуално, никой не може да знае със сигурност. Яичниците ще ми ги запазят.
Това не е крайното ми решение. Мисля да изчакам (докато пия есмиа) и ще реша по-нататък вместо да прибързвам.

Относно цикъла - докторът обясни, че вероятно от есмиата цикълът ми ще спре втория и третия месец.

Момичета, има ли друга опит с този препарат? От прочетеното по английските форуми разбрах, че на кой знае какви чудеса няма как да се надявам. Тук намерих само едно мнение (пак на жена в чужбина).
Cooper
 JRT, всичко ще е наред, стискам палци и благородно завиждам!

С Есмия цикълът спира, т.е. миомата няма да се храни и съответно да расте. Казаха ли ти дали ще ти назначат ХЗТ, заради отстраняването на матката и запазването на яйчниците? Предполагам, че си питала.
Хубаво е, че си оставяш време да помислиш. Решението е много крайно, но не си спомням да си писала на колко години си. Може би и ти, и твоят лекар имате своите аргументи. Не ми е работа да ти налагам друго мнение. Успех ти желая!

# 608
Тази година навършвам 42.
Не попитах за хзт - още не съм предприела действия и се надявам да видя и друг лекар. 
Специалистът вчера беше много мил - обясни, че е добре да си помисля, чакам да ми пратят инфо на мейла за всички видове операции и последствия.

# 609
Тази година навършвам 42.
Не попитах за хзт - още не съм предприела действия и се надявам да видя и друг лекар. 
Специалистът вчера беше много мил - обясни, че е добре да си помисля, чакам да ми пратят инфо на мейла за всички видове операции и последствия.
Млада си, надявам се другите мнения да са по-адекватни.  bouquet

# 610
Защо? Нали яйчниците остават и има овулация без цикъл и нужда от хормонална терапия?
Каква е гаранцията, че пак няма да се появят други миоми по-нататък, ако оставя матката?
Питам, не се заяждам.

# 611
  • София
Имам колежка, която преди доста години е претърпяла хистеректомия заради огромна миома.
Според нея след операцията е започнало доста рязко стареене на кожата, въпреки че яйчниците са запазени. Не е усетила изобщо настъпването на менопаузата, а наближава 60 години. Изглежда на повече.

# 612
Много полезно, благодаря!  bouquet Приемам всякакви мнения, има неща, които не ти ги казват.

Познавам жена, която доброволно си направи хистеректомия на 38, реши че не иска повече деца (тук е честа практика) и не забелязвам видима разлика.

# 613
Здравейте отново момичета. Както обещах, ще пиша как мина прегледа ми при д-р Марков във военна болница  във Варна, за да съм полезна на местните момичета. Прегледът започна с около 20 минутен разговор, като освен че разгледа документите и снимките от гинеколожката ми, лекарят ме разпитваше за общото ми физическо състояние и очакванията ми от операцията. Последва стандартен и ехографски преглед, като той установи освен моите два огромни възела, още няколко по малки, но слава богу всички извън матката. Попита ме желая ли запазване на матката (предвид възрастта ми - 52 г.) , аз разбира се пожелах всичко да си ми е налично, тъй като си имам редовен цикъл, а и яйчниците ми работели перфектно. Предупреди ме, че може впоследствие да се появи нова миома, но това ще го мислим после Grinning . По съвет на моята гинеколожка, а и по негова препоръка, избрахме операцията да е отворена, за да може хубавичко да ме огледа и изчисти. Сега на 6 април влизам, на 7 април ще е цялата процедура Simple Smile Избрахме тази дата, тъй като тогава ще съм на 2-3 дни от последния цикъл, а и след изписването е Великден и няма да ми се налага да се тревожа за клиентите си. Написа ми какви изследвания да си направя, направление за алерголог и на 4 април ме викат за последен инструктаж и да представя изследванията и резултатите от алерголога и кардиограма и сардечен статус от личния лекар. Живот и здраве, ще пиша като ме окълцат. За сега д-р Марков ми вдъхва спокойствие и доверие. За нищо не е казвал, че е невъзможно, аз избрах и вида на операцията и какво да режат. Стискайте палци.

# 614
Браво, nevena65!

Звучи много добре и компетентно. Ще чакаме да се похвалиш, че си добре и без миомки в теб! УСПЕХ!

Общи условия

Активация на акаунт