Искам да кажа ... (72)

• 63 755
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Огладнях от тези разговори за храна. А още няма обяд. Ще взема да хапна, не съм закусвала. Закусвам рядко, но от дозата кафе не се лишавам. Трябва да се обличам и гримирам, а ме мързи. По-скоро ми се спи. Кафето не можа да ме разсъни напълно и се чудя дали да не изпия второ.

# 646
  • София
Оnna, aз така си хапвах три дни една супа с броколи, никой не можах да убедя колко е здравословна  Grinning

# 647
  • sofia
Онна, моите покрай крутоните хапват и крем супите, но правя основно с картоф. Покрай картофа може и нещо друго да мине, иначе няма шанс.
Аз карфиола само на туршия го ям.

# 648
  • София
Аз много обичам паниран карфиол и в супа и на туршия го обичам, децата не хапват.

# 649
Аз изобщо не им казвам какво има в супата - просто крем супа. Само на тиквената си признавам, но и двамата я обичат много.

# 650
  • някъде ... тук ...
Моите обичат крем супа, но картофена. Слагам по малко морков или чушка, ама гледам да не се промени цвета. Веднъж прекалих с червената чушка и не искаха да я ядат, защото била червена (това като малки, де). В момента големият не отказва и не връща нищо, а дребният си го знам какво яде/не яде.
Карфиол ядем само суров или на туршия.

# 651
  • постоянно
Добро утро на всички .  Hug Супер слънчице е глейнало  в "мрачна и дъждовна Англия " и е ПЕТЪК !
Моят син Сам констатира тази сутрин , че това му е последният уикенд като 8 годишен  Crazy

Лято,
 много са подобните Био - производители , не само в България , а и  в други Европейски страни. И на тях ще им дойде реда. Работя в сферата на хранителната промишленост и знам , колко много производители в Испания например тази година загубиха договори за износ точно поради тази причина.
Био зеленчуците са точно това , което Куркума обясни. Ако си производител на Био продукти трябва да вземеш под внимание не само препаратите , които използваш , но и това , къде се намира фермата,  на какво разстояние  е от всякакви други не Био  или т.н ( конвеншинъл ) продукти, как става опрашването и прочие прочие ...... Би следвало всички клиенти на този Био производител да тестват продукцията периодично и при установени завишени или непозволени резултати да се уведомяват съответните власти. По закон е нелегално да продаваш продукт обявен за Био , който не отговаря на стандарта за Био.
За това , колко време издържа продукта дали е Био или не няма никакво значение . Даже напротив Био продуктите може би имат по къс шелф лайф отколкото не Био продуктите. Отново поради това , че по-малко химикали са използвани - например повечето плодове се третират с химикали за по-дълго съхранение ( ябълки, цитрус , грозде) , при Био продуктите това не  е позволено.
Ако доматите закупени са примерно от Испания то гаранция давам , че са откъснати от корена минимум една седмица преди да си ги купила.
За продукти като джиндифил например никога не питайте дали е пресен - урожаят се прибира веднъж годишно и се съхранява в огромни помещения, или заровен в пясък . След това се продава от тази реколта цяла година докато не се събере новият - поне 14 месеца . Това се отнася и за сладки картофи , скуошове и много други зеленчуци.

Peace

# 652
  • постоянно
Аз изобщо не им казвам какво има в супата - просто крем супа. Само на тиквената си признавам, но и двамата я обичат много.
И аз така - а слагам вътре Всичко , което не се яде и от двамата - и сладки картофи и тиквички, лук , домати .....  smile3533
 в повечето случай получавам комплименти от рода  " ти правиш най-хубавите ястия " , след което гордо " изплювам камъчето " и им гледам сеира.

# 653
Да, аз винаги слагам малко картоф, мляко и сирене, останалото само променя цвета..))

# 654
  • София
Аз не съм вчерашна. Wink И аз не казвам какво има в крем супите и обикновено слагам каквото ми хрумне. Тази конкретно, обаче, е само от печен карфиол + малко лук и сметана и вкусът ѝ просто не може да бъде сбъркан от всеки, който някога е кусвал карфиол. Иначе те ядат карфиол и броколи - леко сварени или пък съвсем сурови. Обаче нещо супата ги спъна.

# 655
Она, имам една тайна - покрай нея всичко може да мине за тиквена супа..)
Слагам малко тиквено олио вътре - има много силен мирис и вкус..Wink

# 656
  • София
Ооо, имам тиквено олио. Супер! Ще пробвам. Мерси!

# 657
  • Sofia
Много готин сандвич е показала Онна  Peace.
У нас, обаче никой не закусва  Naughty,компенсираме с продължителни вечери  Crazy. Младежът през уикенда хапва палачинки,традиционно в събота, Chocapic, Dunkin Donats  Crazy, когато съм му купила, и това е. Предпочитаме да подслаждаме за закуска  Mr. Green. Интересно,че таткото по хотелите доволно се назакусва  Laughing.
Супа се яде само пилешка и то с добавена-сладка царевица  Crazy.Яде си я само детето,разбира се.
Обичам паниран карфиол,но не съм приготвяла вкъщи  newsm78.Само за себе си малко неща съм склонна да приготвям за ядене,даже никакви  Whistling.

# 658
  • някъде ... тук ...
ух, вярно е това за тиквеното олио... не съм пробвала да сложа при готвене, само за салати разни.

# 659
  • sofia
От вас чувам за такова олио. Мъжът ми обожава тиква във всичките ѝ разновидности.

Общи условия

Активация на акаунт