Кауфланд - тема 16

• 138 462
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • до най-прекрасния мъж
Тази статия се въртеше из интернет пространството преди време. Пък дали е вярна, не знам. Обаче, едно е вярно - огромните надценки, които си слагат по веригата производител - търговец - краен клиент. Бях ужасена преди дни, посещавайки Кауфланд от цените на кашкавала - трудно намерих цена под 15 лв, че и повечето я надхвърляха драстично. Доскоро имах достъп до продукти от истинско мляко и не ми се е налагало да купувам от магазин.
Това не са реалните цени, на които трябва да се продават млечните продукти. Не може кофичка кисело мляко да е 1 лв и отгоре, прясното да е близо 2 лв, а сиренето и кашкавала да са между 10 и 20 лв за кг, като се има предвид, че литър сурово прясно мляко се изкупува за под 70 ст литъра.
Докато сме овцедушни и си мълчим, така ще ни доят.

# 301
В една друга верига продават сирене и кашкавал със 100% надценка. ММ беше взел кашкавал, сирене и други млечни, на една фирма от техния фирмен магазин. Много ни харесаха, но се оказа, че в нашият град се продават само в магазините на въпросната верига. Решихме да отидем да потърсим въпросното сирене и кашкавал, но направо не можахме да повярваме на каква цена се продаваше. За по килограм кашкавал и сирене излиза по-евтино, да отидем на 100 км до фирменият магазин, отколкото да си го закупим от веригата. Винаги съм знаела, че продават с надценка, но 100% е наглост.

# 302
ужасена преди дни, посещавайки Кауфланд от цените на кашкавала - трудно намерих цена под 15 лв, че и повечето я надхвърляха драстично.
 а сиренето и кашкавала да са между 10 и 20 лв за кг,
Мм да, и в Била са същите цени. По добре да си взема синьо сирене или бри, вместо кашкавал за 15-20 лв.

# 303
  • оттам, откъдето започва България
Има и по-евтин кашкавал в Кауфланд, но е при пакетираните, а не на витрината.  Peace

# 304
На мен пакетираните не ми харесват, имат вкус на гума. И Лидълските са ми по същият начин, за това взимам само нарязан, от голяма пита, най-вече от Фантастико.

# 305
Има и по-евтини хубави сирена в Кауфланд  Peace Честно казано предпочитам да купувам от там, защото е вкусно. Ето онзи ден за 3 път поне си купих сирене от кварталния и беше вкиснато. Ами не, благодаря  Naughty

# 306
Аз път от питите не съм впечатлена, не че не сме пробвали. Но то си е до вкус.  

# 307
аз отдавна не купувам млечни продукти от големите магазини, а само от квартално магазинче (уж от производител); ако е от голяма верига взимам само на Маджаров. Колкото до качеството на другите фирми, един познат работеше в Бор Чвор и ми беше казал, че само млякото от 3,6% става, останалото е по-скоро химия...за сирена и кашкавали нищо не е казвал

# 308
 ooooh! То вече нищо истинско май няма. Ама нали сме си свикнали на химия.  Joy

# 309
Кашкавал само на Кортен, а в Кауфланд няма такова. Но пакетираното около 10 лв/ кг също не е лошо

# 310
  • до най-прекрасния мъж
Аз за вакуумираните говоря. Купих Саяна в червена опаковка, хубав е, обаче 14.99 лв килото. Евтините са като гума. На нас ни караха от една мандра на 8 лв кашкавал и 5 лв сирене - уникални. Кашкавалът узрял, къса се на конци, сиренето твърдо и вкусно, миришат на мляко. Обаче, вече няма възможност да ни носят и се върнах на магазинските. Това, което взимах за 8 и 5 лв в магазина е над 15 и над 10 лв съответно.

# 311
От години взимам само мечи чал или равдин и никога не съм съжалявал.

# 312
  • София
Любимият ми кашкавал е Гауда. Често го пускат на промоция по 6,40 или 6,90/кг.

# 313
  • Русе
Любимият ми кашкавал е Гауда. Често го пускат на промоция по 6,40 или 6,90/кг.
Е, тя Гаудата не е кашкавал.
Аз пък колкото пъти съм купила промоционално сирене от Кауфланд и съм съжалявала. Все е било гадно. Веднъж само, ако не се лъжа беше Родопско чудо, ни хареса и съжалявах, че не съм купила повече.
В кварталния магазин сиренето Елена е 7 лв., в Кауфланд е около 10 лв. За какво говорим?

# 314
В нашият квартален сирене "Елена" даже е 6 лв/кг.

Общи условия

Активация на акаунт