Отговори
# 660
Котка, не по кутиите, води се по детето. Абсурд е да го държиш гладно. И моят ядеше повече и досега е на 6 хранения, а според кутиите отдавна трябва да са 5. Нощно време има случаи на 7-8-9 часа пауза, има и на 3 - зависи колко е ял предния ден, как се чувства и т.н.

На ортопед с ултразвук ходихме на 2рия месец. Всичко беше ок, каза пак на 6 месеца.

# 661
Ние бяхме сега на четирстия ден и ни казаха да носи ортопедични гащи. След месец да идем пак на преглед. Нямало проблем, просто имало за коригиране от едната страна ии било хубаво да ги носи. Каза и да я нося с ръката между крачетата и да е разкрачена като жабка.
Някой слагал ли е такива гащи ?
Племенницата ми е с такива вече цял месец - изглеждаше ми страшно, но всъщност не е. Стига бебето и майката да свикнат няма проблем. И при нея е профилактично уж.. Май, май всичко е пазарен трик, защото знаят, че никоя майка няма да откаже, а тия гащи са луди пари, но..

# 662
Здравейте, искам да попитам как се лети с бебе в Европа с какъв документ, трябва ли международен паспорт или само акт за раждане ?

# 663
Здравейте, искам да попитам как се лети с бебе в Европа с какъв документ, трябва ли международен паспорт или само акт за раждане ?
Паспортът е задължителен, акта за раждане не се признава за документ за самоличност. Ако няма да пътува детето с двамата родители, а само с единия, ще ви поискат и нотариално заверен документ, че родителя (който не пътува) е съгласен детето да напусне страната.

# 664
Привет мамита,да споделя какъв проблем имаме в момента и евентуално,ако можете нещо да ме посъветвате-синът ми е на 1г 11м,като цяло е добро дете,не е конфликтен,като е на площадка сред деца,търси тяхната компания,милва ги,като му обясня,че игрчката,която е взел не е негова,отива и я връща,и тук идва едно "но"-когато не стане на неговата,примерно ходи,където не трябва,взема го на ръце,а той подивява от яд и започва едно удряне от негова страна.Обяснявам,че така не се прави-няма ефект.Отвръщам с шляпване по ръката,с която ме е ударил,той пак отвръща.Само да допълня,че пошляпване по ръката и няколко пъти по дупето е получавал до сега...По същият начин се държи с баща си... Само да вметна,че се е случвало вън да го бутат и блъскат умишлено др деца,а той не отвръща,дори се дърпа на една страна и пак играе с тях...Някакви идеи как да го отуча?Разбирам,че е нормално да се тръшка,всяко дете има такива моменти,но да ни удря,не мисля,че е нормално...Иначе нека си реве,да лежи по земята,не ми пречи  Laughing  Laughing Laughing Rolling Eyes  Blush Blush  Mr. Green

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 14:45 от bru_netkata

# 665
Bru_netkata, аз имам същия проблем, но синът ми е по-малък. Понякога ми се доревава направо, пищи, тръшка се, мята се, удря, щипе, едвам го удържам, понеже прави някакви чупки и тръгва да пада, да се удря. Голям симпатяга е иначе, много е любвеобилен, но като не му изнася нещо ни прави луди. Хапе много гадно, цялата съм в синки и нямам идея как да процедирам. Обяснявам, обяснявам, не му пука. Ако се скарам плаче и ми става кофти, понеже усеща, че му се карам, но не разбира проблемът. Просто не разбира, че е направил нещо нередно.

# 666
Bru_netkata, аз имам същия проблем, но синът ми е по-малък. Понякога ми се доревава направо, пищи, тръшка се, мята се, удря, щипе, едвам го удържам, понеже прави някакви чупки и тръгва да пада, да се удря. Голям симпатяга е иначе, много е любвеобилен, но като не му изнася нещо ни прави луди. Хапе много гадно, цялата съм в синки и нямам идея как да процедирам. Обяснявам, обяснявам, не му пука. Ако се скарам плаче и ми става кофти, понеже усеща, че му се карам, но не разбира проблемът. Просто не разбира, че е направил нещо нередно.
Ау,много неприятно,да....  Rolling Eyes Ние до хапане и щипане не стигаме,слава Богу,но това удряне по лицето,главата,където свари,не подбира ,много грозно  Cry Confused Дано скоро се справите с проблема,аз обикновено го оставям да се нареве и наскача и тогава сам идва при мен.След това обяснявам,че така не е правилно...Дано само е някакъв период и да отмине бързо...Притеснявам,се че скоро ще тръгва на ясла и да не започне и там да се държи така...

# 667
Бебчето ми е на 42 дена. От вчера киха, кашля, грухти с нослето. Педиатърката му предписа осцилококцинум, биозин кидс, вит. Ц и сироп Биокс тими. Нормално ли е толкова много лекарства да се дават наведнъж? Биокс тими не се препоръчва за деца с алергии, чудя се да го давам ли? Не мога да знам към какво е алергичен ooooh!

# 668
  • Бургас
Синът ми е с ортопедични гащи вече два месеца. Утре сме на преглед и се надявам да ги свалим. На преглед ходихме втория месец, казаха че сме закъснели. Ходело се още в третата седмица. Дъщеря ми също носи ортопедични гащи два месеца, за щастие минахме само с това.
И на мен ми казаха, че е профилактично. Второто мнение обаче беше, че си е необходимо, показаха ми как изглеждат ставите на малкия и как трябва да бъдат, разликата беше видима.
Аз съм с луксация, сестра ми също, разликата ни е 11 год. и помня как я лекуваха, защото я диагностицираха късно.  Проблемът не е за подценяване и не разбирам педиатрите защо неглижират и се правят на специалисти по въпроса. Мога само да кажа ходете колкото може по-рано и да има проблем се решава бързо.
П.п. гащите струват 48 лв., колко платихте вие за тях?

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 16:43 от tanya_79

# 669
Синът ми беше така някъде в тая възраст, удряне, пищене, тръшкане, хапане. Хапането беше най-големият ми ужас, умирах от болка направо. Говорила съм хиляди пъти, удряла съм го, в момент на болка. Нищо не даде ефект, просто го израстна. Аз също търсих съвети и такива получих, че с времето минават тези номера, идват други. Деца, темперамент.
Addicted, моето бебе също киха, прокашля и има хрема, лекаря каза нищо, само физиологичен разтвор. Наистина ми се струват много нещата, които е изписала, аз не бих ги дала. Като цяло и със сина ми беше така, тук казват нищо, в Бг ми пишат една голяма рецепта.
Мисля, че по каса ортопеда е или четвъртия, или до четвъртия месец, но според мен, ако е читав педиатъра той знае какво да гледа и при нужда да изпрати при ортопед.

# 670
Синът ми е с ортопедични гащи вече два месеца. Утре сме на преглед и се надявам да ги свалим. На преглед ходихме втория месец, казаха че сме закъснели. Ходело се още в третата седмица. Дъщеря ми също носи ортопедични гащи два месеца, за щастие минахме само с това.
И на мен ми казаха, че е профилактично. Второто мнение обаче беше, че си е необходимо, показаха ми как изглеждат ставите на малкия и как трябва да бъдат, разликата беше видима.
Аз съм с луксация, сестра ми също, разликата ни е 11 год. и помня как я лекуваха, защото я диагностицираха късно.  Проблемът не е за подценяване и не разбирам педиатрите защо неглижират и се правят на специалисти по въпроса. Мога само да кажа ходете колкото може по-рано и да има проблем се решава бързо.
П.п. гащите струват 48 лв., колко платихте вие за тях?

Аз намерих единствено профилактични, а не лечебни и са на цена 25 лв. На тях пише Михаела. Взех ги и ги сложих, меки са. Предполагам, че лечебните трябва да са твърди между крачетата.
Ако някой знае дали мога да поръчам по интернет в някой сайт ?

# 671
  • София
Сигурно съм ужасна майка, но веднъж детето ме ухапа, веднага го ухапах и аз - повече не е повторил.

# 672
Благодаря ви за отговорите, момичета! Hug Ще си отидем утре значи. Пък живот и здраве, към 4месец пак. Майка ми е с късно диагностицирана луксация и с 3 операции. Така че не бих пропуснала такъв преглед, нито бих се доверила на педиатъра за мнение относно ставите Naughty

# 673
Здравейте! След няколко дни дъщеря ми ще навърши 6 месеца и ни предстои захранване. Мъчат я зъбки, защото постоянно се лигави и всичко което докопа слага в устата. Обаче напоследък ръмжи и пъшка постоянно. Когато й е криво, като й се спи, доста често през деня ръмжи и пъшка. Разходките с количката също й станаха омразни - преди си заспиваше или просто си гледкаше, а сега вика, ръмжи, изпъва се и набързо се прибираме. Това ръмжене ни влудява, а и ни тревожи. Старая се да я развличам, пея, танцувам, играем си, но бързо й омръзва.
Слагам я за кратко и в столчето за хранене и от няколко дни много странно си блъска ръката. Замахва с играчка или без, и ако не я спра, ще си блъска
ooooh!

# 674
Сигурно съм ужасна майка, но веднъж детето ме ухапа, веднага го ухапах и аз - повече не е повторил.

Всяко дете си има цака. Явно при твоето това е подействало и не виждам нищо лошо. Все пак предполагам не си му отхапала пърче месо, че чак да се обвиняваш.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт