Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 467
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Инсоленс ли каза? Наострих уши. Crazy
До каква степен прилича на Инсоленс?
Честно казано парфюмът е много добър за такъв тип "виолетков" (рядко виждам за един и същ парфюм да се споменава думата masterpiece), но тъй като нямам Insolence, не мога паралелно да сравня.  В началото да , бих казала 90% напомня за него (няма как да се сбърка този така типичен аромат), после се усещат и други акорди, бих цитирала изказване от фрагрантика: "woody-creamy-resinous and wonderful Vanilla in the drydown." Ако Ковачева се включи с по-добро описание, ще е добре. (докато съм писала, тя се  включила - благодаря Wink)
А наскоро попаднах случайно на един бранд (от познат, който си е купил от чужбина), точно такава виолетка, от която устата ми се напълни със слюнка , сякаш бях лапнала смучещата бонбона , ароматът беше 1:1 , ето:
http://www.senteursgourmandes.fr/fr/souvenirs-d-enfance/18-vanille-violette.html
смешни цени, трайност чудесна, но .... здесь нет.
 Wink

# 391
Ковачева, и на мен, на мен го препоръчваш. Hug bouquet
Ама тук го няма мисля още.
Ти си стана яко фен на Кодовете обаче. Hug

# 392
кarie, този от линка го продават в София в Книжарница Гринуич на Витошка.
Аз като казвам виолетка имам предвид студена виолетка, да се уточня, така усещам Инсоленс.
Сладките, бонбонести не ме привличат.

# 393
  • Варна
Аз като казвам виолетка имам предвид студена виолетка, да се уточня, така усещам Инсоленс.
Така ли? Не знаех, че и тук ги има.
Но аз просто споменах за този тип виолетки, тъй като говорихме на такава тема и се сетих. Иначе двата (Insolence и този френския) нямат нищо общо, разбира се.
 Peace

# 394
Така ли? Не знаех, че и тук ги има.
Но аз просто споменах за този тип виолетки, тъй като говорихме на такава тема и се сетих. Иначе двата (Insolence и този френския) нямат нищо общо, разбира се.
 Peace

Точно така. Нямат нищо общо двата. Grinning
В Гринуич от време на време се изчерпва някой парфюм от бранда, но после пак зареждат. Имаше един, за който писах, беше почти пълна имитация на Ейнджъл. Едно към едно. Не са сложни аромати и аз общо взето ги тествах от любопитство, но нищо не харесах. Цената е 60 лева за 100 мл. Има и удове, или поне имаше.

# 395
  • Чукарландия
А наскоро попаднах случайно на един бранд (от познат, който си е купил от чужбина), точно такава виолетка, от която устата ми се напълни със слюнка , сякаш бях лапнала смучещата бонбона , ароматът беше 1:1 , ето:
http://www.senteursgourmandes.fr/fr/souvenirs-d-enfance/18-vanille-violette.html
смешни цени, трайност чудесна, но .... здесь нет.
 Wink

Заповядай! bouquet

Честита Баба Марта на всички! newsm51

# 396
  • Варна
BBeLLa,  bouquet
Честита баба Марта и от мен!
Един от най-българските традиционни празници!
Днес с какъв аромат сте?
Аз тръгнах в бързината без нищо и добре, че в чантата ми беше останала отливка от горчивия бадем на L`Erbolario, смело се напръсках.
 Whistling

# 397

Днес с какъв аромат сте?

Продължавам с Мадам, не мога да му се нарадвам  Heart Eyes

# 398
  • Враца
Аз днес очаквам с нетърпение:

http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Al-Hobb-Al-Abady-19679.html

KDS ме "зариби с него,
първоначално с описание, после ми изпрати отливка и аз се  Heart Eyes
Изключително много ми прилича на D&G The One,
ама сякаш по-силен и по-траен.
Нямам търпение да се напръскам от флакона си .  smile3508

# 399
  • София
Честита Баба Марта, момичета! Hug

Днес съм с Chanel Beige, много е приятен за пролетта.  Heart Eyes

Прочетох по-назад, че е ставалу дума за La Vie Est Belle. Моят фланкър съм си го прибрала за зимно време, тогава е най-красив, всъщност по всяко друго време освен в истинска зима за мен е задушаващ. Но май много хора го носят извън зимата...

# 400
Честита Баба Марта! Живи и здрави бъдете и много усмихнати!
Днес разнасям http://www.fragrantica.com/perfume/Lorenzo-Villoresi/Iperborea-10834.html
Не е зле, приятно, пролетно е, но не ми харесва дотолкова, че да го купя.
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 401
  • на морето
Честита Баба Марта и от мен!
Днес получих от куриера Marry Me Lanvin. Много благодаря специално на Бижу за отзивите за този парфюм, които изчетох във форума! bouquet Много свеж, жизнерадостен, изпълващ пространството с пролетно настроение. Четох във фрагрантика отзиви, че е подходящ за млади момичета, но въобще не съм съгласна. Мисля, че по скоро е за хора с младежки дух. Embarassed
Ако може да ми препоръчате някакъв лек, цветен аромат с щипка свежест от бергамонт или портокал. Носи ми се нещо въздушно, цветно, женствено.... Новата ми придобивка е такава, но няма да откажа на още един Mr. Green

# 402
Цитат
Кой е парфюмът, който ви кара да се чувствате обичани, желани, специални, вдъхновени, да ви дава усещането, че сте господар на света под краката ви и че всички гледат към вас с обожание?

Съвсем субективно - Paris YSL EdT. Казвам субективно, защото не е базирано на някакви реакции от околните, а на вътрешната нагласа, която ми създава. Не е нито най-класният аромат който познавам (или притежавам), нито най-специфичният. Но има нещо в него, което изисква внимание по безсрамен, но приветлив начин - като непознат човек, който безпричинно ти се усмихва топло и слънчево насреща.
Като цялo най-много коплименти съм получавала за аромати с отчетлива роза, което отдавам на избора си на така или иначе популярни аромати (For Her NR, Chloe EdP).  
Говорейки за популярни аромати, притежавам предимно такива. На фона на задълбочените познания на повечето в темата съм си консуматор с масов вкус и ограничени познания и притежания (събират се на три лавички  във фрагрантика, несериозна работа). Комично е обаче, че в близкия ми кръг няма други с интерес към парфюми и съм абсолютно наясно, че за тях съм нещо като crazy cat lady,  само че с шишенца.

Marry me е аромат, който с удоволствие ползвах преди няколко години, чудесно се представяше през топлите месеци. Да ти е честит, рори.  Peace Бих ти предложила да пробваш това, ако не си досега: http://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Rumeur-2-Rose-2271.html , също от Lanvin.

# 403
  • София
Честита Баба Марта
Искам мнение за един ретро аромат - Ysatis Givenchy . Много ме изкушава да си го гушна, но не знам какво да очаквам. newsm78

# 404
  • Франция
Искам мнение за един ретро аромат - Ysatis Givenchy . Много ме изкушава да си го гушна, но не знам какво да очаквам. newsm78
Типичен представител на 80-тарската разточителност - алдехиден шипър, с много цибетка и много бели цветя, главно тубероза. За маняци  Peace

Честита Баба Марта, дами  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт