Професионални серии за коса - тема 100

• 56 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Линди Много ме радваш с твоите любовни похождения  Heart Eyes  влюбваш се бързо, но и бързо разлюбваш. Пожелавам ти да си намерила твоите продукти  bouquet И чакаме по-обстойно ревю на living-proof   Hug
Благодаря за пожеланието, и аз се надявам същото! bouquet
Съзнавам, че звуча много непостоянно (сигурно смешно дори) относно ползването на продуктите последните седмици, но това е най-вече от трудното за мен положение на 2/3 естествена коса от корена надолу, и краища с изтощен и сух изрусен косъм. Трудно е да нагодя така козметиката, че да не утежня корените, пък да подхраня дължините, да заздравя изтощеното, но да не пресуша косъм повече и т.н...

Много добре те разбирам.  Hug И аз бях в същото положение с омбрето. Да ти кажа  първоначално краищата имаха нужда от много протеин, а другата част от косата от хидратация.  Joy Бях полудяла.  Като сложа хидратация - горната част на косата добре, а надолу суха, изпръхнала - ужас, а ако сложа протеин - отгоре суха, твърда, фризи, а отдолу пригладена и укротена.  Бях готова да режа веднага, ама я изтърпях и съответно много заздравих - разказвала съм.
Реших относително проблема по следния начин. Миех с балансиран шампоан, в горната част по-обилно слагах от маската, която си е към шампоана, а на ненамазаните с нея дължини омбре слагах маска от стария Архитект, Алтерна Репеър или някоя друга протеинова. Така успявах  да й угодя.  Постепенно изрязвах,  като междувременно можех да я търпя и така. Сега точно година и половина след омбрето съм махала всичко (сигурно около 30 см., че и повече) с изключение на малки остатъци на предните кичури и си отдъхнах   bowuu  А и ти си изрязала май доста от косата. Трябва да се видим да ти дам от Джойкото с пъпеш  (прозвуча направо като прошуто с пъпеш  hahaha) и да ти видя новата прическа.  bouquet

Концентратите и бустерите на Керастаз са създадени точно за комплексно ползване. Аз никога не ползвам само концентрата. Правилно е обяснила Вивиан за тях - точно така е. Затова вече нямам търпение да пробвам новия бустер Дисциплин,  но като споделяте, че гърлото на концентрата е друго значи трябва да взема нов концентрат, а иначе имам около 7-8 от старите Олео Фюжън  newsm78

Бисквитка аз и двата пъти запечатах с маската от серията, с която мия. Не ми утежни, даже мисля, че леко балансира протеините в ампулата и много уплътни косата. На мен ми стига една мостра да на мажа косата обилно и после добавям отгоре от маската.

# 691
  • Велико Търново
Благодаря и на теб, Магнолия bouquet Утре ще пробвам зелените Про файбър, и понеже имам и ампулата, се чудех дали да съчетая трите продукта/ш-н, ампула и маска/. Ще докладвам как се държи тази серия на моята коса Peace

# 692
  • София
Откакто тържествено в тема 100 преди няколко дни заявих, че повече нищо няма да си купя, купих продукти за коса, колкото предишните месеци не съм. Shocked Embarassed Е, вече наистина спирам.
Взех балсама без отмиване на Sachajuan, течната коса, бустер на СХ, измиващия балсам на Ливинг и кремчето против цъфтеж от серията restore.
Моята коса е постоянно така заради балеажа и омбрето- много е трудно за угодия и досадно. И хем искам да ги подновя, хем се чудя колко по-лесно ще е просто да я оставя естествена както преди две години Crossing Arms Става трудна за поддържане, когато не се обгрижват крайчетата или се прекали с пресата.
Въпреки че мислех да мия само с профайбър косата, последните два пъти е ужасна и ще измия с хидратиращи като bain satin, за да видя дали протеинът е виновен или е кофти, защото е за подстригване.

# 693
  • Somewhere far away
аз си правих кичури преди няколко месеца . и не  виждам промяна в състоянието на косата. накупих си повечко протеинови серии и съм доволна от тях. т.е  положението с косата ми си е ок и не е по -зле  от преди !
с какво и как го правите този балеаж че толкова ви изтощава косите ?

# 694
Фрея, страхотна невероятно дълга коса! Hug bouquet
И други много красиви коси видях. bouquet

Момичета ще пиша за шампоаните, не съм забравила, но не съм в нас днес и ми е трудно.  bouquet

# 695
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте, момичета  Hug
Послушах ви и поръчах маската Интенс Рипеър. Подходящо ли е да я ползвам с хидратиращите неща, които избързах да купя?
За мой "късмет", Златна рибка все още не са заредили Афоджий, а мен така ме сърбят ръчичкитеее Simple Smile
Поръчах си и минита на Блонд ми шампоан и маска с кератин, мисля. Нямам търпение да поръчвам продукти, да идват и да започвам мисията "нова коса"  Heart Eyes

Момичета, имам няколко основоположни за мен въпроса. В процес на четене на старите теми съм, обаче все още ми убягват някои неща.
1. Ползвате ли балсами, или след маската слагате финиш?
2. Доколкото ми е известно, финишът е един вид грижа без отмиване, било то балсам, серум, олио и т.н., така ли е всъщност?
Засега това, на следващото включване ще имам нова порция въпроси:)

Много интересно ми стана ползването на масла преди боядисване. Доколкото знам те свалят боята от вече боядисаната коса и никога не съм се престрашавала да пробвам, да не би да не ми хване. От друга страна пък, логично е да предпазват, нали все пак е хубаво боята да се нанесе на мръсна коса, точно за да не изгори кожата  Rolling Eyes

# 696
Аз смятам да си купя новия голям термос, бустер Дисциплин и да го ползвам с различни концентрати, както ми направиха вчера. Искам и Денсифик, ама два термоса никога не мога да изхабя. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Тези пък как можаха да ги направят такива огромни?

# 697
  • Бургас / София
Биксвитка, аз след бялата ампула също не слагам маска то е като заместил на маската  Hug  . Ох добре, че Дисцплина ми утежни малко, че много страшно щеше да стане ако ми беше харесал  Mr. Green . Чакам травълите на Ливин Прууф, а и аз от концентрата Денсифик не видях никакъв ефект, ама наистина е възможно да има с комбинация с бустера  Peace

# 698
  • Велико Търново
Благодаря ти, Сити Hug
Shiny, аз съм с тънка коса и ползвам или балсам, или маска - напоследък, след измиване с шампоан, слагам балсам/маска, покривам с шапчица за баня Wink, отгоре с кърпа, и излизам от банята - стоя 15-20 мин. и чак тогава отмивам/преди, оставях продуктите с отмиване да престоят колкото да си измия тялото - 5-6 мин.най-много, но ми се струва недостатъчно/. Финишите са без отмиване, да - може да е крем, олио, спрей...нанасят се по дължините или в краищата на косата, зависи от предпочитанията и нуждите bouquet

# 699
  • София
Аз съм се заредила с нови концентрати Денсифик от безплатната доставка в Арлен онзи ден  Mr. Green Имам  и новия бустер Денсифик. Съвсем скоро ще пробвам новата комбинация Фузио дози, любопитна съм. Макар че, честно казано, много пъти съм ползвала концентрат и бустер Денсифик, но уплътняване/удебеляване на финия ми косъм няма  Sad Въпреки това си взех томахавката (новия бустер  Mr. Green ) Поне е бидон, ще има да си го ползвам ... ехей  Heart Eyes А и излиза доста по-евтино от старите.

# 700
На мен ми казаха да използвам различни концентрат и бустер винаги. Цимента с бустер Дисциплин били най-подходящи за моментното състояние на косата ми. Аз също смятам така. Също така Оранжевия пак с Дисциплин. Каза ми да не ползвам концентрат Денсифик, но аз имам вече закупен. Скоро не смятам въобще да се занимавам с концентрати Пикселист, които не правят абсолютно нищо на косата ми освен блясък.
Не слагам нищо запечатващо след бялата ампула на Профайбър, нито след ампули Наши и въобще смятам да слушам напълно това което производителя е съветвал.

# 701
  • Бургас/Пз
Здравейте, момичета  Hug
Послушах ви и поръчах маската Интенс Рипеър. Подходящо ли е да я ползвам с хидратиращите неща, които избързах да купя?

Момичета, имам няколко основоположни за мен въпроса. В процес на четене на старите теми съм, обаче все още ми убягват някои неща.
1. Ползвате ли балсами, или след маската слагате финиш?
2. Доколкото ми е известно, финишът е един вид грижа без отмиване, било то балсам, серум, олио и т.н., така ли е всъщност?
Засега това, на следващото включване ще имам нова порция въпроси:)

Много интересно ми стана ползването на масла преди боядисване. Доколкото знам те свалят боята от вече боядисаната коса и никога не съм се престрашавала да пробвам, да не би да не ми хване. От друга страна пък, логично е да предпазват, нали все пак е хубаво боята да се нанесе на мръсна коса, точно за да не изгори кожата  Rolling Eyes

Здрасти и от мен Simple Smile Маската мисля, че е протеинова /поне по описанието, тъй като не съм я ползвала/ и няма да е подходяща след хидратиращ шампоан, по скоро след балансиран или протинов.
На въпросите ти:
1.Ако съм ползвала протеинов шампоан и маска, понякога след тях слагам хидратиращ балсам и тогава финиш. При хидратиращите продукти ползвам само маска и след нея финиш.
2. Да , точно така дапълнителна и много важна грижа, а също и защита на косата - аз например ползвам 3-4 продукта едновременно и всеки си има неговото предназначение. Peace

# 702
Здравейте, момичета  Hug
Шайни, кои хидратиращи неща си купи ?  Crazy

# 703
  • Пловдив
Къде ги има тези травъли на Living Proof?

И от къде мога да купя Grow gorgeous, само от чуждите сайтове ли?

# 704
  • Велико Търново
Къде ги има тези травъли на Living Proof?

И от къде мога да купя Grow gorgeous, само от чуждите сайтове ли?

Травълите на Living proof се спомена по-горе, че ги има във feelunique Peace
Grow gorgeous се предлага в чуждите сайтове - аз ги гледах в lookfantastic.

Общи условия

Активация на акаунт