Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 892
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Ох,и ние сме по същият начин-Диди вече 10 ден кара-първо 2 дена темература,после едни сополи и една кашлица и досега си му текат сополите и си покашля..през 2-3 дни ходим до доктора,но не минава-пием Вентолин,Проспан,Имунобор,Биозан,Ксизал,Виброцил,ама то вече мисля да ги спирам последно днеска,че то бая време стана,нали капките повече от 4-5 дена не е хубаво да се ползват.Сега поне му е забавно сам с прахосмукачката да си дърпа сополите,че да не го гоня постоянно да ги бърша.Да не говорим ,че от всичките тия сладки сиропи вече му се гади и ги смесваме с компоти,че да ги пие..От там нататък мен ме зарази-това е най-гадната настинка в живота ми! Laughing От петък съм на легло почти,първо гърло,после кашлица,събота и вчера отвратителна хрема-не можех да си отворя очите ,а трябваше и да пътуваме до Пловдив да купуваме паркет за апартамента,абе ужасно беше..Тъйкато петък бяхме без час и беше ужас при доктора,даже не попитах дали има време да ме прегледа и аз се лекувам с някакви детски сиропи и почти никакъв ефект.. .Днеска има шанс за оцеляване  Laughing  И сега спи и пак ми се вижда топличък,отивам да меря темепратура...Ужас,в това хубаво време...не си е играл с приятелите от 2 седмици в парка  Confused

# 211
И ние с дребния изкарахме някакъв вирус, аз го довлякох от офиса. За щастие нищо толкова епично, аз се влачех с главоболие само на работа и единия ден имах хрема, а дребния само един ден вдигна над 38.5 и спа буквално цял ден и после се оправи. Ама ми настръхна косата, че нали се пазим за ваксина на 8ми април.

Петрова, честито Simple Smile ще си чудна свекърва, хихи Simple Smile

Аз друго нямам какво да кажа, само се чудя кога ще мине прилепчивия период този път, малко в повече ми се проточи. Но то при нас е и заради престоя при баба и дядо, така че може и да се позадържи.

# 212
Олееее, аз последната ваксина направо я бях забравила. Трябва да организирам нещо тия дни и да го заведа, че да минава и това.

# 213
  • Пловдив/София
Дани, я разкажи за прилепчивия период? От няколко седмици малкият се влоши, преди леко мрънкаше като ходи при баба и дядо, но даже ми махаше с ръка и рядко плачеше. Сега който и да дойде да го вземе, или аз да го оставя, е голям рев, лъвски, поне 5 минути, къса ми сърцето. После като му мине е спокоен, но всеки ден такава раздяла ми е много трудна (започнах работа, но не е заради това, той си реагира така от преди това). Та дано е период, аз си мисля, че е по-емоционален или глезен, или и аз не знам, но отсега се притеснявам за яслата след няколко месеца. Ако реве при баба си, която го е гледала по малко от 3 месечен, какво ще е с нови хора на ново място...

# 214
При него не е така, той тръгва с близки хора без проблем и даже ме пуска сутрин на работа. Обаче като съм с него и постоянно идва, хваща ме за ръката и ме дърпа. Не позволява даже за секунда да правя нещо друго. Изключение прави, когато му топля яденето Simple Smile Напоследък като е навън се заиграва за малко сам, но вкъщи много рядко. Напоследък не е чак толкова прилепен, като се замисля, но все още си го има това.

# 215
Петрова, весела банда ще си имаш вкъщи.  Grinning Дано да са близки приятели.
ymemansi, това, което си направила с косата си е страхотно.
Ние днес се прибрахме с ново бебе-кукла от Lidl. Малката не го пуска, храни си го с шишето. Голяма радост! Laughing Остава да му смени и памперса. Иначе днес ме шашна. Докопа ми ежедневните превръзки и се опита да ги сложи на бельото.  ooooh! Големи попивателни гъби са.
Преди два дни се престраших да дам на малката мноооого малко шоколад. Гледаше ме с див интерес, а и аз напоследък често си хапвам, че все ми е отпаднало... От супер миниатюрното парченце нямаше реакция.

# 216
Диди си е близвал от опаковка от шоколад без да го видя,сладолед е близвал с шоколад по него,никога не сме имали проблем с храната,освен май с едни портокали на сок се обрина ,както и да е не смятам скоро да му давам шоколад Wink Иначе дадохме мед вече ,голяма радост,много исках да му дам ,покрай тези кашлици,доктора даде с черна ряпа по мъничко.Ние като че ли се пооправяме,вчера имах лукса да ме прегледа доктор  Joy,изписа витамини и тайлолхот .

За превръзките незнам,но Диди се разкарва и си реши косата,изправя я с пресата,"слага" си парфюм и си "рисува" веждите с молив и баща му много се дразни  Joy

# 217
А,да допълня за неговорещите-вчера пред  кабинета имаше момченце на 2.6 месеца,на което майка му се оплака,че също не говори,само ъ-ка,плюс думичките "айде,дай,и ей-там"(надявам се до година поне тях да научим Grinning) ,доктора и казал,че ще проговори,нямало къде да ходи,стига да разбирало,нямало проблем.

Та малко започвам да се усещам,че се изнервям така,че не говори-повтарям му с мноооого търпение примерно "вода" той се мисли мисли и кажи "мама"  ooooh! Или пък показва думата,или пък я прави с жест(примерно "ела").Също-отговаря с "да" за неща ,които иска,но и за такива ,които не разбира.Ако не ги иска обаче мълчи.Казвам му кажи "не" той показва с пръста как е,но не го използва  hahahaНаправо сме лудница..И се изнервяме взаимно понякога,че не можем да се разберем-примерно коя песен да пуснем(Wheel on the bus - показва как ръмжат колите,Johny,Johny yes papa - кара се с пръста ) и така се разбираме  Laughing.Основните думички са "мама-тата-баба-" как се казваш-казва Диди,ако му кажа кажи "айде" казва "айе" и "буба" казва "буа"...това е иначе животните ги докарваме със звуци

# 218
Да ви се оплача - днес положението вкъщи е взливоопасно. От два дни диването не желае да бъде преобличан. За днес имах планове, да ходим наляво-надясно, обаче той ми удари бойкот. Някакси го съблякох и му смених памперса с рев и дърпане, обаче обличането ми дойде в повече. А той е силен, голям зор е да го преборя. И сега обикаля из вкъщи по памперс и чорапи и като дойде при мене в кухнята показвам бодито, той започва да реве и се изнася. Що рев беше досега...нямам никакво обяснение защо изведнъж започна да ги върти тези номера. И сега навън грее слънце, а той обикаля гол из вкъщи и не можем да излезем. Добре поне, че мм тази сутрин отиде за кухнята, че иначе щеше и гладен да стои. Уффф...няма никакви индикации за разрешаване на кризата. Не че на мен ми е толкова зле - пия второ кафенце, пуснах си пералня...ама може ли така! Диване...

# 219
Дани,и ние бяхме в такъв период-насила не става!При нас вършеше работа -искаш ли да излезнем,искаш ли да видиш еди кой си,,аа и какво ще правите(само и само да не е тишина и главното да е преобличането :Д) 'А,кой чука,звъни ли някой" и подобни,къде е тв,къде е еди си какво"Как правят животните,записвах си гласа на диктофона на телефона и пусках пак същите въпроси и той много учудено гледаше как е моя глас пък не говоря аз и такива

# 220
  • София
За говоренето да кажа, че като ви чета ние сме най-зле. Нищо смислено не казва - няма Да, Не, Мама, Баба......бърбори нещо, но не е смислено. Може би само едно протяжно Нииииееееее има когато го мъча с нещо (мекото ще да е генетично вродено от морския корен Simple Smile)
Животни не прави само крава и магаре, ама тея дни и тях отказва....иначе вече се храни и пие от чаша сам - цапането е голямо, но може....качва стъпалата сам и даже не иска ръка. То и с храненето с лъжица е така.....реве и се дърпа, иска сам. Много бие само че.....явно от яслата ги учи тези магарии......изпляска през лицето няколко пъти уйкенда едно приятелско момиченце. Лошо ми стана. А аз ако го ядосам как ме шамари, очилата ми фръкват. Ужас направо. Вчера нещо се цупеше и хленчеше и аз почнах да му се смея и той адски се ядоса....и почна да ме налага. Хич не беше доволен, че му се подигравам. Абе характер и чудо, все по-проклет......
Четвърта седмица караме без прекъсване на яслата......чукам на всички възможни дървета, маси и подобни. И утре да избута, че съм рожденничка. Не плаче като го оставяме, даже се сърди на взимане. Малко ме терзае дали ако ни приемат в СФ ще е толкова добре, като тук. Менюто е много добро....тази седмица има два пъти телешко, риба, заешко и пуешко. Виждам с киноа някакви неща.....това си е държавна градина и ме изненадват. Днес за закуска филия с масло и кленов сироп  #Crazy #Crazy #Crazy доволна съм като цяло....Дано само здрав се задържи...все още кашля нощем като спи, но по-скоро е давене от секрети. Мъчат го пак зъби....то и затова е съвсем крив. Май имаме вече 13 зъба и то до преди яслата бяха 8, дефакто за по-малко от два месеца излязоха 5 зъба след много дълга пауза. Кучешките все ме лъжат, че аха са пробили, но не би.....

хайде това от нас Simple Smile Свършва им почивката на студентите.....качвам се Simple Smile

# 221
Асти, направо ме е страх да ви похваля! Стискам палци да удържи фронта младежа. Физическото ви развитие е супер, дребния не се храни сам - днес имаше ентусиазъм аз да му пълня лъжицата и той да я пъха в устата, а от чаша пие ако аз я държа - иначе се олива и дави. Стълби не качва и не слиза сам. Което ми напомня - днес поредният бунт, не искаше да се вози в асансьора. Тръгнахме по стълбите и два етажа по-нагоре вече сам викаше асансьора  hahaha

Фани, дребния не поддава на забаламосване. Днес му обяснявам - ще ходим в метрото, ще ходим на пясъчника, на люлките - не и не. Ама явно не сме само ние така, като ще е война да е война. И не е проблемът в дрехите - като го облека няма грижи. Не помага и сам да си ги избере - оставих го да ги избере и пак не искаше да го обличам. Някакъв бунт ще е, ама да се научи да се облича и съблича сам! Дори не иска сам да се съблече, макар че се справя с някои неща. Иначе насила е голям зор. Днес два часа обикаля из вкъщи гол, накрая го хванах в ъгъла и облякох бодито, а за гащите сам дойде да си вкара краката. И суичъра даде ръцете. Обаче два часа рева, за да стигнем до излизането. И като казах да излизаме беше първа пушка. Не знам как ще го преборя това.

Все забравям, ymemansi, браво за косата! Това е страхотно, аз съм си го мислела, но моята просто ми е невъзможно да я пусна достатъчно дълга.

# 222
Аз на Диди не му позволявам да ме удря изобщо...то досега не е и посягал де,но също и скубане и подобни..Сега е във някаква фаза -като не стане на неговото и се изпъчва и пищи колкото глас има-та вчера и аз така бях клекнала пред него и му обяснявам,че не стават така нещата,той пищи и мен ми стана смешно и се разсмях-той като се ядоса и като ме бутна,май даже едната ръка на шията ми сложи и аз паднах Grinning ,И ВЕднага се направих,че плача и му казвам,диди,мама я заболя защо така правиш и той идва да ме гушка...дано избягваме такова поведение,че хич не ми се нрави.

За яденето сам-и ние сме така-иска сам да яде,обаче супата е ужас-1.иска да яде с лявата ръка,2.не се сеща стабилно да хване лъжицата,ами я държи най-в крайчеца и то с 2 пръста не както трябва и няма никаква стабилност и с трепереща ръка супер бавно поднася към устата  LaughingОбщо взето по-му се получава,отколкото не.И е доста приятно-днеска закусва банан с ягоди(от компот) и 20-30 минути сам си се занимава на стола в спалнята аз си лежах и гледах сериал.

# 223
Оф,това с бебешкия бунт е много неприятно. Аз така всеки ден по два пъти му обличам якето и обувам обувките, защото не иска да сяда в количката. Тогава го събличам и прибирам в хола, за да види, че няма излизане. След което му казвам, че излизаме само, ако седне в количката и така той сам отива и си се качва.
Асти, направо ме разби с менюто в яслата. При нас яслите взимат храната от ДМК и така децата ядат това което са свикнали, но е далече от киноа и заешко Simple Smile.
За говоренето и дребчо не говори - само мама и тати и баба. И както бях казала,  незнае как правят животните, но тези дни се самонаучи. Навън видя едно котенце да мяука и сега го повтаря доста реаално, а от бейби тв се научи, че патето прави " па- па". Също от бейби тв знае, че пеперудите летят и където види пеперудка по книжките се опитва да я откъсне и да я пусне на воля.

# 224
Момичета,бърз въпрос-можем ли да даваме на малките винен кебап? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт