Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 670
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
По повод кърлежите:
Хем забавно, хем донякъде полезно:
http://www.dnes.bg/izvanrelsi/2007/06/28/operaciia-quot-kyrlej-q … odyljenieto.38162

# 541
  • Пловдив/София
Дани, кефиш ме как сама си извадила кърлежа- кучкарите си личим отдалеч Simple Smile)) Сигурно и аз така бих направила.
Нашият баланс байк е най-малкият и обикновен, лек и пластмасов, взехме го от олх за 40 лв. Подобен на този:

В началото не можеше да го кара, но от около месец се справя добре, даже сме излизали наблизо само с колелото. Повече обича камиончето си, де, но то остана при баба му, че ми писна у нас да има 100 возила.
За РД много се чудя какво да му вземем/поръчаме на бабите...Мисля си за едно хубаво лего, че напследък доста се заиграва, а имаме само от малките за 20 лв. За навън си има камионче за бутане и баланс байк, не се сещам какво друго- за тротинетка май са малки?

Мотор с педал има на селото на едната баба, което беше грешка- отидохме за нещоз а двора като къщичка, но нямаше под 200 лв, той мрънкаше и искаше да пипа всички играчки и се залепи за моторите и накрая се изнервих и само за да приключим въпроса взех най-евтиния мотор. Но не знае как да натисне педала, а и ми се вижда опасен за каране и се чудя какво да го правим..играе си с багажника и му се радва винаги първия ден и това е. В крайна сметка ще го пусна в олх.

# 542
Аз съм си вадила много кърлежи като малка и знам процедурата, така че не се затрудних. А и навсякъде казват да се извади максимално бързо. Днес бяхме при педиатърката все пак да го види и мястото е зачервено ooooh! тя каза, че 85% от кърлежите са заразни ooooh! написа антибиотик и само стискам палци да се размине всичко. Ще взема и да пусна сигнал до общината за този кърлеж, да напръскат пак. Малко съм се притеснила, но все пак следим положението и не би трябвало да има някакви проблеми.

За мотора на дребното - не е с педали, а нещо средно между кола за бутане и баланс байк. Продават ги в хиполенд и май имат някакво намаление, защото в градинката има поне още три такива. Ние го пробутахме на дядо му, защото и на мен ми писна да складирам само превозни средства. Иначе има и тротинетка - доскоро се затрудняваше, но сега горе-долу я подкарва. Предимно аз го возя на нея Simple Smile за подаръци и аз нямам идея, има си тротинетка, има мотор, има и кола, и лего, и кубчета, и хиляда други глупости.

# 543
В един магазин докопа една тротинетка и беше на път да я подкара  Joy И аз мисля, че е рано, но като я видях ми се струва, че няма да и трябва много време да свикне с нея. Все пак оставам на идеята за баланс байк това лято, а другото ще вземем тротинетка.

Оставих я да яде череши сама днес - беше се омазала в червено до косата. По принцип може да си вади костилките, но ако не я следя да ги искам, не си прави труда всеки път. Твърди, че някои череши нямат костилки!

# 544
  • София
Ние прескочихме и втория вирус без усложнения. Бях се изправила на нокти да не пием антибиотик, че след него поне месец няма как да сложим ваксина и всички планове отиваха на кино. На Сандански или Велинград не можем да сме за повече от няколко дни на почивка, но виж на море Simple Smile нямам търпение вече и може и да помисля там някак да му сложим ваксината, че да може да заминем сега възможно най-скоро.  Просто ми е някак много трудно да се оправям тук с него и се надявам силно, че при нашите, макар и работещи ще ми е по-лесно. Татко е на смени и ще ми помага повече. Вярно ММ няма да го има, но и за по-чистия въздух и море си заслужава.

Ние още не се справяме добре с тротинетката, но напоследък и не съм я вадила. Баланс байка и аз за РД го предвиждам. РД-то ще ни е на морето при баба и дядо, така че няма да запазвам заведения и подобни. Още миналата година с ММ се разбрахме, че първия го празнуваме сериозно, а втория няма да се увличаме...после пък вече ще е повече с приятелчета, а не с наши приятели. Първия беше точно такъв....с наши приятели и някак не беше толкова за него.....Иначе Пипи ако те интересува, го празнувахме с Берьозка срещу ХИТ. Доволна съм....храната беше хубава, имат хубав приличен детски кът - затворен. Вътре също имат детски кът, но ние бяхме от вън. Тортата ни я изнесоха с костюм на Мечока от Маша и Мечока и 4-те момиченца на РД-то на възраст между 3-6 години направо пощуряха. Както и всички други деца в близост. Беше истински фурор, като на РОК концерт, писъци, крясъци Simple Smile Боян му се взе акъла.....Единственото което не ме очарова особено беше руската музика на живо Simple Smile просто беше петък и явно имат такава програма.

Хайде това от мен Simple Smile

# 545
Като стана дума за рождени дни, някой мисли ли да организира такъв на открито (в парка, на поляна и тн)?

Аз сериозно се замисля, но в централните софийски паркове (Борисовата, Южния или Кучешката градина) не се сещам за места, на които има пейки с масички. Казаха ми, че в Овча Купел имало такива в парка и били много удобни за подобни празници (обаче ми е доста далече). Иначе само да намеря място, мисля, че може да стане готино парти. Аниматорите са по 60-70лв на час, за повече от час за излишни според мен. Бири, хапки, ала бала и готово. В Докторската градинка също правят често рождени дни в беседките, май също е добра опция, щото поне са близо до люлките. Събирам идеи.

# 546
  • София
Била съм в Борисовата на полянка, не с маси и пейки, а с одеала за пикник Simple Smile Иначе в по-дивата част на Борисовата, тази към Плиска съм виждала такова място. След подлеза, който свързва двете части и нагоре има кортове, ако не се лъжа, но ми е трудно да го обясня. Около въженият парк също съм виждала да празнуват. Иначе Камбаните също не е лошо място за открито. И в нашия парк в Младост съм виждала РД да правят, но не съм много ОК с това т.к. там има твърде много други деца и не е Ок те да гледат храни и напитки и разни игри отстрани....а и не винаги се почиства достатъчно добре след това, но пък това за всяко място на открито е задължително......

# 547
ООоооо, как ми помогна, сетих се за коя поляна говориш. Тя даже е и затворена, т.е. много е подходяща за целта. Само не знам дали е достатъчно чиста.
Иначе за другите деца, просто предвиждаш почерпка и за тях. Въпреки че 2 пъти е имало РД в Докторската и нито веднъж Ивайло не е проявявал интерес към храната, нито пък някой е черпил проактивно всички деца.

# 548
Здравейте. Аз отдавна не съм писала, че все ме дърпат задачки вкъщи, тичане п площадки... абе, явно просто се мотая.
Виждам, че и вие като мен сте на вълна рожден ден на открито. Скоро видях детски рожден ден в Западния парк. Само се чудя какво се случва като дойдат и други деца, дошли да си поиграят там.  newsm78
Ние говорим предимно на китайски. Казва много думи, но често само един-два пъти и после ги вади от употреба. А съм сигурна, че ги е казала, защото ги изговаря ясно, на място, с интонация. Сега най-хитовата дума е чанча (чанта).
Иначе и ние сме болни - с разтройство. Групата от близката площадка се изпотръшка на 80%. Сега горкото е на диета, пие пробиотици, хидратин алфа и т.н.
Вашите карат ли ги тротинентките, че Рали предпочита да се вози и съм доста скептична към тази покупка? Взехме й предварително за рождения ден триколка и засега доста и се радва. Надявам се така да се научи да кара колело, че аз съм дърта магарица, която не може.

# 549
И дребния предимно се вози на тротинетката, макар че от време на време я кара за кратко, като го осени музата. Но аз съм доволна и да се вози, защото се придвижваме доста по-бързо, нали е без количка вече.

Аз да се похваля - дребното изведнъж започна да яде сам и да ми позволява да го сложа на гърне. Ей-така, от нищото! Не върши работи на гърнето все още и с яденето действа, докато му е интересно, но все пак има светлина в тунела Simple Smile за приказването и той говори китайски, но съм почти убедена, че понякога ми казва цели изречения, просто аз не го разбирам. Говори си с интонация и всичко, казва дълги неща, само трябва да го докара малко по-разбираемо, че майка му хич я няма с чуждите езици Simple Smile

# 550
  • София
Desimira за гърнето в раницата и това са измислили има сгъваеми детски гърнета Simple Smile
Ха, не знаех...  Laughing
Ние бяхме на море миналата седмица и прекъснахме работата с гърнето, но сега я започнах пак и все едно не сме прекъсвали. Днес имаме три изпишквания на пода, не разбрах защо, иначе акото и повечето други пишкания си бяха в гърнето. Навън продължава да се стиска, но засега не излизаме за дълго заради жегите, така че не е проблем.

Да се оплача... На морето се тръшна с 39+ единия младеж, изкара четири дни така, накрая - кръвна картина, доктор (гнойна ангина) и АБ. Не е пил АБ от едно ухапване на кърлеж около 3 годинки. Точно той се пооправи и се тръшна другия юнак. Слава богу изкара на крак и максимума беше 38,5. Днес Миа стана от сън и я видях, че не е читава - 37,6.  #Cussing out #2gunfire Отдавна не ми се беше случвало да имам повече от едно болно дете, а сега трите (добре че последователно) и направо ще се гръмна!

За кърлежите - тогава го извадих сама и го носих в Центъра по заразни и паразитни болести на Заимов. Там го изследваха, всичко му беше наред, но той вдигна висока Т след около седмица и веднага личната му изписа АБ. Оказа се, че не е имало нужда, защото брат му вдигна Т след няколко дни, явно вирус бяха хванали.

Прочетох на морето "Чудото Монтесори". Има интересни неща, приложими в домашни условия. Нещо, което ми направи силно впечатление и ще прилагам е "... живейте бавния живот на вашите деца..." Аз винаги съм на бързи обороти и малко се изнервям като се налага да чакам да си обуе обувките сама, гащите и т.н., същото е било и с братята и гледам да го свърша аз, за да тичаме към следващата задачка. Смятам да намаля темпото и да дам възможност на Миа и на големите да следват своето темпо.
Има и други интересни съвети. Като цяло стилът на книгата не ми хареса, явно дамата Тимошенко не е родена за писателка и това опорочава идеята.

# 551
И ние мислим за море тези почивни дни, но см решила каквото и да правим остава с гащички.
От миналия понеделник махнах памперса окончателно. Първата седмица беше с 50 на 50 успехи, а през нощта имаше доста напикавания. Махнах едновременно дневен и нощен, не искам да остане навика да пишка в памперс през нощта и да правим същото упражнение след година. Тази седмица само една нощ и един следобеден сън имаше инциденти. Излизаме, налага се от време на време да се крием из храстите и зад дърветата по улиците, на кратки разстояния с колата казва също, понякога е фалшиво обаче. Веднъж прах столчето за кола, сега съм послала един еднократен чаршаф, но скоро не е имало инциденти. Казвам и да чака, ако пристигаме в следващите 10-15мин и така.
В заведение също се забавлява да дава фалшиви сигнали - подозирам, че и е интересно да се разходи до тоалетната, да упражнява развиване на тоалетна хартия, пускане на казанчето, миене и бършене на ръцете  Joy

# 552
  • Пловдив/София
Аз съм много, много скапана, в труден период сме, ама реших да драсна...

Първо- що не казвате, че с болен е мъж е ужасно почти като с болно дете Simple Smile) Даже в някои аспекти е по-зле, защото като е болно детето, той помага. А сега аз сама гледам мъж, дете, куче и къща...ама с температура над 39 нямам избор Sad Ще оцелеем, надявам се, дано само не се разболеем ние с детето (пазим се, ама сме в един апартамент...).

Второ за памперса. Дневния го махнахме преди 2 седмици. Беше с баба си 3-4 дни и след това наново започнахме, тя не се е справила.Аз досадно питам за пиш и слагам на кратки интервали, доста занимавка си е и явно не е успяла. Та на средно положение сме- вкъщи е гол от кръста надолу и сам сяда на гърнето и рядко имаме инциденти, но навън ако не го подсетя, рядко казва. Иначе редовно пишкаме по храстите клекнали, останах без кръст. Имаме дни с 0 напишкани дрехи и такива с по 3-4. Нощен не махам- нямам сили да ставам и да го будя да пишка, рано ми се вижда, а знам, че имапоне 2 пишкания нощем.  Има време, напролет например.

Трето-скоро започваме ясла, в края на август. Със смесени чувства съм, хем ми е трепетно и любопитано как ще е, хем като си помисля, че няма да сме вече заедно и това време отмина...Ми става тъжно и се стряскам. Ама на 2+ години мисля, че си е време.

Изцежда ми енергията лятото, навън сме вечер по 2-3 часа след 18ч, ама от жегите се изтощавам много, а той не спира да търчи, кара колело или каквото там.  Поне спи- от 22ч до 8, криво ляво, с редки будения. Ама сутрин съм като труп- има ли лятна умора като пролетната?

# 553
  • София
Ох момичета да се оплача и похваля едновременно. Втория вирус на Боян го лепнах и аз. Ама го лепнах в най-неподходящия момонт Т.к. видях двете чертички и сега вместо да се радвам само го мисля този вирус. 5 дни бях зле, не можех да дишам през носа, и вдигах около 38, но не взех никакви лекарства. Сега още имам сополи, но вече дишам през носа. Малко се притеснявам, че са жълто-зелени. Сигурно по 50 пъти на ден си пръскам физ. разтвор. Малкия и той все си покашля по малко. Утре съм на първи преглед, но докато не чуем сърце ще ме е страх. Доста се усложни ходенето на море. Ще мисля след утре, като поговоря с лекарката. Дайте идея за сопоките. Май и симптомите ме наблегнаха и ни е много трудно с малкия. И с ваксината още не можем да се оправим докато не спре покашлянето. . Не съм казала още на роднини, че нали си имам една злощастна бременност преди Боян и сега с тоя вирус- нищо и никакъв рино вирус ама без лекарства ме съсипа. Оплакаха се. Дайте кураж..

# 554
Веднага давам кураж! Като забременях с михаил и видях двете черти, лепнах някакъв вирус и аз. Супер гадно беше, но пих парацетамол тогава и стисках палци всичко да е наред Simple Smile а пък като влязох да раждам, август месец, бях със супер бруталистичната кашлица Joy тогава пък много се притеснявах бебе на един ден да не лепне вирус с кашлица от мене hahaha обаче реших, че антителата циркулират и в него, така че ще се размине - и се размина. Но беше шоу. И ЧЕСТИТО! Много ви се радвам. И ние май май няма да чакаме още дълго Simple Smile

Пипи, и на тебе кураж - като започне яслата вечер ще се прибира скапан! Михаил първия един месец на ясла едвам издържаше до 8 часа да си легне, а сутрин става сам, към 7-8 - аз не го будя, нали сме на частна и не сме под час. Определено само ние не им стигаме вече. А като мине адаптационния период направо ще се родиш Simple Smile и на мен ми липсва през деня, но не е някаква голяма драма, защото получава много по-пълноценни преживявания там, отколкото мога да му предоставя аз вкъщи. И научава страшно много неща, почти яде сам, започна да прави опити да се облича и съблича, говори повече - развитието е много бурно и се дължи до голяма степен на яслата според мен.

Вярно е голяма драма с болен мъж, направо апокалипсис и армагедон в едно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт