Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 676
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив/София
Асти, ужасно е да са болни, съчувствам много Sad

Има ли къде да го дадеш извън София за месец-два или поне седмица? За мен това е решението, не имуностимулатори, ами детето да се калява на чист въздух,голичко, басейнче ако има на село, такива неща. Почивка от деца и ясла и от всякакви химии. Със сигурност не грешиш ти,просто му е паднал имунитетът, ние изкарахме кошмарни 2 месеца декември и януари с няколко поредни болести- влезе ли се в цикъл става ужас...Просто е важно да излезете от него,а и доколкото знам летните ясленски групи са пълни с вируси Sad

# 526
Играчки прибира само от време на време, но ако аз не си подредя обувките където трябва веднага ги мести  Joy

Astined, кофти за боледуването, стискам палци да минава бързо. Ние така пролетта изкарахме тежко един вирус с поврщане. Уж да мине и хайде от начало, после пак да мине и пак усложнения... Накрая се предадох и дадох АБ, но се влачи един месец  Rolling Eyes

Някой да ми препоръча баланс-байк? Магазин, марка? Искам да взема за рожденния ден, но да е хубав, нямаме никаква  играчка за возене, а ми се вижда полезно и подходящ период.

# 527
Асти и аз съчувствам, много е гадно така. Ние както не сме боледували досега, не ми се мисли какво ме чака с яслата...  ooooh! Иначе Пипи е права. Като бяхме малки с брат ми бяхме вечно болни и нашите ни водеха всяко лято на Сандански за 2 седмици - и спряхме да боледуваме. Сега водят и пременника ми - или там или във Велинград, и на него му се отразява доста добре  Peace
Амандин - за балансбайк препоръчвам Puky размер М - ние взехме такова, защото другите му бяха големи. Това е супер, немски са и много здрави, на наши приятели детето го кара много дълго време.

# 528
И нас ни мъчи нещо, незнам и аз какво....миналата седмица един цял ден и две нощи Т 38.5 с леко зачервено гърло. От четвъртък нататък се оправи, без Т и нищо. Вчера пак Т - през нощта, чаках я до 37.7 и й дадох Панадол, че да поспи. Сутринта се събуди с 37.4, свали си я сама и до обед нищо. Аз веднага при педи - ми ок била, гърло, гърдите, лимфни възли, всичко ок. Имало един избил кътник. Няма сополи.  На обед пак 37.6, сега държи 37.4. Направо съм в приключение голямо......В този ред на мисли - Асти, да не са кътници? Много се надявам нея това да я мъчи, че направо незнам.....

# 529
Асти, дишай, ще мине. Нормално е да боледуват много. Нищо не си направила ти, нито си сбъркала някъде. Само внимавай с тия имуностимулатори, нашата педиатърка се изказва против тях и не е изписвала досега, само витамини. Не се поддавай на глупостите за "ще настине детето" - навън е 30+ градуса, какво като ходи бос по ламината. Даже може да се охлади малко. Втория вирус най-вероятно е заради паднал имунитет. Провери и кътници да не избиват, като тръгват зъби имунитета направо се срива, поне при дребния. Освен това дишай малко по-леко по въпроса с лекарствата. Знам, че не даваш лекарства освен при нужда, но аз не подкрепям тази теория. Въобще откакто родих и открих изумително богатия свят от "неща, които ще повредят детето по всевъзможни начини" тотално спрях да слушам всякакви съвети. Слушам инстинкта си, слушам педиатърката си и всички други да ходят на разни нецензурни места  hahaha

Сега за другото по обратен ред Simple Smile Баланс байк го накарах да пробва в парка - едно детенце имаше - хич не можа да се задържи и не му допадна. Има си мотора, който е почти като баланс байк, но с много широки гуми, има и тротинетката. За колело като порасне още малко.

За говоренето - по интонация вече прави цели изречения, обаче по смисъл нищо не ловя. Има няколко думи, които казва ясно и разбирам, но другото хич. Ще проговори и тогава ще ми се иска да не беше проговарял, така че не бързам hahaha

Ноктите дава да му ги режа, само накрая му писва малко, но го забаламосваме и се справяме.

За памперса няма никакъв напредък. Не желае да сяда на тоалетна, гърне или каквото и да било. Не съм пробвала още да го махам, като си реши, ще го махне. Макар че на мен тотално ми е писнало да чистя дупе и ме боли сърцето за цената на памперсите, които почти струват теглото си в злато, но какво да се прави. Някои битки въобще не желая да си ги причиня. Вече не се връзвам другите деца какво правят, а той какво прави. Ако желае да си ходи цял живот с памперс, определено има плюсове, като ти се допикае в парка например Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Днес го водихме да го подстрижат - откъде тая коса, расте като трева през пролетта - и орева целия салон. Обаче го постригахме Simple Smile Следващия път направо с машинката и няколко месеца да си нямам проблеми.

За следващо мислим вече, още няколко месеца и го подкарваме Simple Smile И си мисля - май това е доброто дете, второто ще ме направи тотално дива hahaha

# 530
danny_p подхождаш правилно  Laughing,аз си мислех че второто ще е доброто и послушното,обаче се оказах много в грешка-как ни хапе ,бие и тормози малкия звяр..
 Astined ако имате възможност наистина да го пратите някъде-Велинград,Сандански,Трявна примерно ще му се отрази много по-добре на имунитета от всякакви имуностимуланти.
Иво беше почнал да кашля нощем цяла седмица не беше спал нормално и след 2 дена на Хисаря и помен няма от кашлицата.
Иначе при нас едно и също-не говори ама нито дума и що да се хаби като може да хапе примерно.
Коли и буталки не обича,на гърне не съм го учила.Нещо с второто ми липсва всякаква амбиция и желание да вървят нещата от по-рано все се успокоявам,че до първи клас все ще сме махнали памперса  Mr. Green.

# 531
И мен много ме беше шубе за памперса, обаче като си представих да бърша 2 дупета, и реших да почвам  Joy Да кажа какво се случва за вече 3-4 дни - слагаме пампа само за сън. Навън е по гащи и през 30-40 мин. го поканвам да опишаме буболечките  Laughing И почти всеки път успяваме. Вкъщи - прав стъпил на голямото куко  Joy като тати, и е голям кеф. Е, имаме и няколко пропуска, но няма как. Обаче голямата работа е по-сложна - не иска да сяда на гърнето и явно от страх ака веднага като си отвори очите  Joy Ама ще го научим и това, важното е, че с пишкането върви лесно  Party

# 532
  • София
Взех баланс байк и аз, дървен, много готин, но й е висок и засега съм го прибрала за по-нататък. Сега кара един мотор с три колела и много добре се справя с него и всякакви коли за бутане с крака, които докопа около себе си.

С памперса напредъка ни е голям, но ината също...  Joy Например на обяд яде диня и явно й се допишка повече, два пъти си поиска да седне на гърнето преди да заспи и двата пъти доста го напълни. Но..., не дава да слагаме гащи, иска си памперса след гърнето. Голямата работа я върши вече само в гърнето, сама си казва. Но..., навън не иска да пишка върху тревичките и това си е! То тревички, бубулечки, льо-льо (охлюви) и какво ли не пробвах, не ще и това си е!  Crossing Arms Освен да си нося гърнето в раница на гърба и като си каже да я слагам.... тотално ще ми припишат жълтата книжка!  hahaha

Стягам багажа за морето... сушилнята се развали, имам три перални с багаж за утре, времето се развали и няма да изсъхне нищо. #Cussing out Отделно изпрах количката за разкош, дано поне нея вятъра да изсуши...  Sad на всичкото отгоре ми дойде, за капак, и направо мисля да се гръмна! Оплаках се!  Embarassed

# 533
Ох, аз със памперса съм много непистоянна. Махам го от време на време и той ту пиша на гърнето, ту в гащите. Ами то детето се обърква. Чувала съм, че като се махне и не трябва да се слага повече. Но като се напиша няколко пъти и на мен ми писва и пак го слагам. Баща му пък е още по- краен, не дава да го махаме докато не започне сам да си казва ooooh!
Обсъждахте и "Монтесори", аз интуитивно част от нещата си ги прилагам, а другите не бих си направила труда да ги следвам - къде от мързел, къде от липса на желание при самото дете. Също трябва да се отчете и факта, че методът е създаден преди век, а оттогава доста промени са настъпили както в бита, така и в ценностната система. И съм тотално против това да не се казва " Браво". Може би  след седемгодишното ми обучение, че хора се управляват и съответно възпитават, чрез поощрения и наказания сега не мога да приема друг начин.

# 534
Desimira за гърнето в раницата и това са измислили има сгъваеми детски гърнета Simple Smile
Ние не полваме нито куку, нито седалка, не дава а го изчишкам, иска си само памперса.Сега е явно в няква ужасна фаза ,защото не иска да слиза от количката като стигнем площадката,стой си така 20 мин.Като излизаме с колелото не иска да се вози или да ходи, а да го нося.Сега се яде само хляб и краставици( освен и аз да мина на тази диета)

# 535
Егаси кътникът, егаси драмата. Чак вчера свали Т след следобедния сън, сама. Ако и другите три са така ебаси ужаса....
И моята муцуна не говори. Ползва 5 думи на кръст. Има доста деца на тоя хал, така че се успокоявам. Не вярвам един аутист да се различава от другите деца само по неговоренето, няма как да няма и други поведенчески отклонения. Астинед - последното специално за теб го пиша, защото и аз съм циклила по темата Simple Smile нищо им няма на децата!
От скоро откри образователните играчки. Реди пъзели от тези дървените с животни и превозни средства, сортер, рингове, едни дървени мечета на goki, абе всичко образователно е много на мода. Това от около седмица, от нищото. Иначе преди грам внимание не им обръщаше.
На гърне не иска. Да я издържам също. Ще чакам двете годинки, явно не е готова.
Отказва манджата, сигурно покрай кътниците. Само за бисквити винаги е готова.....ще трябва да започвам да готвя, направо ми се реве....

# 536
Дребния пък напоследък не иска бисквити, но все още хрупа солети. И не знам кога ще прояде салата, отвращава се от домати, краставици също не го впечатляват.

Аз съвсем забравих, кажете за рождените дни. В шах съм, нямам никаква идея какво искам да правя, не ми се занимава с детски клубчета и подобни, ако може да е някое заведение с детски кът най-добре май.

# 537
  • Точно където трябва
Момичета, мисля на РД на дъщерята да направя и кръщене. Естествено още съм на нулата, нищо не съм подготвяла. Утре ще отида в църквата да се уговоря, ще мина и през избраното заведение, но искам да знам какви са задължителните изисквания. засега разбрах, че кръстницата трябва да е кръстена /а тя не е/ та преди това ще трябва нея да кръстим. Задължително ли е детето да е с бяла рокля? Малко кичозни ми идват тези тюлове, дантели и т.н. Кръстницата задължително ли подарява кръстче на детето? И какво още?

# 538
В църквата ще ти кажат какво трябва да подготвиш. Всяка църква има леко разминаващи се изисквания. Не е задължително да е в бяло и не е задължително да подарява кръстче. На кръщенето на дребния му подариха кръстче, а ние подарихме на кръстниците икона.

# 539
Пиша отделно да се "похваля", че открихме сезона на кърлежите. Тази сутрин намерих един миниатюрен гад на ухото на дребното. Извадих го и дезинфекцирах, а следобяд ще звънна на докторката да каже трябва ли още нещо да правим. Понеже четох в нета, запазих гадът евентуално за изследване. Та преглеждайте се внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт