WIZZ AIR - 21

• 93 195
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Баш пък да се раздават найлонови пликчета не съм виждала, но по принцип има позиционирани машини и от там могат да се закупят.

# 556
На мен всеки път ми дават от летището.  Peace

# 557
На Терминал  1 в София има пликчета над скенера, ако има нужда, ти дават. Има и на други летища.

# 558
  • София
Откъде се взимат найлоновите пликчета, в които се слага козметиката за ръчния багаж? Предполагам, че е коментирано, но не го открих.

Видях, че сте в София - на пазара "Ситняково" има една будка, в която се продават всевъзможни пликове, торбички, опаковки. Миналата година си взех оттам един пакет с май че бяха 50 бр. за няколко лева.

А иначе - виждала съм да ги продават на английските летища в автомати като тези за дъвки - две пликчета за 1 лира.

# 559
  • САЩ
Баш пък да се раздават найлонови пликчета не съм виждала, но по принцип има позиционирани машини и от там могат да се закупят.

Не знам за Терминал 2, не съм обръщала внимание, но на Терминал 1, откъдето летят Уиз със сигурност дават от т.нар. спейс бег-чета, ако нямаш. Не се купуват, не се плащат.

# 560
  • София
Благодаря, момичета Hug
Значи може да са в обикновено прозрачно пликче, така ли? Не е нужно да се затваря с цип или по друг начин? Извинявам се за тъпите въпроси, обаче досега не съм летяла с Уиз, а и полетът ни е в някакъв безумен среднощен час и се притеснявам, че на летището няма да има откъде да купя, ако се наложи.

# 561
  • York
Мерките за сигурност нямат нищо общо с компанията. Те са едни за всички  Peace

# 562
  • София
Просто досега винаги козметиката ми е била в чекиран багаж и не ми се е налагало да се замислям в какво да я опаковам. Simple Smile По какъв начин ципът на един найлонов несесер прави съдържанието му по-сигурно? Embarassed

# 563
  • София
Вероятно проверката така е по-лесна. Така или иначе, ето я официалната информация от сайта на Летище София за изискванията за сигурност по летищата в Европейския съюз: "Преноса на течности, аерозоли и гелове в ръчния багаж е разрешен за следните категории: ТАГ в контейнери с максимална вместимост до 100 милилитра, поставени в прозрачен найлонов плик, с максимална вместимост от 1 литър, който може да се отваря и затваря и при условие, че съдържанието на найлоновия плик се побира свободно в него, а пликът е напълно затворен. Стандартен плик с вместимост от 1 л., може да бъде получен на пунктовете за проверка сигурност.
Ограничението е по отношение на контейнера (опаковката), която следва да е до 100 мл., независимо количеството на ТАГ в нея. Всеки пътник има право да пренесе в ръчния си багаж само един плик."

Възможно е някъде някой да си затвори очите за нещо дребно, но аз лично не съм виждала. Видях обаче как преди две седмици на Лутън любезно, но категорично помолиха момичето пред мен да отиде да си купи стандартен плик, където да прехвърли нещата си, които беше сложила в обикновен прозрачен плик.

# 564
  • София
Beretsheri, благодаря ти за подробната информация!

# 565
Здравейте, имам един леко малоумен въпрос, но все пак ще го задам -  смятате ли,че е възможно да се пренесе малка печка (тип духалка) в ръчния багаж, само че с Райънеър.  Embarassed

# 566
  • САЩ
Здравейте, имам един леко малоумен въпрос, но все пак ще го задам -  смятате ли,че е възможно да се пренесе малка печка (тип духалка) в ръчния багаж, само че с Райънеър.  Embarassed

Не виждам причина да не може, стига да се събира в ограниченията. Не е от забранените вещи, няма течност  newsm78 Все едно сешоар пренасяш.

# 567
Здравейте, имам един леко малоумен въпрос, но все пак ще го задам -  смятате ли,че е възможно да се пренесе малка печка (тип духалка) в ръчния багаж, само че с Райънеър.  Embarassed

Не виждам причина да не може, стига да се събира в ограниченията. Не е от забранените вещи, няма течност  newsm78 Все едно сешоар пренасяш.

bouquet

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 14:20 от agne

# 568
  • САЩ
Само да не е пропанова / с газ и т.н. - тогава ще те спрат!

# 569
Обикновена, електрическа.

Общи условия

Активация на акаунт