Ebay 96

• 67 895
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
The Black Cat
И при мен също е изчезнала една поръчка с 2 артикула. Самата поръчка беше видима само в Resolution centre. Не знам дали е бъг.

jalana
В Ибей, кейс за стока неотговаряща на описанието винаги пише за връщане на стока, при които пощенските разходи се поемат от продавача, ако наистина не отговарят на описанието.

KRISTI4
По този въпрос съм ти отговорил в предните коментари. Безплатно връщане няма, ако пакета е бил отварян.
Освен за услугата DHL Free Return за Германия.
Ако пакетът не е отварян, може да се връща обратно на продавача безплатно, като недоставена до 20 дена или сгрешен адрес.
Продавачът те размотава. Изискай продавача да ти прати адреса за връщане, както ти е обяснил Just One Kiss

# 526
  • Sofia
The Black Cat
И при мен също е изчезнала една поръчка с 2 артикула. Самата поръчка беше видима само в Resolution centre. Не знам дали е бъг.

Щом и при други е така, значи може би наистина е бъг. Мерси, че сподели. Peace

# 527
Кристи4, свържи се с Ибей още днес.
Ако си стартирала ритърн рикуест с основание неотговаряща на описанието стока пощенските разходи трябва да са за продавача.
Другото, за което се сещам, е да влезеш в профила на продавача, всъщност не в профила а в самия артикул все едно ще го купуваш пак и виж пощенската политика на продавача. Там трябва да са описани условията при евентуално връщане.
Ако можеш дай линк към стоката да хвърля едно око. Много ме заинтригува този случай с връщането.

# 528

jalana
В Ибей, кейс за стока неотговаряща на описанието винаги пише за връщане на стока, при които пощенските разходи се поемат от продавача, ако наистина не отговарят на описанието.

ChernoMore в слуачая обаче автоматично ми се изписва сумата, която аз съм платила за пощенски, след като се намирам в БГ, а не там, сумата ще е по-висока, а при мен се изписва до стотинка сумата, която просто съм платила аз и която ще се върне. Идеята е, че не мога от БГ да пращам пратката обратно в Англия и какви опции имам в такъв случай  Rolling Eyes

# 529
Jalana, при кейс отворен за стока неотговаряща на описанието пощенските разходи са за сметка на продавача. Не разбирам защо трябва да плащаш ти, но понеже спомена Англия с БГ пощи разходите ти могат да са доста приемливи.

# 530
Здравейте преди време питах и мисля други потребители също какви такси удържат банките когато преведеш по кредитната си карта наличност от пейпал.
Освен 2.50 долара които ми е удържал пейпала има 2лв такса в банката за 200лв превод, което ми се стори доста добре.
 Simple Smile

# 531
  • Sofia
   Да, аз също питах, opelcorsa. Peace Мерси, че сподели. А коя е банката ти?

# 532
Just One Kiss, кейса е отворен и отдолу има изписана сумата, която ще ми се върне при получаване на стоката, която включва пощенските, обаче това са пощенските, които аз съм платила, за да се изпрати пакета ДО Английски адрес.  Т.е имам изписана Estimated refund, който фиксиран.  Проблемът е, че аз изпращам от БГ, което вероятно ще ми излезне повече от 3 паунда, ако излезне 7 паунда, то тогава се обезмисля връщането на стоката ми, тъй като пращам от БГ. Просто се чудех дали има вратичка, която да използвам да не връщам стоката, заради високи пощенски и това, че съм извън Англия и да искам само рефънд. Продавачът явно си признава за измамата, приемайки да му я върна.

Този продавач може и да ме метне, че не я е получил пратката, освен ако от Бг пощи не ми предоставят тракинг номер...

# 533
  • София
От доста време насам, пратки до чужбина се изпращат само с тракинг.
Има калкулатор на сайта на БГ пощи, можеш да си сметнеш колко ще ти излезе връщането, но трябва да посочиш тегло. Аз гледах за пратка от 3-400 гр. до 500гр. с препоръка излиза около 13-14лв.

# 534
  • Sofia
   Аз, честно казано, не разбирам къде е драмата. newsm78 Не съм попадала в подобна ситуация, но от това, което съм чела из международните форуми, да, процедурата е горе-долу такава – първо се връща стоката, после се получава refund-ът. Е, как да стане хем да задържиш стоката, хем да си получиш парите обратно? Simple Smile Не ми звучи справедливо.

# 535
Ох, явно аз нещо не схващам
Продавачът си признава за измамата, ти имаш отворен ритърн рикуест, следователно пощенските разходи са за сметка на продавача!!!!
На продавача няма да му е изгодно да ти прати куриер - ще му е супер скъпо. Имали сме такива случаи като продавачи и сме връщали парите без да искаме стоката /случвало се е с повредена по време на транспортирането стока де, не с лъжа за вида и Simple Smile))/
В случаи, в които си искаме стоката, но не можем да пратим куриер, учтиво помолваме купувача да я изпрати с Роял Мейл с проследяващ номер и заедно с Рифънд-а му превеждаме и парите за доставка чрез Пейпал.
Не препоръчвам този начин с продавачи, които смятате че няма да си удържат на думата

Иначе БГ Пощи с проследяващ номер и до 500гр е 9,80 по спомен. Или 10,80...май преди седмица вдигнаха тракинга от 3 на 4 лева.

# 536
  Да, аз също питах, opelcorsa. Peace Мерси, че сподели. А коя е банката ти?
Скрит текст:
ПИБ

# 537
# 538
  • МИНДЕРА
Здравейте,с молба някой да ме напътства от два дена се опитвам да платя в ebay с пейпъл.Дава ми че не ми съвпада билинг адреса и ме отхвърля We can't process your payment. Please select a different payment method or check your payment details including your billing address..Написала съм английски адрес превозвач и като сменя българския адрес не ми дава да платя ,защото продавача не изпраща.Вдигнах ръце.Сигурно трябва някъде в ebey да сменя нещо ,но не знам къде.Помагайте ако можете.Благодаря

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 14:07 от sisipisito

# 539
  • Sofia
   sisipisito, нещо не разбрах кое се опитваш да сменяш и защо. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт