Йоркширски териер - тема 9

• 94 818
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,от доста време го обмисляме и решихме да имаме йорки Simple Smile Изчетох толкова неща,че ми е каша в главата в момента. Имаме 2 деца и живеем в апартамент. По принцип искаме мини,но и да се окаже че не е,няма да го върнем Simple Smile Искам да попитам обаче,как докато е бебе да разбера че наистина купувам йорки? Нямаме възможност да отделим 1000 лв и да вземем от развъдник. Ако някоя от вас има бебчета и ги продава може да ми пише Simple Smile Прегледах обявите в олх и базар,всички са сладки. Но как да разбера наистиня,че няма да стане немска овчарка примерно Grinning

# 661
  • София
Ами ако са точни собствениците на майката, трябва да можеш да я видиш и да имат и бащата сниман. Т.е. - не взимай кученца, на които не можеш да видиш поне майката. За домашно родени говоря. Виж и групата Йоркширски териер във ФБ - там непрекъснато има кученца. Впрочем те сега се разгониха повечето Август, така че Октомври - ноември би трябвало да има повече кученца.

# 662
Здравейте, имам йорки на 5 месеца. Отказа да яде гранули седмица стоя гладен....... Дадохме консерва,  сега започна и на нея да се мръщи,,,,,,, Дайте съвет какво до правя с този каприз ...... Гранули сме опитали всички видове, примерих се че ще яде консерва, но сега вече става нахален

# 663
  • София
Пробвай да свариш пиле с ориз. И моята ме побърква с капризи за храната, ама все измислям нещо. Последно заливам гранулите с малко мазнина от сьомга. Може да слагаш малко бульон на гранулите също.

# 664
  • София
приятелката ми дава гранулите с много ситно нарязана краставица
нашия дзвер обича краставица

# 665
  • Tам през Атлантическия океан
Moя яде малко и го дава нещо също каприЗ Simple Smile
Накисвам в преварена мн. топла вода специални гранули (за бебета кучета  до 12 м ) като омекнат добавям малко и от консерва и намчквам.

Сефте гледам толкова малка пораода куче и може и да си яде нормално но мен ми се струва малко.

Така , откакто махнах космите от ушите , едното прави опити да се изправи ) Днес ще го водя за втора ваксина и след това  ще му 'залепя' ушите ) да видим дали ще ги изправи )

Вчера му махнах козинка и около дупето , много мърдаше , та вероятно първите две подстрижки ще го заведем на фризьор да може да свикне с продцедурата и да стои мирно )
Кучетата на които се показва как да се подстригва в юТуба са кротки т.е. свикнали са )

# 666
  • София
Те по принцип ядат малко. Аз меря с една чашка от детски сервиз все още. Две чашки на ден - това е.

# 667
  • Tам през Атлантическия океан
А бе и капризни са Stuck Out Tongue

Ще пробвам да заливам гранулите с бульон като теб.
А пилето с ориз как му го правиш ? То ще ми излезе така по-практично отколкото скъпите консерви , стига да го хареса фрЪцльото де Simple Smile

# 668
  • София
Ами просто вариш пиле с ориз и вода в една тенджера. При нас има даже фенери за левче килото. Даваш без костите. Обаче моята го яде 2-3 пъти и после се отказа. Обича разнообразието.

# 669
И моят е така, яде веднъж, два пъти и приключва.... как има кучета ядат едни и същи гранули и това е....но ми се иска режим да му създам и да яде една храна, с двекоето деца как да готвя и за него...

# 670
  • София
Аз с голям мерак и също така, защото затвориха 2 магазина за лятото купих едно кило гранули, много хубави, 60% месо. Преди ги беше харесала. Е сега се чудя какво да ги правя!

# 671
Здравейте, в момента се сблъскваме за първи път с фалшива бременност. Тара е на 11 месеца и се разгони преди около 2 месеца. От няколко дни започнаха да и набъбват млечните жлези, като днес вече са страшно подути. Грабнах я на обяд и в клиниката. Докторът ми обясни, че това са симптоми на лъжлива бременност. Гърдите и са пълни с кърма. Изписа ми Достинекс. Поведението и е точно като на родило куче. Всичките и играчки са в къщичката, тип хралупа. По цял ден стои само там и не излиза. Спря да се храни и при най-малкия шум джафка, а гласът и не се чуваше преди. Четох, че трябва да се махнат играчките, които счита за бебета, както и леговището. Някой сблъсквал ли се е с това?

# 672
Не ни се е случвало на нас, защото моята е кастрирана именно, за да избегнем това, както и други неприятности свързани с половата система. Но това, което се препоръчва в тези случаи е прибиране на всички играчки, ограничаване на водата за няколко дни и повече разходки, за да се расее кучето от "майчинските" занимания. Следете гърдичките, да не направи мастит и не се притеснявайте да търсите ветеринаря дори и при най-малкото съмнение за проблем.
Желателно е да я кастрирате, защото тези състояния се повтарят и водят до излишен дисбаланс на хормоните, което път от своя страна води до ракови образувания.

# 673
Здравейте! Искам да Ви помоля за съвет. Имаме мини йорки - Чери на 5 месеца, женско. Проблемът ни с нея е, че не иска да ака навън. Чака да се приберем, за да го направи вкъщи. Намерихме компромисен вариант, който е да и сложим памперс (постелка) на терасата. Та въпросът ми е как да я научим да показва кога и се ходи до тоалетна? Благодаря предварително! Ето я сладурката :

# 674
Само искам да споделя за премеждията, през които преминаваме, ако случайно на някой му се случи. Като писах по-рано, Тара се оказа с фалшива бременност. Има много кърма, въпреки че е след първо разгонване ( на 11 месеца е сега). Назначиха ни вчера Достинекс за спиране на кърмата ( поради опасност от мастит). Докторът препоръча прием вечер, след хранене. Снощи и дадох първата доза. 1 час след това започна зверско повръщане. След десетото към 22.00 часа, звъннах на доктора и каза да и махна водата за да не провокира ново поръщане. Така и направих и за известно време отшумя. През нощта повърна още 3 пъти, сутринта 2. Беше супер отпусната, наревах се и мислех, че я загубя. За съжаление няма денонощтна клиника. Сутринта отидохме в клиниката и след преглед я включиха на системи - глюкоза + квамател. Деган бил противопоказан, тъй като увеличавал лактацията. Решиха категорично да спрем Достинекса, въпреки че рядко давал такива реакции. Имало още едно лекарство, но с много повече странични реакции. Спряха се на "бабин метод" - мазане с йодна тинктура на гърдите за спиране на кърмата. Все още е с абокат, тъй като не бяха сигурни дали няма да се наложи нещо на утрешния преглед.
В момента Тара е жизнена, захранваме се като бебе с по една лъжичка на всеки 2 часа от консервите на Schesir.
Пожела да излезе на разходка и не спря да тича, въпреки че се стараех да я ограничавам с повода.
След тази случка съм почти на 100% сигурна, че ще следва кастрация след нормализиране на хормоните, въпреки че мъжо се дърпа, а докторът ми повтори 2 пъти колко хубав представител на породата е и да се за мисля за оплождане по-нататък, което ще реши проблема. Само че, аз като си помисля, че докато навърши 2 години, ще има поне 2-3 разгонвания, и ако всички протичат така, то ще е кошмар. Това кученце го взехме за да носи радост и взаимна любов, а не да се поболяваме от двете страни. Просто не знам вече.
Искам да добавя и нещо много много важно ( касае лъжливата бременност) , за което аз не бях подготвена и може би щяхме да редуцираме последствията. Трябва да се наблюдава поведението на кучето. Преди около седмица Тара започна да прибира плюшените си играчки в къщичката и почти не излизаше от там. Аз ги взимам за да ги хвърлям и да ги носи ( това обича най-много), а тя ги събира обратно в къщата и ляга. Вчера докторът каза да ги махна - и къщата и играчките, които мисли за бебета. Всичко било на психическа основа, поради разбърканите хормони. Трябвало да и се покаже, че не е майка.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 21:00 от petenka1983

Общи условия

Активация на акаунт