Йоркширски териер - тема 9

• 94 886
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Докато моята кифла се научи какво се прави навън, я извеждахме по 5-6 пъти дневно.
Сега в стандартен работен ден разходките са 2 - сутрин за 5-10-ина минути и вечер повече.
През зимата тя сама бърза да си свърши работата и после да се прибере.

# 526
Надявам се да успеем да го научим, когато е вкъщи да си върши работата на пелената, а когато го изведем- навън. Все пак е малка порода куче. Четох, че доста хора така си учат любимците.

# 527
  • Варна
По този начин се объркват и не могат да се научат да стискат до чаканата разходка. Личен опит с второто ми йорки, което поради определени причини започнахме да извеждаме нередовно.. Първият отрано си го научихме да пишка навън и така си свикна.

# 528
  • София
Има хора, които си извеждат кучетата само през уикенда, но за мен това не е нормално.

# 529
  • София
Така е, или ще пишка вътре, като правило, а вън сам окато бонус, ако случайно му дойде зор,
или го свиквате в даден етап навън и го извеждате редовно

ако ще е вътре, аз бих пробвала с котешка тоалетна, опцияа си е, кучето е подходящ размер

# 530
Не ме разбрахте- аз не искам кучето да се стиска. Имаме две бани. Едната ще е на негово разположение постоянно с пелени или каквото там  ще му е удобно за в бъдеще. Котешката тоалетна също е добра идея.  Просто разходката за тренировка ще е следобедите. В никакъв случай не искам да тормозя кучето или да му навредя.

# 531
  • Варна
Да научиш кучето си да стиска 12 часа не е тормоз. Не разбрах дали става дума за мъжко или женско, но ако е първото, те съветвам да го научиш да пишка навън. Иначе рискуваш години на ред да чистиш с парцала из цялата къща - ъгли, саксии, крака на столове и маси...Пак личен опит.

# 532
  • София
когато нямах време гледах котка
две котки, за да не им е скучно ако е една и е сама по цял ден
по-лесно, по-малко ангажимент /относително, от собственика зависи/, по-самостоятелни

но като имате вече куче, можете само дасестараете да направите най-доброто за мъничето
за мен отглеждането на животно е ангажимент, равностоен на отглеждането на дете
малък живот, изцяло зависим от теб

# 533
Мъжко е кучето. По- малко ли могат да стискат?
И аз досега все котки съм гледала, но реших, че не са подходящи за малко дете. Все пак са по- своенравни.

# 534
  • Варна
Мъжко е кучето. По- малко ли могат да стискат?

Стискат си колкото и женските, но е възможно да започнат да маркират вкъщи. Свързано е с половото им съзряване и началото е горе-долу когато започнат да вдигат крак за пишкане. Затова смятам, че дотогава е добре да са научени, че това може да се случва само навън.

# 535
g-style , по тоалетния въпрос  Laughing ще чуеш и прочетеш много съвети, аз искам да ти дам само един : Научете си кучето така, както ще е удобно за вас  Wink. За едни е удобно да го извеждат 2 /3-4-5-6/ пъти дневно, за други веднъж седмично, за трети нещо друго. Универсален съвет няма, всеки действа според начина си на живот и разбиранията си и е прав / за себе си/.
Моята си има памперс у дома, който ползва основно сутрин. Аз сутрин рано не мога и не искам да излизам. Зимата при -20 също, а и тя не е фен. Това по никакъв начин не пречи на активността и. Работя от дома, което значи че разполагам с времето си. Осигурявам и достатъчно активност - тичам с нея в парка, гони пръчки, ходим на дълги разходки, водим я на планина, екскурзии и прочие. Изобщо водим активен начин на живот и ползването на памперс за мен е удобство, от което няма да се лиша. Много са примерите и житейските ситуации, които са потвърдили това - миналото лято мъжа командировка, детето на село, аз със стомашен вирус сама с кучето у дома на легло. Ако не беше памперса, ситуацията щеше да е доста по-сложна  Wink. Пример две: Пътуваме, понякога често, водим я с нас, тъй като не я оставям на баби и познати. Когато е служебно пътуването се случва сутрин да излезем и да се приберем вечер. Тя си ползва памперса в хотела и не се притеснявам дали стиска или чака някой да я изведе. Тези случаи са мноооооого редки, по-скоро изключения, но никой не знае какво му готви съдбата, нали? Подготвена е за всякакви ситуации и аз държа тя да има алтернатива - пелена. Във връзка с това е научена да приема спокойно смяна на обстановката, адаптира се бързо, може да стои сама /ако се налага/ цял ден, без да го превръща в драма  Wink.
Така че пак казвам - създайте на животинката на такива навици, каквито ще са ви удобни за съвместно съжителство.
Изобщо сега е момента да си възпитате кучето така, че да изпитвате радост и положителни емоции от съвместният си живот. Много лесно се живее със възпитано куче със създадени навици Simple Smile.

# 536
  • София
зависи колко малко е детето
имат склонност да изпускат кучета, а кучетата /малките / имат склонност да се чупят

няма лошо да стискат кучетата, ама всеки ден по 12 часа...... не ми се струва правилно
ние не стискаме по 12 часа
и не ми минава теорията, че те кучетата не са като хората, отделителната система си е отделителна система, каквото влезе трябва да излезе
възможно най-много извеждания, за да не изпитват дискомфорт

# 537
Зори, благодаря за ценните съвети. Ще се мъчим да го учим да ползва пелена, а разходката като бонус. И аз не мисля, че през зимата рано сутрин ще му се излиза на животинчето. Онзи ден от една баня трепереше при 30 градуса.
Да, не се бях сетила за половото съзряване. Ще видим как ще е с маркирането, ако се наложи ще го кастрираме.
Малко ми е детето, все още се учат да съжителстват заедно и на кой докъде му се простират възможностите. Кучето хапе детето на игра, детето пищи и го бута, след това тръгва да го гушка, кучето се мъчи да се измъкне. Въобще е купон Simple Smile. Но вярвам, че ще се наредят нещата и в дългосрочен план ще са големи приятели.

# 538
Ти го учи сега основно на пелена. После, когато сложите всички ваксини и започнете да излизате на вън, кучето по естествен начин ще се научи да ползва и тревичките за тоалетна  Grinning. Никога не съм учила моята специално да се изхожда навън. Не съм препирала, не съм давала зор. Стана естествено, не веднага на първата разходка, разбира се, но с времето сама разбра, че на вън може (почти) навсякъде, в къщи на пелената.

# 539
Освен да сложа пелени по стаите и да награждавам при добре свършена работа какво друго мога да направя?

Общи условия

Активация на акаунт