Йоркширски териер - тема 9

• 94 871
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Освен да сложа пелени по стаите и да награждавам при добре свършена работа какво друго мога да направя?

Да му се караш,по интунацията ще разбере,че е сгафил Simple Smile

# 541
Значи съм дала всичко от себе си Simple Smile))

# 542
към такава порода съм се насочила заради алергии Simple Smile
убедена съм, че тук ще намеря препоръка за свестен развъдник в софия, вече видях за варна, но нали няма смисъл да се ходи до там? дали бихте ме ориентирали за хубав софийски развъдник - с чисти ясни породи и здрави кученца  bouquet
и може ли за ориентир за цената  Hug

# 543
към такава порода съм се насочила заради алергии Simple Smile
убедена съм, че тук ще намеря препоръка за свестен развъдник в софия, вече видях за варна, но нали няма смисъл да се ходи до там? дали бихте ме ориентирали за хубав софийски развъдник - с чисти ясни породи и здрави кученца  bouquet
и може ли за ориентир за цената  Hug
Не е ли по - добре от човек да си вземете? Има групи във фейсбук, там стопаните предлагат за продажба  бебенца.. могат да се видят и родителите  Peace
Успех с търсенето  Wink  

[/quote]

Сменяйте я вече. Има доста добри марки храни със серии за подрастващи.
[/quote]

Дали да не изчакам да минат ваксините ?  newsm78 тепърва ще слагаме втората ...

# 544
Ами четох обратната препоръка - че било по-добре от развъдник лицензиран. Знам ли, събирам мнения  Hug

# 545
Ами четох обратната препоръка - че било по-добре от развъдник лицензиран. Знам ли, събирам мнения  Hug

Определяща е цената,която сте склонна да заплатите!Ако например таванът ви е 600 лв. от лицензиран развъдник няма как да вземете на тази цена,ако искате да е от лицензиран развъдник цената е над 1000 лева.

# 546
  • Стара Загора
https://www.instagram.com/p/BVm3U9aFFmx/?taken-by=dary_koeva - този мъник се продава

# 547
  • Където е сърцето
Аз да кажа относно пишкането,не че много съм запозната,защото моя мъник е на 6 месеца.Взехме го когато беше студено и го държах само в една стая около 24 кв.м първо му бях сложила пелена близо до него.В един момент той започна да ходи по нужда по надалеч от леглото си до една саксия.Сложих и там пелена и така вършеше работите на двете пелени.Махнах по отдалечената ,но той все там си търсеше и пишкаше на ламината,върнах там пелената и махнах другата.За сега винаги на нея ходи,освен ако не му е много напишкана и пишка до пелената.Когато започнахме да излизаме навън първоначално не искаше да прави нищо навън и то поне седмица -две.После първо почна да пишка ,после да ака.Но все още си ходи и на пелената в къщи.Понякога го забелязвам че сутрин още преди 6 ч се е изпишал,понякога не пиша до 8 ч всеки път е различно и аз не мога да го хвана кога му се ходи особенно по голяма нужда.Моят все още пишка доста често и незнам кога ще започне да се стиска да ходи само навън.А относно научаването,гледах предаване със Сизар Милър и той каза,че в началото когато кучето е малко е добре да не му се дава много голямо пространство в къщата защото така се обърква и като му се пишка или ака ,ако е надалеч от мястото го прави където го завари зора.Иначе аз често го водих на пелената,казвах му хайде пиш и като се изпишка пляскаме,казваме браво и даваме награди.И когато научи какво е пиш го подсещай постоянно.Аз все още като излезем постоянно му напомням какво да прави.

# 548
През деня и нашият рошльо е затворен в коридора, от където има достъп до двете бани. В едната пишка до постелката, а не върху нея разбира се, а в другата ака  Rolling Eyes. Когато се приберем и отворим навсякъде, явно не успява да се устиска. Когато съм вкъщи след като е спал го слагам в банята и затварям вратата. Изпишква се и започва да скимти. Отварям я, казвам браво и започва една еуфория, защото знае, че ще има награда. Което ме навежда на мисълта, че разбира какво се изисква от него. Когато направи белята го водя до мястото и с по- груб тон го питам какво е направим там и той веднага свива опашка и бърза да се прибере в къщичката си.
Иначе на няма и 3 м е 1,500 гр Simple Smile. Няма да е мини хайванчето Simple Smile.
Вчера какъв стрес изживях. Привечер го водих на втора ваксина. Прибираме се и като започна едно чесане на ушите и тръскане на главата. Нямаше апетит ( невиждано при него досега) , след това повърна след това ушите още повече го заболяха и започна да скимти. Айде в колата и в 9,30 на доктор. Алергична реакция към ваксината. Отнесе още една инжекция и се прибрахме по живо по здраво. Повече не са го болели ушите. Четох, че проблемите с ушите са често срещан проблем при кучетата. Мога ли с нещо да предпазвам или ако има някакви симптоми да прекратим инфекцията в начален стадий.

# 549
  • Където е сърцето
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-ushite-5061/virbac-e … -ushi-60-ml-20071
този продук се води като един от най-добрите за почистване на ушите и предпазване като цяло.Ползва се или преди къпане или след баня.Аз моя го къпя на 2 седмици,но преди третата ваксина не го къпах почти цял месец и му слагах капки.

# 550
Благодаря angleche . Ще си го набавим. Ние нашия го къпем всяка седмица, защото много се опишква и се вмирисва бързо. Така ми каза и ветеринаря, при който слагаме ваксините. Само да не се суши със сешоар, че се получавал пърхот и да внимаваме да не го простудим. Другият пък доктор, при който ходихме по спешност каза да го къпем веднъж в месеца и ми препоръча някакъв сух шампоан тип пяна, не сме го ползвали още, миришел страхотно и няма да има нужда от баня с вода. Направо да се чудиш вече какво да правиш.
Момичета да питам и за ноктите. Много са му остри и драска доста. Ще се справя ли сама да му ги изрежа като закупя специален инструмент или да не рискувам?

# 551
Благодаря angleche . Ще си го набавим. Ние нашия го къпем всяка седмица, защото много се опишква и се вмирисва бързо. Така ми каза и ветеринаря, при който слагаме ваксините. Само да не се суши със сешоар, че се получавал пърхот и да внимаваме да не го простудим. Другият пък доктор, при който ходихме по спешност каза да го къпем веднъж в месеца и ми препоръча някакъв сух шампоан тип пяна, не сме го ползвали още, миришел страхотно и няма да има нужда от баня с вода. Направо да се чудиш вече какво да правиш.
Момичета да питам и за ноктите. Много са му остри и драска доста. Ще се справя ли сама да му ги изрежа като закупя специален инструмент или да не рискувам?

Абе тея доктори от пръстите ли си ги изсмукват тези глупости...от сешоара ще получи пърхут и зимата какво ще правите.За ноктите аз ходя да и ги режат не ми се рискува.

# 552
Не знам и аз вече. То това като с човешките доктори стана. Недай си Боже да ти се наложи да посетиш няколко специалиста. Всеки ще си противоречи с предния. И накрая ще се запознаеш с общото си състояние чрез гуугъл.
Не знам какво ще правим зимата. Той сега трепери като е мокър. Ако зимата не трябва да го суша, миризлив ще си ходи Simple Smile

# 553
  • София
И аз ходя да режат ноктите - казаха ми, че живеца е дълъг и може да я нараня, ако аз режа. Къпя кучката с моите шампоани за коса, към 1 път в месеца, ако е кално и мокро навън, я мия само с вода. Сега е подстригана и съхне бързо.

# 554
Не знам и аз вече. То това като с човешките доктори стана. Недай си Боже да ти се наложи да посетиш няколко специалиста. Всеки ще си противоречи с предния. И накрая ще се запознаеш с общото си състояние чрез гуугъл.
Не знам какво ще правим зимата. Той сега трепери като е мокър. Ако зимата не трябва да го суша, миризлив ще си ходи Simple Smile

Не се филмирай,къпя всяка седмица и всеки път си я суша(сега като е топло не разбира се)просто гледай сешоара да не е на най-горещото и да е  на разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт