Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 324
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
К.А.Г. има един препарат за тоалетни, но аз го ползвам за цялата баня, мивки, батерии. От Лидъл е- w5 max power- за тоалетни. Струва 2-3 лв., не повече, а ми спестява много търкане, време и усилия.

# 601
Днес пазарувах от ДМ и тъкмо се засилих към касата и гледам на един щанд зелен препарат, тяхна марка, тук някой го беше похвалил с оцет, който е, че и намален.
Честно казано, като му видях цената 1,39лв не ми вдъхна доверие, ама реших, че за тези пари нищо не губя да го пробвам...ами не останах доволна. Банята чистих с него и плота в кухнята, който от варовитата вода побелява...намазах, не разреден, изчаках малко и измих...по смесителите си останаха някои бели черти от варовика, по плота също. Гледах че пише да се изчака 5 мин и горе долу след толкова го измих, че имам лош спомен от един препарат с който свалих покритието на чисто новите смесители и не ми се рискуваше да повредя още някоя повърхност.
Попринцип за банята ползвам на Перилис прозрачния и от него съм доволна, този на ДМ след първото чистене не ми хареса.

# 602
  • до най-прекрасния мъж
....че имам лош спомен от един препарат с който свалих покритието на чисто новите смесители и не ми се рискуваше да повредя още някоя повърхност.
Попринцип за банята ползвам на Перилис прозрачния и от него съм доволна, този на ДМ след първото чистене не ми хареса.

И с този на Перилис внимавай. Смесителите трябва да са абсолютно студени, като чистиш с него. Аз успях да орезиля единият смесител вкъщи с окислено тъмно петно, понеже го чистих след ползване на горещата вода.
Майка ми, пък, успешно е съсипала 2-та чисто нови смесителя на вилата, които сложихме тази пролет, по идентичен начин.
Всички смесители са Видима, не са китайски еднодневки, та да кажеш, че е от това.

# 603
Май е ставало дума преди за Пулирапид-препарат за премахване на варовик,но пак за кажа,За мен е в пъти по-добър от ДМ-ския.И той е с оцет

# 604
  • WonderLand
За почистване на цялата баня използвам препарат ана Блейзи профешънъл за тоалетна. До сега не съм имала проблем. С варовик се справям като кисна в оцет или намазвам повърхността и оставям напоения парцал отгоре за подейства за малко. 

# 605
  • Варна
Следите от варовик почиствам най-лесно с парче лимон. Натърквам, изчаквам малко и с гъбичката всичко пада.

# 606
  • Sofia
още по-лесно става с магическите гъби

# 607
Благодаря, че отговорихте на въпроса ми! Оранжевия препарат ми е познат. Ще потърся и този от Лидл.

Моята хитринка за почистване на фуги на плочките по пода- с абразивната част на гъба и сода бикарбонат.

# 608
  • София
Много благодаря за този съвет! Снощи почистих батериите в банята с магическата гъба, стана лесно и без опасност от унищожаване, защото веднъж с Цилит съсипах една батерия. Просто никога не ми беше хрумвало за това им приложение. Аз обикновено ползвам гъбите за  дограмата, вратите ,кухненските шкафчета и за почистване на мръсни петна от детски ръце върху латекса. Веднъж дори успях да почистя рисунка с перманентен маркер върху паркета в хола.

# 609
  • WonderLand
Много благодаря за този съвет! Снощи почистих батериите в банята с магическата гъба, стана лесно и без опасност от унищожаване, защото веднъж с Цилит съсипах една батерия. Просто никога не ми беше хрумвало за това им приложение. Аз обикновено ползвам гъбите за  дограмата, вратите ,кухненските шкафчета и за почистване на мръсни петна от детски ръце върху латекса. Веднъж дори успях да почистя рисунка с перманентен маркер върху паркета в хола.

Kои са тези магически гъби, може ли снимка? Чудя се дали ще успея да почистя пръски от храна в кухнята с тях. Пръските са на латекс.

# 610
  • София
    Магическите гъби са на Сано. Намокрят се с вода и после търкаш с тях, при което те се стопяват. Мисля,че петната ти ще избледнеят, но ако са мазни, няма да изчезнат. Ще ми е интересно да споделиш резултата.

# 611
Здравейте  Grinning

Незнам дали е коментирано в темата, но да попитам  Laughing като си свалите изсъхналите дрехи от простира(сушилнята) след това къде(в какво)ги съхранявате докато дойде време за гладене(за тези, които гладят).Аз в момента ги редя на един куп в едната спалня на едно бюро, което само за това се ползва, но ще се местим в ново жилище и се чудя къде да им намирам място.Ще имам мокро помещение и се чудя дали в някаква кутия или контейнер... newsm78

# 612
  • Варна
....

Kои са тези магически гъби, може ли снимка? Чудя се дали ще успея да почистя пръски от храна в кухнята с тях. Пръските са на латекс.
Аз не успях с нищо да премахна пръски от храна по латекс, пробвах и магическа гъба. Ако успееш - пиши.
Ползвам магически гъби, закупени от алиЕкспрес, не отстъпват по нищо на гъбите Фино(такива ползвах преди). С тях чистя смесители, фаянс, фурна, керамични котлони, маратонки, кухненски шкафове, загорели съдове...

# 613
Да споделя съвет получен в темата, относно премахване на мазни петна от латекс.
Намазват се петната е жълтък и 3-4 капки вода. Аз намазах два пъти, като изчаках първото намазване да изсъхне, повторих отново. После с латекс , петната изчезнаха.

# 614
Здравейте  Grinning

Незнам дали е коментирано в темата, но да попитам  Laughing като си свалите изсъхналите дрехи от простира(сушилнята) след това къде(в какво)ги съхранявате докато дойде време за гладене(за тези, които гладят).Аз в момента ги редя на един куп в едната спалня на едно бюро, което само за това се ползва, но ще се местим в ново жилище и се чудя къде да им намирам място.Ще имам мокро помещение и се чудя дали в някаква кутия или контейнер... newsm78
Ами например в пластмасов панер можеш да ги сгъваш, докато дойде време за гладене. Или от тези кутии с капак и колелца, шкаф в мокрото помещение...

Общи условия

Активация на акаунт