Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 169
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
  • оттам, откъдето започва България
И аз мисля че няма друг вариант. Аз с гъбка за обувки - нова, т. е. напоена частично с нещо си, си развалих кафяви обувки. Е, носих ги после, но след като ги омазних целите, че да станат един цвят - по-тъмнокафяв.

# 61
  • SF

Есме, това е препарата. Много е силен и аз го използвам за такива случаи или за някое упорито петно във фурната. Ако имаш спрей за почистване фурни опитай, но го остави няколко часа, а не както пише на спрейовете 30 или 60 мин. И задължително хубаво изплакване след това.
И не забравяй ръкавиците!
Мерси, Бобулина! Само да намеря къде се продават и ще го купя!

# 62
Докладвам за напълно изчистена силно загоряла тенджера благодарение на вашите съвети.

Въпросът май беше на Русалка, а съветът не си спомням от кого беше, но  темата силно ме заинтригува, защото току що бях загорила качамак до овъгляване, на дъното на една  касерола на Силит , от Силарган , т.е. нещо като керамично покритие.

След като възварих сода вътре и оставих да действува един ден, беше останала все още голяма част загоряло. Такова нещо досега не ми се беше случвало. Обикновено содата помага и за много силно загорено. Този път обаче си изглеждаше неспасяемо.
Добре, че тук прочетох да пробвам с препарат за съдомиялни.
В малко вода сложих две суп. лъжици препарат за съдомиялна, възварих в загорялата касерола и пак оставих един ден да кисне така. В резултат налепът започна да се отлепва. Най-упоритите части ги изстъргах с пластмасова шпатула.

Който даде съвета, да си признае!
Дължа му почерпка.

# 63
  • в сърцата на децата <3
Момичета, някой беше писал за почистване на пералня, но не мога да открия съвета... Моята започна да задържа вода в отделенията за препарат и омекотител, днес ще разглобявам да чистя колкото мога, но ми се иска и "отвътре" да се почисти, защото явно има някакъв проблем. Такова нещо не ми се беше случвало, майка ми каза, че никога през живота си не е чистила пералня "отвътре", но и съответно никога не е правило такъв проблем. Може би защото в Пловдив водата е доста твърда, за разлика от Плевенската  newsm78

# 64
И аз се чудих. Моята пералня е нова, от ноември месец, но когато свърши с прането има вода в чекмеджето. Използвах по едно време прах и не се разтваряше, ами оставаше един кашав такъв в отделението за прах. И сега смених на течен и капсули, но не мисля че е нормално.

# 65
  • На брега на реката
Ама ти къде слагаш течни и капсулите, в чекмеджето или направо в барабана?

# 66
  • в сърцата на децата <3
Аз от седмица съм на капсули и няма проблем. Не ми е оставало нищо, освен вода, в чекмеджетата, но си е странно и не е нормално...

# 67
Капсулите ги слагам в барабана. Течен имам на ариел с чашка и го слагам отново в барабана, первол го слагам в чекмеджето. Но където и да сложа препарата, все има вода в чекмеджето.

# 68
Как да изпера дочени дрехи, за да се свият възможно най-много?

# 69
  • Варна
Как да изпера дочени дрехи, за да се свият възможно най-много?
На висока температура и с възможно най-много обороти на центрофугата, аз така бих опитала Simple Smile .

Чекмеджето на пералнята го вадя след всяко изпиране, изливам остатъчната вода и го обръщам вътре в пералнята - да съхне. Капака на пералнята никога не затварям плътно, освен ако нямам гости и не е удобно да е отворен.

Има препарати за почистване на пералня - в ДМ продават, но и в по-големите магазини също. Другия метод е - прах за бяло пране и програма на 90градуса, пералнята се пуска празна.

# 70
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, да ви споделя за пералнята. Моята също задържаше вода, проблема го реших след като спрях водата вкъщи, отвъртях маркуча, от който идва водата в пералнята и го почистих. Имаше направо топченца котлен камък  Shocked Също на самия вход за водата на пералнята (където се мушка маркуча) се беше насъбрал доста.
От тогава го свалям веднъж в месеца и нямам проблеми.
Обяснявам си го, че след като е задръстен, водата няма достатъчно "сила" да премине и в края на програмата си остава там.  Laughing

При мен дори не взимаше омекотителя, половината си оставаше в чекмеджето, разреден с вода  #Crazy

Допълвам: Почиствайте с твърда четка за зъби самите дупчици, откъдето капе водата над чекмеджето, там също се натрупва котлен камък  Peace

# 71
Имах и аз такъв проблем със запушено чекмедже - от прах за пране, че и от омекотителя, се образуваха едни кашави слузести налепи, които запушваха отворите на чекмеджето. Накиснах в топла вода, изтърках с четка и с една пръчка отлепях там, където четката не достигаше. Сега ползвам течен препарат с омекотител в него и нямам такива проблеми.  

# 72
При мен също го има проблема с пералната. Не взима цялото количество прах за пране, омекотителя го взима, но в чекмеджето остава вода /чиста/. В началото обвиних за това прахта за пране/ Taide/
Сета ползвам Ариел, но проблема го има отново. Почистих добре с четка за зъби и тънка игла дюзите от които се налива вода. Сега се замислям дали не е от нивелирането на пералната? Прави ми впечатление, че при центрафуга леко се измества напред.

# 73
Моята пералня както казах е ноеа, невярвам да е събрала толкова много котлен камък. И аз след пране изсипвам водата от чекмеджето, подсушавам гумата на вратата и не я затварям. Освен ще кажа на ММ да вземе да погледне тези маркучи. Като чахна чекмеджето моята има маркуч(дупка)в който се изсипват праха и омекотителя.

# 74
  • Русе
Точно проблемът е в течните препарати и омекотителите и отлаганията, които оставят не само по видимите части, а и вътре по тръбите из пералнята, които ние не ги виждаме. Пуснете си профилактика с препарат за почистване на пералнята, за да може поне малко да се почистят, ако трябва и два пъти и след това поне 2-3 пъти в годината правета такава. Може и от време на време с ПРАХ за пране на високи градуси. Иначе де факто проблемът не е оправен, а заобиколен като слагате вътре в барабана. Затлачванията остават и след време и прането почва да мирише на гадно.

Общи условия

Активация на акаунт