Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 132
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • в огледалото на живота
И да споделиш после  Wink

# 166
# 167
На ъгъла до входа ни има едно място, коет редовно се припикава от кучета. Моля, ви дайте хитринка с какво да напръскам това място, но така, че да не се навреди на кучетата, а просто да се откажат от тази си тоалетна?
Прежали едно шише белина,сериозна съм  Peace

За кучета може и да стане, но за котки - напротив. Миризмата на белина им действа така, че да пишкат върху нея, ако ще учите малки котета да пишкат направо в тоалетната чиния, се мокрят парченца вестник с белина и се пускат в тоалетната да залепнат за порцелана - котките се закрепят с нокти на дъската (много я издраскват) и пишкат вътре.

# 168
  • София
На ъгъла до входа ни има едно място, коет редовно се припикава от кучета. Моля, ви дайте хитринка с какво да напръскам това място, но така, че да не се навреди на кучетата, а просто да се откажат от тази си тоалетна?
Прежали едно шише белина,сериозна съм  Peace

За кучета може и да стане, но за котки - напротив. Миризмата на белина им действа така, че да пишкат върху нея, ако ще учите малки котета да пишкат направо в тоалетната чиния, се мокрят парченца вестник с белина и се пускат в тоалетната да залепнат за порцелана - котките се закрепят с нокти на дъската (много я издраскват) и пишкат вътре.

Много домашни котки обичат да ближат белина и след това има поражения. Много вероятно е да направиш беля с белината и да си изпатят уличните котки. Sad

# 169
Моят котарак си беше избрал един ъгъл в къщи, където пикаеше. Купих спрей, уж като напръскаш не ходи там - продължи. Наливах белина, разредена, неразредена, оцет, кора от лимон, изстисках лимон на мястото - нищо не помогна. След като го кастрирахме спря.

Купих валерианови капки за да науча котарака да си ходи в пясъка (такъв съвет  ми дадоха), но при моя звяр и това не проработи. Не само, че не го привличаха капките, ами го и дразниха, кихаше от тях.

# 170
  • София

Белината привлича котките и хем е опасна за тях, хем ще пишкат и от съседните квартали там. Попитай в някой зоо магазин дали нямат нещо подходящо.

# 171
Момичета, помагайте! Praynig
Нападнали са ни мравки, няма оттърване. Постоянно излизат от някъде. Как да се справя?

# 172
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, да ви споделя за пералнята. Моята също задържаше вода, проблема го реших след като спрях водата вкъщи, отвъртях маркуча, от който идва водата в пералнята и го почистих. Имаше направо топченца котлен камък  Shocked Също на самия вход за водата на пералнята (където се мушка маркуча) се беше насъбрал доста.

В кой регион на България живееш?
Пловдив...  ooooh!

# 173
Преди време ММ беше заринал терасата с мокър дървен материал..... Естествено с мравки,  които решиха да влизат през вратата на терасата.  Спрях инвазията като посипах прага и около прага на терасата с Бинго. Пробвай да им намериш дупките от които влизат и насипи Бинго. Дано стане.

Това с картофа ще го пробвам.  Мерси.

# 174
  • оттам, откъдето започва България
Ние се спасихме с един спрей за пълзящи насекоми за лев и нещо от магазини ЦБА, но след като ми свърши работа го дадох на майка ми. Утре ще мога да ти кажа как му е името. Пръсках в мястото откъдето излизат гадините. Отначало ръсих с канела и не знам какви други неща, но само с този препарат ги пратих някъде, може би един етаж нагоре или надолу.  Joy

# 175
  • София
Нападнали са ни мравки, няма оттърване. Постоянно излизат от някъде. Как да се справя?

Не съм пробвала, но някой спомена, че е пръскал с Фронтлайн заради хлебарки, а са се махнали и мравките. Фронтлайн е препарат против бълхи за кучета и котки, който много успешно се справя и срещу хлебарки. Wink

# 176

Šunšhine, вкъщи ги премахнахме с това гелче. Години наред лятото излизаха под единия шкаф, лазеха точно където държа хляба и не само там, и по другите шкафове. Пръсках с парфюми, временно зачезваха за няколко дена, сол слагах, оцет, някакви листа, не помня какво точно беше, направо лудвах от тях. Едни много дребнички бяха, ама като им видех колоните по стената, лошо ми ставаше. Един ден ММ носи тая миниатюрна тубичка, аз първо се размрънках, химия, че да я слагам при хляба, но махнах го и сложих три капчици само по ъглите, просто колкото пуска тубичката, почти невидими, безцветно е. На другия ден мравки нямаше, само няколко трупчета - 5-6 в единия шкаф. Не си вярвах на очите. Миналото лято не се появиха изобщо, това лято ще видим, но засега ги няма. Аптекарка го препоръчала на ММ, казала, че разнасят отровата с крачетата си и чак на мястото, откъдето идват я носят, унищожавало ги...........не знам какво стана, но изчезнаха. Та пробвай, току виж си ги разчистила! Peace

# 177
Благодаря ви момичета  Hug
Утре ще отида до аптеката и до магазините за домашни потреби.
Там е работата, че не знам от къде излизат. Плъзнали са в спалнята, там стоим. Разхождат се по раклата, по пода...  Направо ме влудяват.  ooooh!

# 178
.....Там е работата, че не знам от къде излизат. Плъзнали са в спалнята, там стоим. Разхождат се по раклата, по пода...  Направо ме влудяват.  ooooh!

Ако вземеш гелчето, просто сложи на няколко места по капчица в ъгъл или покрай стена/перваз. И аз не ги знаех откъде идват, но като си разнасят отровата до мястото, откъдето идват, вероятно сами се унищожават. Peace

# 179
labrex, това гелче от каква аптека е купено?

пп: разбрах, извинявай Praynig

Общи условия

Активация на акаунт