Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 556
  • 716
  •   1
Отговори
# 660
  • В светлината на слънцето
И аз нищичко не съм гледала, а бях планирала поне за миналата седмица малко кино. Но пак не ми остана време. Tired Колегите не са очаровани от втората "Зрителна измама" - бил доста предсказуем. По всичко личи, че и тази седмица киното ще остане на втори план при мен. Tired

# 661
Едно нелошо трилърче - The Ones Below/Онези отдолу. Хареса ми, въпреки че останаха някои неизяснени моменти.

# 662
  • В Космоса
Брутален филм изгледах Durak. Погнусена съм от хората, но такава е действителността. "Живеем като свине и умираме като свине, само защото сме никой един за друг."

И една бозица - The 5th Wave. Гледаше ми се нещо постапокалиптично, но не нацелих.

# 663
Едно нелошо трилърче - The Ones Below/Онези отдолу. Хареса ми, въпреки че останаха някои неизяснени моменти.

Скрит текст:
Хареса ми, но беше предсказуем. Съседите просто я убиха, аз поне така го разбрах.

# 664
  • вятър в маслините, вятър над хребета
I Saw The Light

Един филм, който може безпогрешно да се опише с началната си сцена. Която в първия момент ти спира дъха, но след три удара на сърцето започваш да виждаш, че светлината е сценична, сенките плитки, а фигурата в центъра- арлекин с тежък грим. Текстът на песента пък ни разказва историята на Ханк и неговите фатални дами по-добре от самия филм.
Ханк Уилямс, бидейки легенда на американската музика, може би заслужава повече от този прецизен, но лишен от душа документ, който описва бурния му кратък живот, без да се докосне до още по-бурната личност, унищожена в него. Освен може би в един кратък миг- първото излизане на сцената в "Опри", когато за пръв и последен път аз лично усетих истинска емоция на екрана. Предполагам за това имат вина и сценарият, и режисурата, но най-вече изборът на актьор, който умее да стои много добре в кадър, но за съжаление е по-концентриран в това как точно го прави, отколкото защо. Хидълстоун се плъзга по повърхността, облечен в добре изгладени костюми и предлагащ добре изгладена усмивка и прецизно премрежен сластен поглед, но нищо повече, което да ни накара да чувстваме героя му като личност, към която да насочим някаква емоция. Елизабет Олсън вдъхва много повече живот на пресметливата си героиня, смесвайки силен южняшки акцент със силно акцентирана женственост, и в крайна сметка с далеч по-малкото си екранно време точно тя успява да вкара някакво движение в историята.
Разбирам защо филмът беше изтеглен от предвидените премиерни дати и получи допълнителна почти година, за да бъде лустросан и подобрен за следващ награден сезон, но в крайна сметка мисля, че процесът е успял само в лустросването, не и в подобрението. Крайният продукт изглежда добре, звучи добре (мисля, че не съм чувала в друг филм толкова прецизно пеене от актьор като това на Хидълстоун, особено в откриващото парче), но не се запомня. Преди няколко години филмът за Джони Кеш пожъна невероятен успех, давайки достоен поклон на голям артист. Ако баладата за Ханк Уилямс имаше душата и сърцето на Walk The Line, аз лично нямаше да смятам единствения си кино-следобед от доста време насам за пропилян.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 19:34 от Лимонадената Джо

# 665
  • Belgium
Джо, точно го гледах този филм из торентите и се чудех дали да го гледам. След твоя отзив обаче съм пълен пас.

Да препоръчам едно сносно ноарче - Manhattan Night . В никакъв случай не е нещо wow, но аз съм си фен на Ейдриън Броуди, а има съспенс и лека (добре де, не съвсем лека) извратения. Но секс сцените тук никак не му се получиха.

Alice Through The Looking Glass - на мен лично ми допадна повече от първата част. Цялостната визия е много добре направена, а костюмите на Алиса са приказка  Heart Eyes Не знам защо целият ѝ гардероб е с китайски препратки, но им се е получило адски добре. Саша Барон Коен е прекрасен Father Time, изобщо  филмът поднася точно това, което се очаква от него. Много съм доволна от това посещение в киното  Laughing

# 666
Лу, за чисто визуална наслада си струва гледането. Иначе- не. Simple Smile

# 667
  • Благоевград
Аз да препоръчам "Me before you" http://www.imdb.com/title/tt2674426/?ref_=nv_sr_1

Прекрасен филм, много емоционален  Heart Eyes Чела съм книгата и смело мога да кажа, че филмът си заслужава. Препоръчвам!  Heart Eyes

# 668
  • Once there was a Hushpuppy...
Да хвана да напиша нещо  Rolling Eyes макар и леко негативно, колкото да не изгубя тренинг, за темата Peace
Изгледах отдавна сваления  -  http://www.imdb.com/title/tt3715320/ - Irrational Man
На това му казвам аз, Хоакин Финикс да ти изнесе филма на гръб. От начало, до край.
Силно присъствие, аз и не очаквам друго от него точно Heart Eyes
Историята, уж ми беше интересна, а на края ми се стори, като от онези трилъри, които можеш спокойно да пропуснеш.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 16:47 от Hushpuppy

# 669
Да препоръчам едно сносно ноарче - Manhattan Night . В никакъв случай не е нещо wow, но аз съм си фен на Ейдриън Броуди, а има съспенс и лека (добре де, не съвсем лека) извратения. Но секс сцените тук никак не му се получиха.

Изгледах го и ми хареса.

# 670
  • В царството на игрите:)
http://www.cinefish.bg/Kasapnica-Carnage-id25321.html
Изгледах го на случаен принцип снощи заради любимата ми Кейт. Маааалко тегав ми дойде на моменти, но играта и на четиримата актьори не ме разочарова.  Peace Препоръчвам!

# 671
Днес гледах "Зрителна измама 2". Имам любима сцена, а за повече -> http://-spam250-/the-self/review-now-you-see-me-2.364

# 672
  • В Космоса
Nosso Lar - визията му ми беше някак успокояваща, затова го догледах, но иначе малко досаден ми беше. Иначе може да се извлече и някоя поука.

# 673
Дори и сянка не е останала от предишната тема и ентусиазъм, а беше емблема на този подфорум...

# 674
И ти изникна от небитието специално да ни размахаш пръстче?

Strangerland- много и отиват на Кидман подобни роли на измъчена истеризираща женица. Този филм не е изключение от правилото и за пръв път след "Часовете" наистина ми се стори естествена и на място в тежката история на семейство, преживяващо най-страшния кошмар. Самото заглавие препоръчвам без колебания- сурова драма без излишъци и сюжетни дупки.

Общи условия

Активация на акаунт