Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 969
  • 716
  •   1
Отговори
# 270
  • В Космоса
Гледах Irrational Man - забавен по УдиАлъновски, интересно ми беше как ще се развият нещата. Приятно ми беше, че участва Хоакин Финикс, но Ема Стоун ми беше противна като вземе да си криви физиономията и да се блещи.

# 271

Аз изтеглих няколко скандинавски филма и ще залягам над тях.

Headhunters

На мен пък много ми хареса. Гледах го отдавна, по препоръка от форума.  Embarassed

# 272
И на мен ми хареса. Гледала съм го отдавна, но си спомням, че ме остави доволна.

# 273
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Като останем без идеи за хубаво кино, просто сменяме езика и всичко се нарежда Laughing
Theeb
Странно мълчалив филм, дошъл от една от най-шумните нации на планетата. Но пък пустинята е мълчалива, смъртта тоже. А в този филм те са постоянен спътник на малкото момченце. Красиви и необятни, прострели се до хоризонта и отвъд. И в пустинята малкият вълк се учи да живее- да изкопае гроб, да спаси живот, да го отнеме. Мълчаливо. Затова и когато мълчанието се наруши (от пришълците и техния железен кон) крехкото равновесие на природния кръговрат се разтриса изоснови. А ние като зрители мечтаем за онези недотам далечни времена, когато дори и Арабската пустиня е спокойно и мълчаливо място. Красиво.

# 274
И на мен Theeb много ми хареса: тъкмо мълчалив филм, за общности, чийто език европеецът не разбира. Този филм повече ми хареса от Queen of the Desert. Последният като визия е прекрасен, като режисьорски решения и история - също. Обаче Никол Кидман в последните години ме дразни; особено в първите сцени на филма, когато трябваше да се превъплъти в образа на млада девойка, бореща се за независимост пред родителите си - просто вече възрастово не се вписва в подобни роли - даваха я издалече, не фокусираха лицето - и въпреки това.

# 275
Да, Никол Кидман е огромният проблем на този филм, който с по-подходяща централна физиономия би ставал за гледане.
А на мен ми се гледат филми за пустинята, още от детството ги обичам. Давайте препоръки, моля  bouquet

# 276
Чек, не знам има ли някакъв шанс Trollhunter да ти хареса. И изобщо ми се струва трудно възможно да хареса на някого, освен може би в случай, че гледа на него като на някаква пародия на... не знам и аз какво точно. Цялото нещо е като проект на студенти от 3-ти курс.

Освен това, да се присъедния към негативните реакции към Вила Роза - много жалка история. Калин Врачански ми е слаб актьор и в театралните си изяви, но във филмовите е просто потресаващо положението.

# 277
А на мен ми се гледат филми за пустинята, още от детството ги обичам. Давайте препоръки, моля  bouquet

Timbuktu гледа ли? Другият не съм гледала още, виси ми в списъка от доста време - Walkabout.

# 278
Гледах Simple Smile. Другия не съм, записвам  bouquet

# 279
  • София
Аз тези най-прясно се сещам на пустинна тематика.

Bab'Aziz  http://www.imdb.com/title/tt0395461/  Една философска приказка за търсенето, за пътя, за мъдростта ... в този дух неща.

The Way Back  http://www.imdb.com/title/tt1023114/  Този беше нашумял доста и може би е отразяван тук. По истински събития, с Колин Фарел и Ед Харис. Не е само за пустинята, има и Хималаи и Тибет. Интересен е, аз го избягвах дълго време, защото имаше някакво българско участие (съжалявам, недоверчива съм), но качеството на филма не страда от това.

Black Gold  http://www.imdb.com/title/tt1701210/  Филм на Жан-Жак Ано. Типично приключенски е за принцове и за пустинята, с лек политическо-икономически привкус.  Laughing Нямам много спомени, ставаше, без да е нещо особено, и ако може, разбира се, да се "преглътне" Бандерас.  Mr. Green

# 280
Само първия не съм гледала, но пък изглежда много обещаващ Heart Eyes

И за да не е спам, да си кажа, че забравих преди- гледах и Jane Got a Gun. Много муден и тривиален уестърн, а Портман откакто заприлича на сушена слива е точно толкова негледаема, колкото и Кидман. Винаги е имала проблем с изобразяването на емоция, различна от трепетен мълчалив поглед, сега вече съвсем не и се получава. В една сцена така цвилеше в див напън да докара мъка, че се наложи да си направя пауза, за да не го изтрия на момента Sick.

# 281
Джой, благодаря за препоръката за "5х2" ! Много ми хареса, макар леко да ме напрегна. Интересна ретроспекция на разбития брак, поднесена в  болезнено реалистичен вид.  Не както сме свикнали - от запознанството към раздялата, а в обратен ред. В първата сцена е разводът, а в последната - запознанството. Като лека гавра с "хепи енд-а".  Mr. Green Филмът руши всяка илюзия за любовта и за съществуването и  оцеляването ѝ след брака. Да не се гледа от оптимистични романтици! Laughing

# 282
Радвам се, че ти е харесал Simple Smile. Интересен е и подходът на смяна на позициите- жената тръгва като абсолютна жертва, уж, а накрая ... Както се  казва- не съди за книгата по корицата.

# 283
  • София
Като история ми звучи като Blue Valentine. Само ми човъркате любопитсвото  Twisted Evil

# 284
Гледах Irrational Man - забавен по УдиАлъновски, интересно ми беше как ще се развият нещата. Приятно ми беше, че участва Хоакин Финикс, но Ема Стоун ми беше противна като вземе да си криви физиономията и да се блещи.
Аз си го дръпнах именно заради Финикс. Не беше зле, обаче самият филм... знам ли, май очаквах нещо по-различно. А пък края Laughing ефекта е постигнат-аз поне не очаквах така да приключи всичко. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт