Бялата козметика - лице и тяло

• 102 812
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Илли, блогът на Карълайн Хайрънс ли следваш като препоръки. На мен той тотално ми промени ритуала и грижа за кожата, по-скоро нейните съвети, де. Изключих изцяло сулфатните пенещи почистващи продукти и замених с балсами и олиа, ексфолирането го правя с P50, тоникът ми е термална вода и кремът е базов, нищо осбено...на медицински марки, сега дори и на по-евтина марка - Thalloderma, но ми е адски добре на кожата.
Залагам на скъпи маски, основно на маски за професионална употреба като BR, Natura Bisse, планирам сега да добавя и една Glamglow.

Откакто спрях да си изсушавам лицето със сулфати, кожата се балансира много повече.
Сега съм купила на Phytocode почистващото и от няколко дни го избирам за morning cleanse и съм очарована.  Heart Eyes

# 76
Магнолия би ли ми казала, според теб, слънчезащитният крем за лице на Nuxe, дали би бил подходящ за чувствителна кожа с мазна Т зона и зачервявания?  Hug

# 77
Благодаря bellisssima  Hug за кода. Аз поръчах този крем и се надявам да ме изненада приятно Praynig

# 78
  • София
babyeyes, с почистването с повече стъпки започнах след като четох разни момичета, които са живели в Япония, Корея. Тогава си купих и разни корейски козметики, които не бяха лоши. После попаднах на Hirons и нейните cheatsheets, които отговаряха почти напълно на тогавашния ми режим и добавих честото използване на ексфолиращи продукти без частици. Всъщност по скоро тогава наместих нещата в правилния ред Laughing
Аз ползвам понякога и Кларисоник, имам и все още пенливи продукти, но силно агресивни като тези на Шисейдо, Ел, Биодерма нямам желание да ползвам почти и имам само за доизхабяване. Гелът на Фитокод и пяната на Филорга са ми любими за сутрин, много леки и никакво изсушаване след тях. Харесам и гел-кремове като този на Нюкс с роза.
Маските на Гламглоу ползвам също, хубави са, но може би не си заслужават съвсем парите освен в някакви промо комплекти. Не мисля да ги повтарям в момента. Но пък почистващият им крем (не знам как да го определя?) в синия вариант също много ми харесвам след махане на грима и поддържа много чиста и гладка кожата. Любима ми е маската на REN Glycolactic Radiance Renewal Mask. След нея кожата буквално свети Heart Eyes

В момента използвам олиото за разгримиране на caudalie и ми върши идеално работа също като първа стъпка. Общо взето действам според това как се чувства кожата ми в момента и дали има нужда от по-силно почистване или повече хидратация.

За интересни и нови приодукти обичам да чета в Инстаграм, където следвам разни skincare geeks  Crazy

Прекрасен лосион за след слънце за мен е този на Lierac, също с много фини частици и даже става и за лице.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 11:29 от Илли

# 79
Благодаря bellisssima  Hug за кода. Аз поръчах този крем и се надявам да ме изненада приятно Praynig

И аз поръчах Simple Smile)))   Crazy Очаквам блър като след фотошоп  Joy

Момичета, можете ли да ми препоръчате хубав ексфолиант за лице? Колко често ползвате?  Rolling Eyes

Скрит текст:
Кожата ми е смесена и е склонна към комедони, чувствителна и съм алергична като цяло.

# 80
Благодаря bellisssima  Hug за кода. Аз поръчах този крем и се надявам да ме изненада приятно Praynig
И аз поръчах Heart Eyes
Благодаря на Магнолия за темата bouquet тъй като научавам за продукти ,на които въобще не бих обърнала внимание...

# 81
vivian_my,също съм с чувствителна кожа.Препоръчаха ми този нежен ексфолиант:
https://apivita.bg/fb/product164
Оказа се чудесен и щадящ.Има и дозички от него  Peace

# 82
  • София
Магнолийка Hug bouquet
Май те вкарах в беля с този код  Blush Но да знаеш, че е само за този нов продукт, не важи за друго.

А, важи, важи  Mr. Green Ако в кошницата и го има този блър намалява с 25% всичко  Mr. Green
Аз го поръчах, заедно с този HYDRATION VACCINE на NIOD и SubQ Anti-Age на Hylamide.
Ще си ги чакам с куриер. Кой куриер ползват?

Иначе като гледам си повлякла  краче и няколко момичета са поръчали  Laughing

Магнолия би ли ми казала, според теб, слънчезащитният крем за лице на Nuxe, дали би бил подходящ за чувствителна кожа с мазна Т зона и зачервявания?  Hug

Моята кожа беше нормална към комбинирана, но последната година (с някой промени) стана нормална. Не е чувствителна, не ми реагира на никакви продукти, но е много тънка и нежна (ген от Маман  Heart Eyes)  и въпреки това не податлива на ранно сбръчкване. Най-правилно е да си пробваш, но най-леко е млякото от 20 фактор, което е за тяло и лице. Много леко, много нежно, попива веднага и овлажнява. Крема, който е за лице е една идея по-гъст, но и той се поема добре от кожата. По принцип Нюкс са по-натурална козметика и има винаги възможност за алергични реакции (заради натурални те съставки) но са хубава козметика. Напоследък за лицето аз ползвам фактор 50 първите дни, когато кожата още не е свикнала със слънцето и постепенно минавам на 30 и после 20 фактор, като оставам на 50 фактор само между 11.30 часа и 16.00 часа. Преди няколко години слагах само 50 фактор, и пак  почернявах, но и не ме предпази да ми се появят петънца по лицето. Това от 3-4 години. Първите две години слагах след това всевъзможни избелващи продукти (включително и крема  на Филорга от професионалната има серия) пилинга в две стъпки на Филорга, Слийп енд пиил и един куп други. От октомври до декември избеляваха напълно. И после лятото пак се "събуждаха".
Миналата година пролетта след като четох един куп проучвания, че всъщност не е хубаво кожата да е напълно прикрита от слънчевите лъчи със силни фактори, както и какво количество ужасно вредни съставки има в слънчезащитните продукти (повечето, за щастие не всички) спрях да съм постоянно със 50 фактор. Дори към края на лятото съм слагала по тялото фактор 15, а по лицето фактор 20 (млякото на Нюкс ). Петънцата си бяха налице - не се разминах с тях. Но без да ползвам никакви избелващи продукти до декември всички петънца бяха изчезнали. Не знам на какво с е дължи точно това, но е факт. Спести ми мазане с избелващ и кремове и си ползвах различни козметика,  насочени към превенция на бръчки.

Момичета, можете ли да ми препоръчате хубав ексфолиант за лице? Колко често ползвате?  Rolling Eyes

Скрит текст:
Кожата ми е смесена и е склонна към комедони, чувствителна и съм алергична като цяло.

Аз си го бъркам сама често (масла, гел алое и ситно смляни ядки от Карите ) но напоследък съм много доволна от  този на Sukin. Много мек, въпреки това добре почиства. Не изсушава кожата. Много ми допада
http://www.hqhair.com/sukin-revitalising-facial-scrub-125ml/10961544.html

Сега от Зоя си поръчах и един скраб  за тяло,  който всъщност е смлени на ситно ярки от сливи, заедно с малко олио от слива. Но олиото е по-скоро за леко омазняване на смлените ядки. Още не съм го пробвала,  събота го получих, но мисля да сложа още малко масло отделно в едно съдче и да нанеса така.

# 83
  • София
И аз съм в отбора с много чувствителната кожа. склонна към всичко - пъпки, комедони, бръчки, дехидратация, пигментация, зачервяване... Едва ли е само поради факта, че не се успокоявам докато не се изпонамажа с какво ли не и постоянно изпробвам нова и нова косметика. Такава е кожата и на брат ми , на майка ми... А те козметика... не са чували че съществува.
И така, с много проби-грешки, съм си позакрепила кожата... Много странна склонност има да образува едни подкожни бели по брадата и под долната челюст, както и отстрани на челюстта... И като ги стисна излиза едно бяло като ... червейче Sick НЕ мога да разбера точно защо и от какво се появява. Даж еиам теория ,че е от хранителна алергия... Както и да е, с това нещо се спреборвам 95% успешно с много строг режим на поддръжка:
1. Винаги мия лицето сутрин и вечер с хубаво измиващ, но не агресивен продукт (бебешки душ гел на Клоран  Embarassed), или с агресивен хубаво измващ, ама не знам на мен защо ми действа добре (3 в 1 на Гарние)... Ползвала съм мнооого измивни продукти - купувала съм, взимала съм тестери, отливали са ми...
2. Минавам с тампонче бебешка мицеларна вода на Биодерма. (ще пробвам и филорга , макар е напоследък се укротих и като нещо работи, не го закачам, т.е. не търся алтернативи)
3. През ден ексфолиирам преди мицеларната вода - сега много харесвам пудрата на Фирис.
4. ако не съм ексфолиирала, слагам крем - разни на Филорга предимно, но периодично поизмазвам по някой тестер на друга марка... Ама пак Филорга си купувам  Heart Eyes В момента съм на серума Пигмент перфект - там, където нямамникакви петна кожата ми стана повече от перфектна... Но там, където имам петна, продължава да си ги има...
5. Ако съм ексфолиирала, слагам маска. Мезото на Филорга, Колагенова на Фирис, Хидратираща каквато ми изпадне

Забелязала съм, че колкото по-рядко слагам ФДТ, толкова по-добре ми е кожата. Но пак без ФДТ не с ехаресвам... И става един порочен кръг...

За около очите ми е също голям проблем. ПРинципно и аз каквото слагам на лицето, това слагам и около очите. Някога имах бръчки, сега изчезнаха почти. Но пък нося лещи заради огромния ми диоптър, много вися на компютър и над книги ии... имам подпухване и сенки под очите. Околоочният гел на Ла прери тушира нещата, но... още има какво да се желае... Като съм ходила на козметик някога (Че не що не обичам и от много госини не съм стъпвала), са ми слагали околоочни продукти, от които направо буквално и моментално ми хлътваше под очите... Ама какво са ми слагали така и не съм се връщала да питам (Защото пък другите части от лицето са ми ги прецаквали). Та търся такъв продукт - направо да ми хлътне от него под очите, но сама досега не съм намерила.

За тялото - кожат ами е супер тънка и прозрачна, виждат ми се всички вени. Мно бързо изсъхва и започва да се "рони" като брашно... Мия се с бебешки душ гел на ЛА рош за мноооого суха кожа. И задължително се омазвам после с някакъв силно хидратиращ продукт, който държа д апопива и да не лепне. Много харесвам лосиона за тяло на Клоран. Но в момента се мажа с Мустела. След епилация ползвам КЕрапил. НА плаж не слагам слънцезащита, много не се и пека, но после задължително мажа с шепи продукти за след слънце.  Целулит нямам. Тоав е генетично. Просто ... нямам. МАйка ми е така - чак на 70 г и се появи, а винаги е била с 30-тина кила по-тежка от мен...
Освен всичко, забелязвам, че когато ползвам слънцезащитни продукти на лицето, може нищо друго да не ползвам (серуми, кремове и т.н.) и пак кожата ми е много по-хубава, отолкото ако не ползвам. Може би те пазят от замърсители, оксиданти и от самото слънце разбира се. И така преча тна кожата да се интоксикира...

# 84
Bubka, Magnolia, Prolet,
Благодаря Hug Интересни неща прочетох:)
По принцип с комедонната част се справих по следния начин: зарязах всички измивни гелове, които бях накупила. Сега измивам с биодерма бебешки душ гел. След това почиствам със зелената мицеларна вода на биодерма, а околочната с розовата. След това почиствам със силицилов спирт с разтворени 2-3 аспирина(това го правя от Коледа, защото тогава бях ма козметик и получих възпаление и алергия и цялото ми лице беше подуто и в ситен обрив и след посещение на дерматолог ми изписаха  кортикстероид и силицов спирт)
След това нанасям крем. Напоследък ползвам Филорга. Един път седмично слагам маска..
Ноооо, да ви призная не съм си ексфолирала лицето от години..., а ми се струва важна част от грижата за кожата. Каквото ми е правила козметичката-това е. Но сега искам и аз да се погрижа повече. Simple Smile

# 85
Магнолия благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Аз вече го поръчах (надявям се да ми допадне). Поръчах и слънчезащитата за тяло 30 spf

# 86
  • София
vivian_my, всъщност си ексфолираш редовно кожата със спирта с аспирина  Peace

# 87
  • София
Магнолия благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Аз вече го поръчах (надявям се да ми допадне). Поръчах и слънчезащитата за тяло 30 spf

Алексче  Hug Ама ти си много скорострелна  Mr. Green
Да си призная аз като свърши лятото и ми е останала от слънцезащита я омазвам като лосион за тяло. Особено тези на Диор и Нюкс направо са си страхотно хидратиращи. Лиарака не го мажа, заради златистите частици, но го оползотворявам като мажа и лицето с него - дава ми блясък и държи ефекта на хубав тен по-дълго.

# 88
И аз си мия лицето с бебешки продукт-нивея бейби шампоана  Mr. Green От 2г съм с него.Родих се направо!Преди това съм ползвала от най-висок,през среден,до по-нисък клас измивни...Уви!Бяха жестоки към кожата и очите ми  Confused Обожавам Филорга.Една година бях на Тайм филър,Скин Абсолют(черния),Тайм филър айс,Оптим айс(не ми допадна).От месец съм на Галеник аргановите дневна емулсия и нощен крем.Но са доста мазни.

# 89
vivian_my, всъщност си ексфолираш редовно кожата със спирта с аспирина  Peace

Ха, сега.. Ти ме разби... Rolling Eyes То тогава го ексфолирам всеки ден Sad Това добре ли е, зле ли е...
Но между другото е факт, че кожата ми е по-добре откакто го правя...

И забравих да кажа, че всеки ден пръскам по 100 пъти термална вода- пристрастена съм. Най-много харесвам тази на Уриаж

Общи условия

Активация на акаунт