Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 177
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Някой ходил ли е при д-р МУСТАКОВ на преглед и изследвания за алергии? Доволни ли сте, какви са цените при него?

# 646
Явно има някакво такова вирусче  със запушен и  хъркаш нос , кихане  и подкашляне и моето  вчера дигна лека температура, но тази нощ вече носа по  не беше  запушен, само хъркане и подкашляне.

# 647
И аз съм с кашлица вече и гърлобол + запушен нос.
Малката по-късно ще я закарат при ЛЛ.

# 648
Добро утро!

Аз още вчера исках да се включа по спора на Хоуп и Ашката, ам не успях и затова сега, без да искам да наливам масло в огъня, държа да си дам и моите 5 цента по темата.
Пъров, съвсем си беше резонно чуденето на Аш защо не се изписва някаква инхалация на това дете, пулмикортът е толкова щадящ препарат, а същевременно е с вълшебно действие и за гърло, и за бели дробчета, Хоуп. И Уми, не знам при тази картина защо чакаш някой да изпиш инхалация, а не пробваш да видиш как ще се отрази. то така или иначе едва ли даваш само изписани неща  newsm78 Сигурна съм, че ще останеш доволна от действието на пулмикорт, разбира се, тук няма как да се считат съветите като рецепта, но просто е едно странично мнение. не смятам, че поредица от АБ  и разбит имунитет на детето са по-добре от няколко респули Пулмикорт  Peace
И второ, Хоуп, такива заключения правиш понякога /да не кажа често/, все едно си лекар - за очевидни глупости, написани тук, не отразяваш мнение, но за някои включвания на Аш, които са си съвсем на място, скачаш. Твоя работа всъщност, но не оставяй хората в заблуда, всеки тук говори от собствен опит и споделя според него какво е добре или не, всички имаме глави на раменете си и владеем мислен, смятам  Wink
Ето, сега ми направи впечатление от поста на Фелисити, че си мисли, че разкашлянето от инахалация ще доведе до спазъм - според мен няма никаква логика в това, но нищо не мога да й кажа, ако има опит и е ставала свидетел на подобно нещо, за нея истината е такава.
Да оздравяват болничките  bouquet

# 649
Добро да е!

Рали ще пиша последно по тази тема.

Първо Пулмикорта изобщо не е безобиден и щадящ препарат. Да - необходим е понякога. Това е жизненоважен хормон, който се произвежда от холестерина в надбъбречната кора. Продължителната употреба на глюкокортикоиди може да провокира затлъстяване, диабет и остеопороза, както и да повиши кръвното. Тоест с едно "вълшебно"  действие, можеш да докараш на детето си хиляди други проблеми. Който са много по-опасни от една кашлица.
Второ - нямаш идея какво ми е образованието , но аз винаги се мога да подплатя изказванията си с факти.
Вярно е , че не реагирам за хиляди глупости изписани в темата. Но аз не съм модератор на същата , нито съдник. Реагирам в част от случайте в които считам , че вредата може да е голяма.

Пожелавам само здрави деца.

# 650
Рали,ти май беше живяла в Прага?Значи поне малко си наясно с чешкото здравеопазване.Как да го купя тоя Пулмикорт без рецепта?!И изобщо тук без рецепта,само шумки и глогинки можеш да купиш.

# 651
Още в миналата тема отбелязах, че коментарите придобиха вреден за мнозина характер, защото прекалено много лекарства и медикаменти започнаха да се размятат под формата на добри съвети.
В този смисъл съм съвсем съгласна с реакцията на Hope.  Peace
Да минава вече болестната серия и започне здравия сезон за всички.
През почивните дни бяхме на място с външен басейн. Горещия беше зает от сутрин до вечер с пладнуващи хора. Голям мерак да се влезе точно във външния, както другите младежи (средната им възраст беше завидна). Накрая свалих гарда и влезе, за да се провери колко е студено. В крайна сметка провери и дълбочината. 8 градуса температура на въздуха и 22-23 - на водата. Доказано и от други подобни опити, пак не се разболя от тази дивотия. 

# 652
Хоуп, каквото имах- казах, всеки тук пречупва нещата през собствената си призма. Относно образованията ни - не се съмнявам, че имаш такова, аз също съм завършила с биологическа насоченост, не това е важното в случая. Подкрепих за Пулмикорт-а, тъй като около нас /и на моето момиче/ съм го ползвала дори и без наличен спазъм, стопира кашлицата в начало, при което след даване 2-3 дни, може да се спести нещо по-сериозно. Да, за мен е относително безобиден, пак казвам - на фона на другите артилерии като Вентолин, Изопринозин, АБ.... За мен  Peace
И аз приключвам по темата, само исках да си кажа  Wink
Уми, едва ли ползваш само лекарства, които се изписват с рецепта, предполагам, че си носиш някакви от Бг, или ти пращат  Rolling Eyes Всъщност, лекувай си детето както намериш за добре, никоя не съм, за да ти казвам аз как - само споделям как аз бих постъпила в конкретната ситуация. Определено според мен  детето ти има нужда да посети пулмолог и колкото по-бързо, толкова по-добре за всички ви. А дали ти ще се съобразиш с евентуална назначена терапия - решението е само в твоите ръце.

# 653
Рали,не ме съди и така,не ми е лесно.Ходя там,където ме пращат.Няма как да ида на своя глава,без направление.От бг си вземам предимно хомеопатия.Пулмикорт,дори да купя,няма да дам,без да е назначен от лекар.И незнам защо,след всеки твой пост по мой адрес,се чувствам некадърна?!Сигурно съм.Няма значение.Здрави деца ви желая Hug

# 654
Влизам с едно питане - знаете ли защо хипертоничният солен разтвор се дава за деца над 6 г? И само на Куикс Екстра ли има такъв? И има ли отпушващо действие, защото съм ползвала всякакви солени води за детето и нищо не имало отбъбващ ефект. Благодаря!
Болните да оздравяват!

# 655
Уми, моля, не ми вменявай вина за нещо, което никак не съм целяла даже  #Crazy Хайде, ако искате, Лисичката да напише някакви правила, които да следваме тук и да се напише какво не трябва да се коментира, че да има рахат  ooooh!
Още преди два-три дни ти написах, че не си лоша майка - няма как да си, още веднъж го казвам - всяка майка е най-добрата за детето си. Но доколкото четох, и в Оплачи се или както там се казваше онази тема, пак се самообвиняваш, не съм аз виновна за това, сори  Peace Опитвам се да те накарам да заведеш детето на специалист, който може да ви помогне.
Ходя там,където ме пращат.
Ако си спомням правилно, няколко пъти се е споменавало за вадене н сливици, а ти не си убедена, че трябва - все пак нека се изясни - наистина ли спазваш това, което те съветват, или само избирателно? Ако искаш само поъупване на рамото - кажи, другия път няма въобще да се включа. То така или иначе мяй вече няма да взема отношение по вашия въпрос, че явно лоша излизам. То няма как само за розови бонбонки да си говорим тук  Rolling Eyes
И аз желая здрави деца, надявам се да не е останал някой с друго впечатление  bouquet

# 656
  • София
Влизам с едно питане - знаете ли защо хипертоничният солен разтвор се дава за деца над 6 г? И само на Куикс Екстра ли има такъв? И има ли отпушващо действие, защото съм ползвала всякакви солени води за детето и нищо не имало отбъбващ ефект. Благодаря!
Болните да оздравяват!

И аз се запитах същото. Ходих в аптеката и в крайна сметка взех куикс софт - който е с по-ниска концентрация на солта. Вече не зная кое е най-доброто за нашия нос.

# 657
Обикновените солени води изобщо не й действат. Нямат нито отбъбващ, нито подсушаващ ефект. Сега си мисля да взема такъв разтвор, макар че малката е на 4години + сребърната вода скалер. Но се зачудих защо е за деца над 6г.

# 658
  • София
Тото, мисля че някой тук беше споменал за такъв хипертоничен разтвор за дете под 6 г. Аз не взех, защото се зачудих защо го дават с такава концентрация и нямах време да го проучвам.

Сребърна вода и аз ще взема на спрей.
Вие да не сте пак със запушен нос?

# 659
Ралка,продължавам да не съм убедена(тя и УНГ не беше убедена),но записах час.Относно правилата за писане,не съм казвала нищо подобно,но ти си знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт