"Откраднат живот" по Нова тв.

• 104 780
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
.. а ти как се казваш ? (човекът уж бере душа, но много е важно да се представи точно в този момент ;-))
Ми нелепо е ...   Ама то какво ли ни е наред, та и сериалите да са?  Wink

Всъщност нелепи са подобни изказвания. Едно от основните неща при установяване на контакт с пострадал при оказването на първа помощ е да го попиташ как се казва. Така установяваш дали е в съзнание. Другите "глупости", които си засякла да говори докторът, са сигурно просто за да поддържа контакт с пострадалите!
Ама така е като се търси под вола теле.

Глупост? Да нямаш  предвид: "Има шестима ранени и един умрял.." newsm78  Сигурно ще е много приятно тази реплика да бъде чута от някой оцелял, който е в съзнание  и ако предположим, че с "умрелият" са пътували заедно, значи "констатацията" на "докторчето" може да се отнася за някой близък. Професионално е, нали? А смърт не се установява така категорично с препипване на сънната артерия - може пострадалият да е със слаб пулс, но да си е съвсем жив.
А както вече писах - контакт ще установяваш, едва след като установиш дали човекът няма по-тежко нараняване и случайно не повърне кръв, докато се опитва да ти каже как се казва. Тогава какво правим? Безсъзнанието не е най-лошото нещо, което може да се случи - по-зле е някой да те разпитва, за да те държи в съзнание, докато коремът ти се пълни с кръв, защото има и друго правило в сериалите на мед. тематика и не само в тях Mr. Green  "Не говори - пести си силите".  И аз спирам.  Wink

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 20:52 от Banshee

# 151
Василев (не знам името на актьора) има много лоша артикулация, сега го загледах, ако не го гледам в устата, нищо не му разбирам.
Същото важи и за Димо Алексиев, но в значително по-малка степен. Смачкват ги тези думи, все едно ще ги преглъщат...
А на една Мария Каварджикова и да шепне, пак й разбирам...
Младото поколение са като хванати от улицата вече, с цялата ми симпатия, но само с хубаво лице не става.

# 152
Василев (не знам името на актьора) има много лоша артикулация, сега го загледах, ако не го гледам в устата, нищо не му разбирам.
Същото важи и за Димо Алексиев, но в значително по-малка степен. Смачкват ги тези думи, все едно ще ги преглъщат...
А на една Мария Каварджикова и да шепне, пак й разбирам...
Младото поколение са като хванати от улицата вече, с цялата ми симпатия, но само с хубаво лице не става.
Peace Peace
Мария Каварджикова е великолепна,обичам я тая актриса!

# 153
  • Бургас
Засега  сериалчето доста ми допада,дано да не го развалят  Peace Историята около баща - син  ме държи в напрежение често казано  Laughing

# 154
Вчера не можах да гледам съсредоточено, че оправях децата. Днес съм се залепила пред телевизора навреме  Grinning
Играта не е толкова зле, звукът при мен също е на ниво и се чува прекрасно, но да ми твърдят, че имат оригинален сценарий  - айде, моля ви се .Stop Копирали са даже реплики от рода на "Ти се провали" - нещо, което хич не е типично БГ начин на изразяване. Ще имаме сега заплетен ала-Хаус случай и младият ще го разреши - тоолкова оригинално.  Crazy Crazy
Отделно ми е много непремерен декора - помещенията приличат на клиника по пластична хирургия, а в същото време приемат пациенати по спешност, включително и престъпници (т.е. са заведние тип Пирогов) и откриват ин-витро лаборатория?!
А по отношение на бг реалността - ама нищо реално няма.......
Но ще гледам, инересно ми е какво ще стане още...

# 155
А знае ли се къде се снима сериала, в коя болница или подобно лечебно заведение? Или всичко е декор за филма?

# 156
Ей, страшно се напрягам с главния герой  newsm61, нищо не му разбирам от репликите - така завалва думите и изяжда буквите, има ужасна артикулация...

# 157
Ей, страшно се напрягам с главния герой  newsm61, нищо не му разбирам от репликите - така завалва думите и изяжда буквите, има ужасна артикулация...
И аз така, само викам на мъжа ми, аз ли не чувам нещо  Thinking Постоянно усилвам телевизора и пак не го разбирам в повечето време какво казва, на моменти фоновата музика ми идва по-силна от говора му ...
Хайде, завъртяха вече любовната линия в сериала  Grinning

# 158
  • Sofia
Записвам се. Главният герой се справя много добре.

# 159
  • България
И днес ми хареса.  Grinning
На главния и аз понякога му изпускам репликите, но иначе е симпатяга.
По-скоро рядко ми се губят думичките, може да е търсен ефект.

# 160
  • Berlin
Оф, изпуснах. Laughing Хванах половината само, след откриването на лабораторията. Тази мацка, дето асистираше на секциото на професора, я гледах пак в "11А", много е готина.

# 161
Стаите са адски грозни с тези зелени плочки и стени, не стоят добре и на екран, едно такова мрачно, посредствено, потискащо, но сигурно толкова са им възможностите.
Аз не търся реалност във филма, няма смисъл.

Но има много Анатомия: реплики, сцени в асансьора, сцени с преобличане пред гардеробчета, повтарящото се "вониш", защото някой е оповръщал доктора и др. Наистина е трудно да се абстрахира човек от тези неща, ако е гледал Анатомията на Грей. Можеше да си дадат труд да измислят повече оригинални сцени/реплики. Нещо като: младият Хаус специализира в българската Грей-Слоун. hahaha

Не знам как може да е търсен ефект говорът на главния герой да е напълно неразбираем...

# 162
Има ли някъде линкове за двете серии, защото аз не съм разбрала и съм го изпуснала, а обожавам български сериали? bouquet

# 163
Има ли някъде линкове за двете серии, защото аз не съм разбрала и съм го изпуснала, а обожавам български сериали? bouquet
Нова плей:
http://play.novatv.bg/programi/otkradnat-zhivot/712628?autostart=true
Това е първи.

http://play.novatv.bg/programi/otkradnat-zhivot
Тук ми излиза втори.

# 164

Първият епизод е качен в Нова плей, предполагам че по-късно ще качат и втората серия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт