"Откраднат живот" по Нова тв.

• 104 838
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
Mother of PrincesS, може ли да се случи санитарка да не пусне спешен случай в операционната, защото е изчистила? Или пък лекари да разнасят съобщения между пациенти? Стана ми интересно просто как е в действителност по болниците.

# 361
  • София
NBM, Дом за нашите деца го има във вбокса.

# 362
Каварджикова няма какво да я коментираме, тя е висша лига. Като цяло личи колко по-опитни са актьорите от старото поколение.
"Дом за нашите деца" е сериал, който ще помня винаги. Даже помня с какво нетърпение чаках следващата серия. Къде го гледате, дайте линк?
Аз даже не издържах до неделя и си го пуснах.
https://www.youtube.com/watch?v=OD08jcQqqiM
Тук го гледам, но качеството не е добро. В арената също го има.
Била съм малка като са го давали и  не го помня, но явно след това съм хванала някое повторение по тв и съм се загледала, но пак не помня добре какво точно се е случило.

# 363
 Откраднат живот -епизот 3 от 10-03-2016 г -къде може да се гледа безплатно

# 364
Откраднат живот -епизот 3 от 10-03-2016 г -къде може да се гледа безплатно
http://play.novatv.bg/programi/otkradnat-zhivot/713434?autostart=true

# 365
На мен пък не ми е реалистично как Василев тръгна веднага да се задява с Биляна...сега той е нов в болницата, отишъл е с огромното желание да се развива и доказва и вместо да се концентрира в това ще почне да сваля баш гаджето на сина на шефа...Ами всеки нормално мислещ ще стопли, че една такава афера му гарантира изхвърляне от болницата. Мисля че като са имали 48 серии това трябваше да става много бавно, да се види, че наистина има силно привличане между двамата, а те да се борят срещу това и да го крият усилено. Другото несериозно ми е как той няма къде да спи. Човек със сериозни сърдечни проблеми и такова натоварване в работата ако не си почива ще капитулира за ден-два. Съответно няма да може да си върши работата. Всеки амбициозен човек, отиващ да се докаже в професията си в друг град ще си подигури предварително квартирата за поне месец. Тези пропуски не ми се връзват на мен.

# 366
  • София
Аз от вас разбирам, че няма къде да спи.  Crazy
Видях го, че дремеше на един диван в болницата. Там ли всъщност спи? Къде му е багажът? Може би в служебното гардеробче...  Rolling Eyes

# 367
Видях го, че дремеше на един диван в болницата. Там ли всъщност спи? Къде му е багажът? Може би в служебното гардеробче...  Rolling Eyes

Там, там спи. Няма пари, всичките ги е оставил на баща си, който пък ги е проиграл на комар.

# 368
  • в 1001-та нощ

Дойде с едно малко сакче ....Няма пари за квартира  Confused

# 369
  • София
Да, типично като на кино.  Grinning

# 370
  • Over the rainbow
Нещо много идеализиран ми идва образът му. Блестящ лекар, добър и състрадателен човек, беден, но човечен. Той един порок няма. И въпреки всичко ми харесва, приемаме, че съществуват и такива хора. Биляна обаче ми е странна малко. Вижда се, че и тя леко се задява, иначе изглежда щастлива с приятеля си. И какво беше това още от първия момент да се заяжда с човека без грам да го познава. Малко прибързано ми изглежда. Сценаристите са опитали още в началото да ни стане интересно като видим да се оформя любовния триъгълник.
Това с репликите между припадналата булка и брата ми дойде в повече. Доста изкуствено беше и можеше да се пропусне. А както виждам в другия епизод главните герои още по-близки ще станат. Струва ми се, че тази ПР-ка ще бъде кучката във филма.

# 371
Mother of PrincesS, може ли да се случи санитарка да не пусне спешен случай в операционната, защото е изчистила? Или пък лекари да разнасят съобщения между пациенти? Стана ми интересно просто как е в действителност по болниците.

Първото конкретно в нашата болница няма как да стане, макар че идеята според е в неуважението към младия лекар, което определено го има. Това със съобщенията беше пресилено да цитират точно думите, но се получи забавно.  Wink

# 372
"Бизнесът" на Захариеви явно е много печеливш, щом Захариева успява да се наложи над мъжа си със заплахи от сорта "Ако не спреш да ....., си вън от бизнеса".

Тепърва ще стане ясно каква точно е схемата с бебетата (а със сигурност има и други замесени - кои точно, предстои да видим), но отсега е ясно, че тези двамката са за прокурор. Ако старият Генадиев е наистина човек с морал, въпреки грешката преди 30-тина години, предполагам, че ще има сблъсък между него и Захариеви. Дори това ще е повод и самият той да преосмисли отново постъпката си. Ако не я преосмисли, то д-р Кръстева, която се явява неговата гузна съвест, с готовност ще му я припомни. За съжаление в средите на лекарското съсловие винаги е имало хора от двата типа - такива с морал и съвест, и такива - без нито едно от двете. Йоана Буковска е много подходяща за такъв тип роли и добре пасва в ситуацията.

Някой от вас коментира, че в сериала няма нещо, което да не е взето от реалния живот. Съгласна съм, но това не е причина нещата да се представят толкова гротескно. Лично за мен това е подценяване на зрителя и е проблем на повечето БГ сериали. Можеше доста по-елегантно да се представят нещата със Захариев и залитанията му по женската част, без да е нужно да му развяват гащите от екрана. И амосферата в болницата е такава, каквато е в повечето частни клиники - никой не си знае мястото и всеки се мисли за по-голям шеф (или човек на шефа).

Разбра се и кой е "препъни-камъкът" в отношенията между младия Генадиев и Биляна. Това наистина може да се окаже фаталната пукнатина в отношенията им, която да отвори място за друг.... Сашо например.

Колкото до Пиарката мисля, че я готвят за "заместничка" на Биляна - жена която не търси обвързване и е идеална за Калин Генадиев. Лично на мен ми е чудно, че двамката още не са се намерили. Повече от сигурна съм, че г-жа Генадиева има пръст в обвързването на Калин и Биляна. Все пак всички нови попълнения лекари минават задължително на семейна вечеря в дома й.

А по отношение белега на Сашо и тайната свързана с неговата операция, май се оказах права, че първа Биляна ще го види и това постепенно ще ги сближи. За лекар като нея на сто процента е ясно, че при белег и симптоми като тези, които се изявиха при него - задъхване при физически и психически усилия, внезапно прилошаване, сърцебиене и т.н. , говорят за хронично сърдечно заболяване. Само тя видя белегът, докато другите могат да се заблуждават за известно време, че това е само от стрес и желание да се докаже пред шефовете.

Само едно ми е чудно - кога му е правена последната операция? Ако е била в по-ранна детска възраст, то не би трябвало белегът да е толкова отчетлив, а трябваше да е поизбледнял с времето.

# 373
Обвързването на Калин и Биляна е по фамилна линия, тя сама си го казваше в промото "златна клетка", семейство на лекари, готвят я да стане лекар, семейните приятели Генадиеви и те лекари, тяхното момче и то лекар, следователно се очаква децата на двете видни лекарски фамилии да се вземат и така... Видях, че Генадиева иска да се оженят, интересно ми е какво е отношението към двойката откъм Захариева... Simple Smile

# 374
  • # супернатурална #

Първото конкретно в нашата болница няма как да стане, макар че идеята според е в неуважението към младия лекар, което определено го има.

Абе...зависи от лекаря. И от санитарката. Щото к'ви ги имааа... Grinning

Много ми хареса първа серия. На два пъти се просълзих. Александър  кефи. Калин и той. Биляна дразни. Чак ме е яд, че за нея ще се карат. Тя ПР-ката по си струва. Много подла постъпка на Генадиев, много. Това ми е единственото нереалистично във филма - не мога да си представя да вземе детето на човека, който вече загуби жена си и да захвърли така своето. Хареса ми как използва думите на младата докторка пред бащата, много силен момент: "дете е, не можеш да се откажеш" Бащата също ги е използвал пред Александър, все си мисля, че и Александър ще ги каже пред старата докторка и така тя ще се досети. Има и хумор, но е по-тънък. Като се върна доктора при току-що родилата му жена и попита как е, а акушерката с намигване "като нова"  hahaha
Декорът не е лош, направо си е екстра за бг. Наблегнали са на детайлите, особено в частта през 83-та. Имаше и други неща, които ми харесаха, ма ги забравих. Само домът на Генадиев не ми хареса-ега ти схлупената мансарда с огромен червен фенер по средата   Laughing

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 18:22 от Г. Краули

Общи условия

Активация на акаунт