Избор на телефон

• 427 418
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 405
  • в 1001-та нощ
Оставете ги тези Samsung - Xioami е истината! Grinning
Те с каква операционна система са?
С тяхната си-  MIUI

MIUI е потребителски интерфейс (скин), а не операционна система.

Продължавам гледането като вече включих и 13 pro.
Някой по-просветлен, би ли просветлил и мен защо Pro (3.125mAh) и с по-малка батерия от чистата 13ко (3.240mAh)?

Батерията на Pro модела е по-малка с капацитет 3095 mAh. Двата телефона са с еднакви физически размери, но в Pro модела има повече хардуер, вкл. 1 камера повече, поради което тежи доста повече - 204 грама, спрямо 174 грама на обикновения и съответно има по-малко място за батерията. Затова и тя е по-малка от на чистата 13-ка.

Между тях двата аз бих взела Pro модела, а ако трябва да избирам по принцип кой iPhone - 13 Pro Max.

Пробвайте нещо различно, няма нищо лошо в това. Изглежда нямате у дома smart hub и няма да е проблем, че телефоните са от друга екосистема. Двете екосистеми имат своите плюсове и минуси - човек трябва да пробва, за да знае кое е по-подходящо за неговите потребноси и възможности.

# 3 406
  • Варна
a.l.e.n.a., pro max няма да взема, защото ми е прекалено голям и дилемата вече е 13 или 13 про като единия има по-добра камера, което е едното, но което държа, а другия по-голяма батерия, което е второто, на което държа.
Наистина ще трябва да гледам още видеа и чета за реалната разлика в камерите и издръжливостта на батерията.
На Про я дават по-оптимална и в готовност повече часове, което противоречи с параметрите и нелогична разлика в оптимизацията на една и съща серия.
Наистина съм боса на тема Айфон. Дългогодишен ползвател на Андроид, който изобщо не се е интересувал от Иос и развитието на Айфон.

# 3 407
За всеки флагман си има ... пътници. Да не си отварям устата за тенденциите на последък в сета на флагманите.

# 3 408
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a., pro max няма да взема, защото ми е прекалено голям и дилемата вече е 13 или 13 про като единия има по-добра камера, което е едното, но което държа, а другия по-голяма батерия, което е второто, на което държа.
Наистина ще трябва да гледам още видеа и чета за реалната разлика в камерите и издръжливостта на батерията.
На Про я дават по-оптимална и в готовност повече часове, което противоречи с параметрите и нелогична разлика в оптимизацията на една и съща серия.
Наистина съм боса на тема Айфон. Дългогодишен ползвател на Андроид, който изобщо не се е интересувал от Иос и развитието на Айфон.

Батерията е последното, за което трябва да се хващаш тука - разликата е премебрежимо малка. Pro моделите са и с по-хубави екрани. Няма какво да се чудиш - ако можеш да си позволиш - взимай Pro-то. Чистата 13-ка е компромисна - за хора, които не могат да платят цената на реалния флагман.

# 3 409
  • Sofia
Аз също винаги съм била със самсунг, последни модели. След няколко месечно гледане на видеа, смених с айфон 12 и мисля, че повече не бих се върнала към самсунг. Точно камерата, батерията и интуитивността ми харесват.

# 3 410
И ние днес си поговорихме относно моделът на Айфона,  на който да се спрем за подарък за детето.
И ние сме много боси в техниката, а на Айфоните съвсем. Детето и то не знае какво иска, на къде на шега, къде наистина иска нещо от по -последните модели.
Днес погледнах обяви в олх на 13 про макс, купени уж от оператори с гаранции. Нз дали си струва да се рискува за 200 лв разлика. Но пък с цените в Техномаркет, Зора разликата е доста по-голяма.
Сайтове като Skyfon Baybest, дали са ok ? От къде бихте ме посъветвали да гледам/поръчам ?

# 3 411
Щом сте боси помислете си за застраховка против кражба. Явно ще се ползва само за престиж да го размята пред познатите си. Дори и слушалка да му купите или да я сложите в кутия на 13 все тая.

# 3 412
  • Мадрид / София
И ние днес си поговорихме относно моделът на Айфона,  на който да се спрем за подарък за детето.
И ние сме много боси в техниката, а на Айфоните съвсем. Детето и то не знае какво иска, на къде на шега, къде наистина иска нещо от по -последните модели.
Днес погледнах обяви в олх на 13 про макс, купени уж от оператори с гаранции. Нз дали си струва да се рискува за 200 лв разлика. Но пък с цените в Техномаркет, Зора разликата е доста по-голяма.
Сайтове като Skyfon Baybest, дали са ok ? От къде бихте ме посъветвали да гледам/поръчам ?
Много е важно когато се поръчва от сайт да сте сигурни, че ще ви издадат фактура и гаранция за телефона. Ако нямате такива, не се навивайте да купувате от съответния сайт. Важно е и да можете евентуално да се върне телефона ако не е наред.

# 3 413
  • Варна
Специално от skyfon и emag имам купени няколко телефона и не съм имала проблем. Сега отново мисля от skyfon да поръчам, защото цената им е по-ниска отколкото с виваком клуб карта, а когато става въпрос и за 2бр разликата става още по-осезаема. От мобилен оператор купувам само, ако преподписвам и цената ме устройва повече, защото макар и от тях не мисля, че имам повече сигурност. Точно напротив. Преди години ми се наложи да дам в А1 телефон за сервиз и изобщо не го бяха изпратили в оторизирания, а в накакъв си техен, измислен.
Приятелка си взема миналата година от ОЛХ точно купен с преподписване, но задължително се изисква фактура за пълното плащане, за да няма проблеми с гаранцията.

# 3 414
Ми не, няма да се ползва за престиж !
А ако нямате отговор на конкретно зададения от мен въпрос, моля подминете. Благодаря!

# 3 415
Ми не, няма да се ползва за престиж !
А ако нямате отговор на конкретно зададения от мен въпрос, моля подминете. Благодаря!
Дадох ви конкретен съвет. Както искате. Вие се разминавате в думите си не аз. Знаем за какво ще го ползва не знаем боси сме е какво  реално е ... Има обичащи техниката деца, има немърливи хвърлят давят ги в тоалетната има дето се перчат. За всеки вид си има и конкретни модели. Ако е с акъла си се почва с нещо по-малко и като цена и като функции. После по-сложен по-скъп. Така някой родителски трикове за обвързване на постиженията с нов телефон могат да се ползват. Може всяка година новия модел ай фон ама като гледам как флагманите последните няколко поколения ги оплюха и то с право става ... За това в друг коментар спестих изказванията си за флагманите.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 22:26 от netman71

# 3 416
Аз съм с айфон 11, мъжът ми скоро си взе айфон 13 про. Камерата е уникална, софтуерът е адски бърз. Само хубави неща мога да кажа.
Цял живот бях с андроид. Редувах htc, Samsung .. и ето ме вече 4 години не мога да се откажа от айфоните. Забиване, бъг и рестарт досега не съм имала. А при андроид се е случвало често.. 😊
Препоръчвам 11 про или 13 про за любителите на епъл. Заслужава си!

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 05:02 от cherry_lady_79

# 3 417
  • Варна
дали скоро ще има промоция на айфон 13 мини някъде

# 3 418
На 13 pro max батерията ако не се ръчка много и три дни може да изкара.
Но нали затова все пак тежи скромните 225 грама  Simple Smile
След два месеца ползване още му свиквам.
Не мога да разбера защо за някои според мен елементарни функции трябва да се изпълняват 5-6 допълнителни ненужни движения, които с андроид стават с едно-две. Някак си не е хич юзер френдли и интуитивен. Който е ползвал читав Андроид ще разбере какво имам предвид.
Много ясно и ограничеността да качвам мелодии също не е ОК, както и плащането за какво ли не месечно.

За камерата мога да кажа какво ме дразни - при близки снимки много забележимо сменя фокуса или промяната от едната камера с другата. Всъщност не знам дали е това или нещо със софтуера.

Щеше да е чудесно, ако Siri назнайваше български.

Да отбележа също, че никога до сега не ми се е бъгвал или лагвал Андроид. Последно ползвах китайчето OnePlus 5 в продължение на четири-пет години и нямам никакви забележки освен срока на актуализиране на ъпдейтите, който е три години. Само в тоя случай ябълката е по-добрата опция. За съжаление Oneplus направиха компромиси с последните модели, иначе без колебание пак щях да заложа на тяхната марка. Така или иначе вече всички флагмани са около и над 2K и според мен въобще не си заслуват парите.

# 3 419
  • Варна
Точно на време, благодаря!
Все повече се отказвам да изневеря на Андроид, защото описаното и мен би ми дразнило, а не е въпрос на свикване.

Общи условия

Активация на акаунт