Избор на телефон

• 427 377
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 450
Здравейте, имам нужда от насока. Трябва да обзаведа двама тийнейджъра с телефон. Ще се използва за интернет, клипове, игри, музика, соц. мрежи и камерата също е от много голямо значение. Марката само е ясна
"Xiaomi". Сега са с Xiaomi Redmi Note 5. Бюджета ми е около 500лв за един.

# 3 451
Здравейте, имам нужда от насока. Трябва да обзаведа двама тийнейджъра с телефон. Ще се използва за интернет, клипове, игри, музика, соц. мрежи и камерата също е от много голямо значение. Марката само е ясна
"Xiaomi". Сега са с Xiaomi Redmi Note 5. Бюджета ми е около 500лв за един.
Poco F3, когато излезе преди 1 година, много се хареса на хората, а и цената беше добра за характеристиките му.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f3-10758.php
https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/xiaomi/poco … -dual-p654582228/
Ревю с примерни снимки: https://www.gsmarena.com/poco_f3-review-2248.php
И на български: https://www.youtube.com/watch?v=c2ttbubvmSs

# 3 452
Здравейте!
Спряхме се на айфон 13. Трябва да закупя зарядно, протектор и предпазно стъкло. Моля за сайтове, от които да ги поръчам?
 Зарядното може би е най-правилно да е оригинално, но за другите аксесоари, мисля не е проблем да не са такива.
Благодаря предварително!

# 3 453
  • София
Здравейте!
Спряхме се на айфон 13. Трябва да закупя зарядно, протектор и предпазно стъкло. Моля за сайтове, от които да ги поръчам?
 Зарядното може би е най-правилно да е оригинално, но за другите аксесоари, мисля не е проблем да не са такива.
Благодаря предварително!
Зарядното задължително да е оригинално, аз го поръчах от Ozone, може да си го закупите и от Technopolis. Предпазно стъкло и протектор - от някой китайски мол, не смятам, че е нужно те да са оригинални.

# 3 454
Да оригинално зарядно трябва.
Това със зарядните да се продават отделно е най-голямата глупост.
Преди от Самсунг си даваха и зарядно и протектор залепен фабрично, даже при Флип моделите имаше и кейс в кутията, а сега няма нищо.
За айфоните да не говорим, очаквам и без кутия да почнат да ги дават догодина.

# 3 455
Недей дава идеи, че като нищо от Apple ще се възползват от тях, а и другите ще започнат да ги копират.

# 3 456
  • в 1001-та нощ
Да оригинално зарядно трябва.
Това със зарядните да се продават отделно е най-голямата глупост.
Преди от Самсунг си даваха и зарядно и протектор залепен фабрично, даже при Флип моделите имаше и кейс в кутията, а сега няма нищо.
За айфоните да не говорим, очаквам и без кутия да почнат да ги дават догодина.

Между другото - така Lei Jun е стартирал бизнеса си с Xiaomi - първите години - без фабрична опаковка - в едни пликчета са били телефоните и всичко по поръчка, т.е. без физически магазини.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 14:11 от a.l.e.n.a

# 3 457
Между другото - така Lei Jun е стартирал бизнеса си с Xiaomi - първите години - без фабрична опаковка - в едни пликчета са били телефоните и всичко по поръчка, т.е. без физически магазини.
https://c.mi.com/thread-3217779-1-0.html
https://xiaomiplanets.com/from-the-history-of-xiaomi-mi-1/
Така като гледам явно са били с кутия.

# 3 458
  • в 1001-та нощ
Имали са директни заявки - например - аз поръчвам 100 телефона за моите служители - искам изпилени цени и кутии не ми трябват. Тези, които са продавали в онлайн магазина си - да, били са с кутия. Те първите години не са имали изобщо физически магазини - продавали са само онлайн и са работили основно по заявки. Почти не са поддържали складова наличност. Бизнес моделът им не случайно е специфичен и наречен - бизнес моделът на Xiaomi. Опитали са да го следват и други компании, но не са имали същия успех. То се изисква и доста гъвкавост.

Основателите на компанията също не са били случайни хора - привлечени са от ръководни позиции в Google и Motorola.

А новата им политика залита в другата крайност - преди няколко месеца отбелязаха 10000-ия открит магазин - 8000 магазина, открити в една година. По-лесно е да омагьосаш някой да купи на живо, отколкото да го чакаш онлайн.

Компанията се развива и променя, но от стратегическите планове - виждам, че таргетът е основно - Китай.

# 3 459
Имали са директни заявки - например - аз поръчвам 100 телефона за моите служители - искам изпилени цени и кутии не ми трябват. Тези, които са продавали в онлайн магазина си - да, били са с кутия.
Източник? „Кутии не ми трябват“ е едно, а съвсем друго е така да са се продавали на всички. И все пак може ли източник?
Нас ни интересува какво са продавали онлайн на крайните клиенти по подразбиране, а не кой какви специални изисквания е имал, защото, така написано в предишното ти мнение, съвсем друго излиза.

Xiaomi знам от Mi 2, та им знам цялата история след това.

# 3 460
  • в 1001-та нощ
Теб не те интересува - ти като фен се интересуваш от конкретни неща, но за много други хора с обективно мислене - феноменът Xiaomi е интересен.

# 3 461
Алена има ли някоя кнога която мога да прочета по тази тема? Много ми е интересна по принцип. Такива бизнес модели винаги са ми привличали вниманието. Това да си гъвкав, креативен и печеливш едно временно не е никак лесно.

# 3 462
  • в 1001-та нощ
Не ми е попадала. Повечето компании имат интересни истории. Историята на Самсунг стартира с износ на риба по време на японската окупация и избухва по време на "корекското икономическо чудо" (експортно ориентирана икономика). Държавата подпомага някои (не случайни) компании със заеми и държавни поръчки. Така се раждат чеболите - Samsung, Daewoo, Hyundai. LG .... това са дъвжави в държавата - стават толкова мощни, че си избират и свалят президенти ... Държавата, която ги е създала, започва да се бори с тях.

Но политическите проблеми мен особено не ме вълнуват в случая. Тези компании са нсители на прогреса, имат огромни изследователски центрове, дават хляб на милиони. Игрите по върховете са другата страна на монетата. Но по темата за икономическия модел - ще ти е интересно.

За Моторола също ми беше интересно - в началото на 20 век започват с производство на автомобилни радиа - от там и името Motor-ola - звукът в движение. Тяхна е радиостанцията, с която Нийл Армстронг съобщава, че е кацнал на Луната. Епична история, с голям принос да имаме смартфони сега. Компанията сега няма много общо с това, кеото е била.

Историята на създаването на iPhone също е интересна, имало е опция за партньорство с Motorola, които тогава са били в апогея си. Но Джобс си дава сметка, че трябва да плати с цената на много компромиси и се оттегля. Там мерките за сигурност - да не изтече прототипа са били чутовни. Отделните екипи не са контактували, не са се познавали, ползвали са дървени макети - и дизайнът е бил тайна. Затова и първият Apple Event е бил с ефекта на бомба Simple Smile

# 3 463
Теб не те интересува - ти като фен се интересуваш от конкретни неща, но за много други хора с обективно мислене - феноменът Xiaomi е интересен.
Ти каза много неща, но нищо подкрепено с факти, тоест разпространяваш лъжлива информация.

# 3 464

Ти каза много неща, но нищо подкрепено с факти, тоест разпространяваш лъжлива информация.

Чревоугодник, и ти си в същата ситуация, копираш статия, която може някой да си е писал неща, нямащи общо с истината. Та твоето мнение по въпроса, ако не си го видял и чул на място където се е случило, по твоята логика ти също разпространяваш лъжи. Навремето хората това го наричаха КЛЮКИ.
Недей издребнява човеко, едва ли ще ти е приятно някой да се заяжда с теб.
Пп Извинявам се за спама.

Общи условия

Активация на акаунт