Избор на телефон

• 430 803
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 4 455
Здравейте, в търсене съм на нов телефон. Последните два, които използвах, бяха Xiaomi. Разглеждах основно Xiaomi, Samsung и Motorola, но не се спирам на нищо и след голямо лутане започвам да обмислям iPhone. До момента не съм използвала iOS и имам някои притеснения дали ще се справя с тази операционна система, затова гледам по-бюджетни варианти и съм се спряла на SE3 и iPhone 11. Използвам основно за снимки, музика, интернет, месинджър и вайбър. Ще се радвам на мнения и препоръки кой от двата модела е по-подходящ.

# 4 456
До момента не съм използвала iOS и имам някои притеснения дали ще се справя с тази операционна система, затова гледам по-бюджетни варианти и съм се спряла на SE3 и iPhone 11.
Логиката ми се губи. Забелязвам го специално за iPhone. Защо някой е склонен да купи модел на 3 години(iPhone 11) или модел, който е изцяло компромис(SE версиите) и съществува, колкото някой да си купи iPhone, нищо че за нищо не става? Като се има предвид, че ще се ползва едни още поне 2г....

# 4 457
  • в 1001-та нощ
Здравейте, в търсене съм на нов телефон. Последните два, които използвах, бяха Xiaomi. Разглеждах основно Xiaomi, Samsung и Motorola, но не се спирам на нищо и след голямо лутане започвам да обмислям iPhone. До момента не съм използвала iOS и имам някои притеснения дали ще се справя с тази операционна система, затова гледам по-бюджетни варианти и съм се спряла на SE3 и iPhone 11. Използвам основно за снимки, музика, интернет, месинджър и вайбър. Ще се радвам на мнения и препоръки кой от двата модела е по-подходящ.

Ще се справиш. По-добре 11.

# 4 458
Че ще се справиш, ще се справиш, ама не е за по-добро и аз пък не препоръчвам никой от двата само, за да е iPhone.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 09:11 от Анонимен

# 4 459
Купуването на iPhone не е самоцел.
Бях се насочила към по-евтин клас и изобщо не бях обмисляла марката. Гледах основно Xiaomi, Samsung и Motorola за по около 600-700 лв, но моделите, на които се бях спряла първоначално, не ми допаднаха на живо. Ясно е, че SE3 е компромисен вариант, но пък вероятно е удачен за хора като мен, които искат да пробват нещо по-различно от използваните до момента Xiaomi-та и Samsung-и, но не могат или не желаят да отделят по-голям бюджет. При iPhone 11 резервите ми са породени точно от това, че е модел 2019 година.

# 4 460
  • Мадрид / София
Айфон 11 (с който съм) си таботи перфектно и получава актуализации, както и по-новите модели. И е много тъпо да се мисли, че Айфон се купува само за фукня. Много ограничено мислене имат някои. Ако се спрете на Айфон, гледайте да е с поне 128gb памет, защото нямат слот за допълнителна памет.

# 4 461
При iPhone 11 резервите ми са породени точно от това, че е модел 2019 година.
При iPhone годината в случая е проблем само, ако се купува от гъзария. Те 11, 12, 13 и 14 и прилежащите им разновидности, излязоха толкова набързо един след друг, че нямат време да остареят морално. И аз съм с 11, моят е 256 GB. Телефон като телефон, нито по-лош, нито по-добър от който и да е в неговия клас. Аз, лично, предпочитам Android. Сега iPhone даже вече са с бг меню и въпреки това.

# 4 462
Купуването на iPhone не е самоцел.
Бях се насочила към по-евтин клас и изобщо не бях обмисляла марката. Гледах основно Xiaomi, Samsung и Motorola за по около 600-700 лв, но моделите, на които се бях спряла първоначално, не ми допаднаха на живо. Ясно е, че SE3 е компромисен вариант, но пък вероятно е удачен за хора като мен, които искат да пробват нещо по-различно от използваните до момента Xiaomi-та и Samsung-и, но не могат или не желаят да отделят по-голям бюджет. При iPhone 11 резервите ми са породени точно от това, че е модел 2019 година.

Пробвайте, разбира се! Специално SE 2022 изглежда мега архаично, като телефон от преди 5 и повече години с тия огромни рамки, то това си е на практика подсилен хардуерно Iphone 8 от 2017 година. Впрочем този модел (SE 2022) се оказа и голям провал за Apple, защото продажбите са му нищожни.
Iphone 11 може да не е вече първа младост, но софтуерно ги поддържат дълго, а и за времето си е с топов хардуер, по тая причина не отстъпва на телефоните в клас 700лв като Xiaomi Poco F4. SE 2022, обаче е с по-новия Apple A15 Bionic, което ще рече, че е с най-висока производителност, а и ще се поддържа софтуерно значително по-дълго.
Що се отнася до камерата, основния модул, като гледам при 11-ката и при SE е един и същ, а в качеството на снимките не би трябвало да има сериозна разлика.
При 11 има и ултраширокоъгълен модул, ако изобщо такъв Ви е необходим е плюс.
Предната камера на 11-ката също е по-добра, снимките са по-детайлизирани.

Аз на Ваше място бих предпочел Iphone 11, защото този телефон има софтуерен и хардуерен потенциал да прослужи още най-малко 3 години.
SE 2022 изобщо не бих го и разглеждал, като вариант. С тия огромни и непрактични рамки, пускането на такъв модел в 2022г. е повече от безобразие, от страна на Apple. Можеха да направит приличен SE с голям IPS LCD дисплей и сензор за пръстов отпечатък (много потребители държат на него), примерно на гърба, който нямаше да е скъп в производство. От друга страна, нямаше да е и конкуренция на другите им модели, но явно са се заблудили, че без промени и вложения ще им се получи да продават архаизъм, като Iphone 8 "на стероиди", или както те си го наричат SE 2022.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 10:32 от BM21

# 4 463
Не разбрах какво е това нападане.. все едно айфон се купува само за фукане!

Аз съм със SE 2020 и до ден днешен проблем не съм видяла. Архаичен, не знам си какъв, две години и кусур ползване, не забива, нищо му няма.

И аз мисля, че 11 е по-добре като вариант от SE 2022. Не взимай с 64 гб, защото са малко вече.

Аз лично Андроид не харесвам и когато си купувах телефон, даже не съм гледала такива модели. Просто не ми допадат.

# 4 464
Всъщност, предната камера на 11 е ужасна! По-лоша от нея не съм виждала.

# 4 465
Всъщност, предната камера на 11 е ужасна! По-лоша от нея не съм виждала.

Не сте видели предните камери на самсунгите Joy

# 4 466
Най-кофти предни камери сред скъпите устройства са китайци, като ZTE Axon 40 Ultra, защото там няма разрез в дисплея, камерата стои под матрицата, в резултат на което качеството на снимките е плачевно. Подобни камери са по-скоро за видео разговори.

# 4 467
Бърдче,вземай 11 и не се чуди. Ще се справиш и ще ти хареса,убедена съм. 😊

# 4 468
Айфон 11 (с който съм) си таботи перфектно и получава актуализации, както и по-новите модели.
Очаквах такъв отговор. Винаги има такъв отговор. Какво значение има, че получава ъпдейти на операционната система? Сега ми кажи как софтуера ще подобри хардуера? Не става, нали?! Разковничето е, че няма смисъл да се купува морално остаряла техника.

Iphone 11 може да не е вече първа младост, но софтуерно ги поддържат дълго, а и за времето си е с топов хардуер, по тая причина не отстъпва на телефоните в клас 700лв като Xiaomi Poco F4.
По кои критерии е по-добър от Poco F4? Защото аз виждам точно обратното.

# 4 469
И според мен вземете айфона, щом ви е на сърце. Не знам какво е това заяждане за тея телефони, та това си е вещ.
Но съм твърдо против СЕ моделите, писала съм по-рано защо.
Аз с моята 6-ца изкарах 6 години, и още си работи, някой приложения спряха да работят, та затова го и смених с 12, който взех преди месеци, иначе още щях да си карам с него.
Хубава камера , добра батерия , не забива и е практичен , всеки с критериите си.

Общи условия

Активация на акаунт