Мастиленоструен или лазерен принтер

• 93
  • 5
  •   2
Отговори
Здравейте! 😊

Планирам да започна сама да си печатам покани, тейбълкартички, етикети, малки подаръчета и други крафт неща и се колебая кой принтер да избера – лазерен или мастиленоструен, като съм се насочила към Brother.

Колебая се между:

🖨 Brother HL-L3220CW (лазерен)

🖨 Brother DCP-T536DW (мастиленоструен)

Каквото разбрах до момента:

– Мастиленоструйният може да печата на по-дебел картон (до ~220–300 gsm), което е голям плюс за мен, а и консумативите изглеждат по-бюджетни.

– Притеснява ме обаче дали мастилото засъхва лесно, ако не се ползва редовно, и дали печатът се размазва при пипане или върху по-гладка хартия.

– Лазерният е по-безпроблемен откъм поддръжка и не се размазва, но по спецификация поддържа хартия само до около 105 gsm, което не е идеално за картон.

🙏 Ще се радвам да споделите реален опит – кой бихте избрали в моя случай и защо?

Благодаря, че ме изчетохте! 🤗

# 1
Да Ви кажа, лазерен принтер досега не съм ползвала, и нямам наблюдения. Вкъщи преди години си имах мастилено струен. На работа също. Не съм имала проблеми откъм размазване и подобни. За да избегнете засъхване, пускайте от време на време по 1-2 страници, например 1 път седмично (във времето в което не го ползвате), за да избегнете такъв проблем, като принтирате нещо, което не включва много разход на мастило, за да го запазите за същинската част. Друго не мога да се сетя в момента.

# 2
Да Ви кажа, лазерен принтер досега не съм ползвала, и нямам наблюдения. Вкъщи преди години си имах мастилено струен. На работа също. Не съм имала проблеми откъм размазване и подобни. За да избегнете засъхване, пускайте от време на време по 1-2 страници, например 1 път седмично (във времето в което не го ползвате), за да избегнете такъв проблем, като принтирате нещо, което не включва много разход на мастило, за да го запазите за същинската част. Друго не мога да се сетя в момента.

С какъв модел сте били Вие? И постоянно ли е бил включен в контакта, за да не засъхва?

# 3
И да стои и да не стои в контакта мастилото не се ли ползва засъхва. То при дълго неползване си пуска едно автоматично продухване на главата (тоя модел взима мастилото от мастилниците) и на теория е с по - евтин печат от лазерния, с по - добри цветове и т.н. Но аз не харесвам мастиленоструйните точно заради тоа засъхване при неползване. Отдолу накрая пълни и една попивна гъба от остатъчното мастило (аз му казвам памперс) и той трябва да се сменя - в сервиз. Не е много честно но все пак .Съкпи са им и главите (които печатат върху хартията). Лазерния и 2 год. да не го пускаш - си работи когато и да е. Ние на работа имаме лазерен цветен но проесионален КАНОН - печати върху дебела хартия. Не видях на Брадъра точно по спецификация на лазерния колко е дебелината. Вкъщи имам чернобял лазерен Брадър - 3 - 4 год. го ползвам (вкл. и 8 год. ми дъщеря) доста тормоз, държи си.

# 4
Моят беше марка HP, модела вече не си спомням.

# 5
И да стои и да не стои в контакта мастилото не се ли ползва засъхва. То при дълго неползване си пуска едно автоматично продухване на главата (тоя модел взима мастилото от мастилниците) и на теория е с по - евтин печат от лазерния, с по - добри цветове и т.н. Но аз не харесвам мастиленоструйните точно заради тоа засъхване при неползване. Отдолу накрая пълни и една попивна гъба от остатъчното мастило (аз му казвам памперс) и той трябва да се сменя - в сервиз. Не е много честно но все пак .Съкпи са им и главите (които печатат върху хартията). Лазерния и 2 год. да не го пускаш - си работи когато и да е. Ние на работа имаме лазерен цветен но проесионален КАНОН - печати върху дебела хартия. Не видях на Брадъра точно по спецификация на лазерния колко е дебелината. Вкъщи имам чернобял лазерен Брадър - 3 - 4 год. го ползвам (вкл. и 8 год. ми дъщеря) доста тормоз, държи си.

Точно затова питам защото не съм чела много за смяна на глави и цената на главата, а за тази гъба дори не съм наясно че има. Благодаря много за мнението!

С малък грамаж е този, но разглеждам и други с по-голям грамаж.

Общи условия

Активация на акаунт