Частни уроци или в школа по английски език

• 1 126
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
искам да се допитам до вас - какво предпочитате и какви са ви наблюденията, що се отнася до изучаването на английски език от вашето дете - на частни уроци, където ще му е спокойно и ще се чувства обгрижван от учителя или в школа?

# 1
  • София
Зависи от учителя, зависи от школата. Не може да се отговори еднозначно.
Каква е целта на тези въпроси?

# 2
  • София
За изучаване на чужд език, малка група е най-доброто.

# 3
За изучаване на чужд език, малка група е най-доброто.

Защо смятате така?

Зависи от учителя, зависи от школата. Не може да се отговори еднозначно.
Каква е целта на тези въпроси?

За да преценя кое от двете е по-удачен вариант. Да кажем че учителят е изпитан, със сертификати, атмосферата е много приятна там

# 4
  • София
След като имате проверен вариант, заложете на него.

# 5
  • София
За мен зависи на какво ниво е детето и какво се цели - научаване или наваксване. Ако е второто, индивидуалната работа е за предпочитане.
Ако е за независимо изучаване на език - определяте спрямо възможности, препоръки, срокове и т.н.

# 6
Aз съм учена индивидуално (от роднина, но учител, все едно частни уроци), сестра ми също, дъщеря ми също и всеки път с прекрасни резултати. Ходила съм и в "Алианса" и нищо не научих. Добрият частен учител ще направи програма точно според типа на детето, което няма как да стане в школа, защото там все пак всяко дете си плаща, нали? Моята роднина например учеше сестра  ми на граматика по правила, но за мен казваше, че аз има  друг тип памет и съм учена по слух. Така впрочем се оправям и с българския - почти не знам теория. Но ако детето е стандартно и съвпада по тип с другите, а и ако се мотивира от конкуренция, групата си е ОК.

# 7
За мен най-доброто е да е в средата на езика. Държава където се говори езика. Другото може да помогне в началото. Ни ползването на езика само на място.

# 8
За мен най-доброто е да е в средата на езика. Държава където се говори езика. Другото може да помогне в началото. Ни ползването на езика само на място.

Да де, ама това прилича на "най-добре е жиците на електроинсталацията да се правят от сребро" - принципно вряно и може да се обоснове научно, но неуместно поради цената.

# 9
Не знам дали е неуместно. Имам познати италианци, които умишлено дойдоха с дете на 5 и бебе в англо среда и ще седят точно шест години, а после, обратно в Италия. Същото и с детето на приятелка германка, но тя седя само 4 години. Има прозорец, в който децата учат езика като попивателни, 2-3 години отнема и е доста широк от 2-10 годишна възраст. Временна родителска релокация въобще не е толкова трудна професионално в днешно време. Не че се прави умишлено, но работи безотказно.

# 10
Е, съвсем не всеки може ей така да се премести, че и да не изгуби доходи и позиция в работата си. Който може, да си преценява дали си струва с оглед на целия комплекс от фактори, ама не мисля, че ще е масово.

Общи условия

Активация на акаунт