ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 13

• 83 130
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Вале, пишем ти закъснение за Охота Laughing

а за филма с Мухин няма да съжаляваш, ако го изгледаш.

филмът, оказа се, е правен по роман, което обяснява силния сценарий. обхваща голям период от живота на героя, още от военното училище и повече от 20 години от живота му след това. за такъв голям период, събитията са вместени само в 8 епизода, няма разтегляне на действието, няма излишни странични персонажи, които да пълнят епизодите .

винаги, когато даден филм е стъпил върху истинско литературно произведение като основа, резултатът е подобаващ

http://www.ktk.kz/ru/news/video/2014/04/07/27390

# 436
има няколко филма от уикенда и от днес ..не знам кога ще успеем

само ще ги изброя като заглавия, а подробно инфо - кой каквото успее да изгледа - нека пише )))

Любовь вне конкурса - с Илья Шакунов

Деньги  - с Фёдор Лавров

Беглецы - с Аверин, Перегрудов и Лёша Воробьев

Слёзы на подушке - с Марина Денисова

Герой - с Дима Билан и Светлана Иванова

нова снимка на Нил с надпис 'Началась работа над новым проектом . Прощай романтика и длинные волосы)))'

# 437
ако започна упорито да сънувам театъра на Виктюк дали имаме някакъв шанс някога да попаднем на някоя от изумителните им постановки )))

# 438
На еп. 2 съм от филма за Чечня и реших да си опресня знанията за региона, още повече, в последните години там имаше промени, война.
Във филма дават мюсюлмански нрави и ред в семейството, а знам, че много кавказки народи са християни. Ето какво се оказа:

В Северен Кавказ се намират следните субекти на Руската федерация:

Краснодарски край;
Ставрополски край;
Адигея;
Дагестан;
Карачаево-Черкесия;
Кабардино-Балкария;
Северна Осетия;
Ингушетия;
Чечня;

Много малки народи, известни като доблестни воини, джигити, изкусни майстори на оръжие, тъкачи на килими, имат красива музика и танци.

В момента регионът е разделен между Русия, Грузия, Армения, Азербайджан, но в миналото редица други страни са били част от областта.

Скрит текст:
Кавказ е геополитически регион на границата между Европа и Азия (Евразия), разположен между Каспийско и Черно море. Тук се извисяват Кавказките планини, включително и Елбрус, най-високата планина в Европа.

Кавказ се намира между три културни центъра: Русия на север, Турция на югозапад и Иран на югоизток

Кавказ е един от районите, в които се говорят голям брой от езиците в света (виж Кавказки езици). Националните държави, които съставляват Кавказ днес, са страните от пост-съветска Грузия, Армения и Азербайджан, както и части от Русия. Руските области в Кавказ са Краснодарски край и Ставрополски край както и автономните републики Адигея, Калмикия, Карачаево - Черкезия, Кабардино - Балкария, Северна Осетия, Ингушетия, Чечения и Дагестан. Освен изброените, още три територии в Кавказ претендират за независимост, но не са признати като национална държава от международната общност: Абхазия, Нагорни Карабах и Южна Осетия.

През 4-ти и 5-ти век, християнството става доминиращата религия в региона (първата страна, която като държава официално приема християнството е Армения). През 8-ми и 9-ти век, арабите завладяват региона, и ислямът става основна религия. През този период има редица военни конфликти между християнска Армения и мюсюлманските сили.

През 12 век в Грузия на власт идва грузинският цар Давид Строителя. Той превръща Грузия в регионална сила, освобождава Кавказ от бремето на мюсюлманското управление, продължило четиристотин години, и възстановява християнството като доминираща религия в региона. През 1194-1204 има няколко турски (мюсюлмански) набези в региона. След падането на Византийската империя (1453), Грузия се превръща в най-голямата християнска държава в Близкия изток. След това, Грузия е завладяна от османските турци, монголите, отново от персите, и накрая е завладяна от Руската империя.

Политическият регион е характерен с множество политически и религиозни конфликти - Абхазия, Южна Осетия, Нагорни Карабах, Нахичеван и др. Винаги е бил стратегически пункт, над който са се стремели да имат контрол Византия, Иран, Османска империя, Руска империя (след това СССР и Русия), Златна орда, Нацистка Германия и други.

За конфликта в Южна Осетия сме гледали филм със Светлана Иванова - "Август. Восьмого."

# 439
Вале, благодаря за подробната информация.

там на Кавказ всички са ни роднини - Чечня, Кабардино-Балкария, Осетия - и северна, и южна, Ингушетия и Черкасия - точно местата, откъдето са тръгнали нашите българи.

казват, че ако там човек каже, че е от България, го приемат за свой и имат съвсем друго отношение, наистина не като към чужденец.

винаги са ми били много интересни тези народи и земи, не знам дали е някаква родова памет или внушение, но наистина към тях имам по-особено усещане.

затова и винаги с любопитство гледам и чета новини, филми. много ми е интересна страницата на Рамзан Кадиров. като гледам в какъв процъфтяващ град са превърнали Грозни, след всички онези разрушения през войната, а също и като гледам филми за ужасите на самата война, все си казвам - дано и Господ и Аллах му дават здраве, че с баща му са имали и смелостта и мъдростта да спрат войната и да се върнат в състава на Русия.
осетинците, а също  и в Нагорни Карабах и до днес не могат да спрат конфликтите . Грузия и Турция винаги ще подклаждат конфликтите

нагоре над Каспийско море, чак до Казан в Татарстан все е Велика България, нищо, че сега е изтрита от картите и руснаците даже не искат да я споменават. преди десетина години в Татарстан е имало сериозни опити да се преименува републиката на Булгаристан, но естествено не са допуснали да се проведе рефереднум, защото така или иначе населението там в по-голямата си част се определяли като етнос - българи, отричайки, че са татари.

не зная кое е правилно - да се пази паметта или да не се толерира многонационалността...

# 440
Цитат
. преди десетина години в Татарстан е имало сериозни опити да се преименува републиката на Булгаристан, но естествено не са допуснали да се проведе рефереднум, защото така или иначе населението там в по-голямата си част се определяли като етнос - българи, отричайки, че са татари.
Докато четях за Кавказ, попаднах и на тези коментари, струва ми, има истина в тях:

Скрит текст:
Русия е империя обречена на разпад.Този разпад започна с разпада на СССР през 1991 год, когато се отделиха народите на Централна Азия, Прибалтика, Украйна, Молдова, Азери, Арменците, Грузинците. Процеса още не е приключил, но с ОТСЛАБВАНЕТО на рублата, понижението на цените на петрола, санкциите на Запада, центробежните сили ще се увеличат и гласовете за свобода и против подтисничеството на император Путин ще се засилват. В момента под 1% от населението на Северен Кавказ е от руска националност и това е почти изцяло окупаторските руски войски там. Намалят ли парите на Путин за издръжка на армията, а това е неминуемо - разпада е сигурен. Руснаците ги чака трета Чеченска война, но този път срещу народите на цял Северен Кавказ

Скрит текст:
защо Русия и Северен Кавказ са обречени да са заедно, в Северен Кавказ референдуми за независимост няма ли? Остарявам, съвсем забравих, че волята на народите около Русия се уважава с референдум за независимост (Крим и так далее), само когато това работи в полза на Русия, а ако на Русия не й харесва бъдещият ясен резултат от референдум - тогава референдума не се разрешава, защото по закон не се разрешават референдуми по въпроси, които са в компетенцията ЕДИНСТВЕНО на федерацията. Мъдро...\"демокрация\" по руски , или еднопосочна улица на английски.

Струва ми се, че никой народ няма да се отрече доброволно от своята история и памет. Някак трябва да се научим да съчетаваме мирно многообразието. Желанието за автономия е реакция на дългите години централизация на властта.

Още съм в началото на сериала, но забелязвам наслагването на различни култури. От една страна, народите са съветски и младежите се стремят да бъдат свободни като всички останали, от друга - "тук има други закони", традициите от миналото, преди влизането в СССР.

# 441
от филма:

"Дураков в армии не много, но они так умело расставлены, что встречаются на каждом шагу."

# 442
от филма:

"Дураков в армии не много, но они так умело расставлены, что встречаются на каждом шагу."

да, да ...и аз запомних това остроумие  Laughing

Вале, явно си още на началната, жизнерадостната част на филма )))

едно клипче на Кадиров от Грозни )))

https://www.facebook.com/RKadyrov95/videos/964196993615933/

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 16:40 от lor

# 443
Привет, привет!!!

Благодаря за инфото. 

нагоре над Каспийско море, чак до Казан в Татарстан все е Велика България, нищо, че сега е изтрита от картите и руснаците даже не искат да я споменават. преди десетина години в Татарстан е имало сериозни опити да се преименува републиката на Булгаристан, но естествено не са допуснали да се проведе рефереднум, защото така или иначе населението там в по-голямата си част се определяли като етнос - българи, отричайки, че са татари.

И да споделя нещо куриозно. Служебно познавам двама братя от Казан. Единият от тях се е припознал като българин и като такъв е записан в паспорта , а другият - татарин . Grinning Grinning Grinning

А сега едно поздравче за всички Инна Разумихина и романса Любовь и разлука

# 444
ЛЮБОВЬ И РАЗЛУКА (2011 - 8 серии) е заглавието на филма, който предлагам. Макари и да е от 2011 той не е предлаган в темите. Проверих  Wink Wink Wink

Елена Радевич, Кирилл Плетнёв, Вадим Андреев, Алексей Горбунов, Алиса Гребенщикова, Зоя Буряк...

Анна, выпускница педагогического училища, возвращается в родную деревню. Ее дом сгорел, и она живет в семье подруги Фиски, чьи родители принимают ее как свою.
Местный участковый Трехин, вдовец, предлагает Анне выйти за него замуж, и, несмотря на то что Трехин много старше ее, Анна соглашается – она хочет иметь свой дом, семью, детей.
Местный богатей и знакомый Трехина Зацепин на свадьбе просит Трехина повлиять на лесника. Трехину нужен лес.
На свадьбе Анна знакомится с цыганом Лачо, который влюбляется в нее.

newsm78 newsm78 newsm78 Май отново се заформя циганска тема... Я да видим Кирилл Плетнёв какъв циганин ще изиграе Laughing Laughing Laughing

На руски 1 серия и следващи https://www.youtube.com/watch?v=XxmrOvL5BRw

# 445
Здравейте, момичета,
аз успях да догледам "Откричат журавли", ще споделя някои мисли в спойлер, за да не развалям удоволствието на тези, които тепърва ще гледат сериала.

Скрит текст:
На мен ми хареса Сергей Мухин както и други актьори, които играеха роли на руски офицери. Медина не ми хареса и като визия, и като образ. Младата Медина ми се стори твърде красива, някак съвременно изглежда, сякаш има силикон в устните. Красотата на Фатима напр. е по-топла и невинна. Мога да си представя независимо и дръзко момиче, но тя е толкова твърде, че не ѝ вярвам. Вярно, че има приятелки с различна от нейната съдба, слуша за Москва, за институт и друг живот, но точно в това семейство и без да е излизала от селото, няма как да порасне такова момиче. На всичко отгоре сама съблазни момчето.
Щеше да е по-добре да състарят същата актриса, вместо да я заменят. Тя пък беше съвсем студена, корава, овладяна, никакви изблици на емоции, единствено припадъка.
В сериала не се споменава Чечня, сами трябваше да се сетим къде се развива действието. Бунтовниците направо смешни, с изкуствени бради, стърчащи косми. Само разбойници, без намек за идеи, борба автономия и т. н.
Вече не се учудвам, че филмът е забранен в някои страни.
За мен, много схематично и слабо са пресъздадени чеченските образи. Докато при руските военни има повече правдивост.
Хареса ми, че въпреки идеализирането на героя на Мухин, няма упрек към тези, които са избрали друг път, които се съмняват и колебаят във времето на прехода "переход из одного дерьма в другое"

Съжалявам, но любовта не успя да ме трогне, да ме докосне, не я усетих от страна на Медина. Това, което ме развълнува, е умението на един млад руски офицер да бъде порядъчен във всичко, да остане верен на офицерския кодекс на честта.

Алена Яковлева се появи за кратко, но се запомня

# 446

И да споделя нещо куриозно. Служебно познавам двама братя от Казан. Единият от тях се е припознал като българин и като такъв е записан в паспорта , а другият - татарин . Grinning Grinning Grinning

значи това, което се пише в нета е по всяка вероятност вярно - за огромния брой 'татари' там, които твърдяли, че са българи.
някъде бях срещала, че над 80 % излязли при едно от преброяванията. след това изобщо вече не допускали да се появяват официално такива цифри , да не говорим да разрешат референдум за преименуване, защото е ясно какъв е щял да бъде резултата.

представям си как са им се изправили косите в Москва при мисълта в точно в средата  на Русия да цъфне една България   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

филмът с Плетнёв и Радевич го бях започвала, не знам защо не го догледах. нещо историята с изгорялата къща в началото ме беше снервила, та до появата на Плетнёв даже май и не стигнах  newsm78

# 447
Вале, актрисата, която игра Медина е била изключително млада на години - само в началото на първи курс в театралния институт.
режисьорът е искал абсолютно непознато и неупотребявано лице.

затова после са използвали другата актриса, не е било реално от 17 годишно крехко момиче да направят почти възрастна жена, майка на две деца.

самата любовна история и мен не ме впечатли особено, а и акцентът на филма беше по-скоро върху това как се развива живота на Валерий. етапите и промените при него бяха хубаво предадени, както и това, че премина през всичко това много самотен, отдаден на дълга си.

мислех си колко ли много офицери са живели така - вярно са служили, без да получат кой знае какво в замяна, местени от поделения в поделения, скромно и почти бедно, в служебните си квартири, непознали домашен уют, много пъти изоставяни от жените си. а на война - който оцелее.

и мен ме дразнеше, че си личи, че филмът е нискобюджетен - с тези анемични чеченски отряди.

но удоволствието от това как Сергей си направи ролята компенсираше раздразненията ми.

от коментарите към филма правеха впечатление тези на чеченците, понякога и на не съвсем правилен руски написани.  те се свеждаха в общи линии до възмущение, но не както ти казваш, че не е обърнато внимание на тяхната идеология във войната, а възмущение и раздразнение от това, че филмът бил аморален, щом дори само се допуска, че една чеченка може да преспи с руски офицер.

твърдяха също и че филмът не бил реалистичен.
защото не било реално един баща да разбере, че дъщеря му е опозорена и да не я е убил.

на това последното да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли  Mr. Green Mr. Green

# 448
Е, аз съм гледала турски филми и това не е ново за мен. Колкото и нечовешки да звучи, това е истината за мюсюлманските жени, затова и образът на Медина не ми се стори убедителен.

Цитат
твърдяха също и че филмът не бил реалистичен.
защото не било реално един баща да разбере, че дъщеря му е опозорена и да не я е убил.

# 449
напоследък срещам коментари на трепетно очакване на втори сезон на Обратная сторона Луны.

и преди ми е попадало като заглавие, но не съм обръщала внимание, може би защото в главната роля е актьор, който не следя специално - Павел Деревянко.

и тъй като всички чакат втория сезон с нетърпение, си помислих, че може би все пак си струва да хвърля едно око на първи сезон...

и както нерядко се получава, уж един поглед, а направо потънах  Laughing Laughing

филмът е много приятен -  комедия, фентъзи, драма.
има пътуване назад във времето, изключително смешни ситуации, главният герой не само, че се връща назад, ами и среща самия себе си  Laughing Laughing

така че, предвид предстоящите почивни дни и очакваното дъждовно време може да се посмеем и позабавляваме със социалистическото ни минало  Laughing Laughing

Обратная сторона Луны

Третий год капитан полиции Михаил Соловьев охотится за маньяком, убивающим молодых женщин. В день ареста преступника Михаилу сообщают о смерти отца, которого он не видел более тридцати лет. В ходе задержания злодея маньяку удается застрелить напарника Соловьева, Андрея, и сбить самого Михаила автомобилем. После аварии Михаил приходит в себя в больнице, но почему-то в 1979 году

Актеры:
Павел Деревянко, Светлана Смирнова-Марцинкевич, Иван Шибанов, Карина Разумовская, Евгений Богомолов, Олег Алмазов, Дмитрий Гусев, Александр Ляпин, Сергей Беляев, Сергей Галахов, Ирина Марцинкевич, Ирина Нарбекова, Андрей Гусев, Анна Корнеева, Анна Цуканова-Котт, Сергей Карякин, Андрей Назимов, Александр Сирин, Игорь Ясулович, Борис Эстрин, Иван Агапов, Анатолий Конопицкий, Александр Яценко

https://www.youtube.com/watch?v=R6VGdErU6yQ

във втори сезон към актьорите в главни роли ще се включи Михаил Грубов, когото така много харесахме наскоро в Жажда )))

и едно много интересно интервю с Олег Алмазов. той бил също от Питер, не знаех, даже наскоро за Невский коментирахме...

http://www.eg.ru/daily/cadr/42186/2/forum/

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 15:56 от lor

Общи условия

Активация на акаунт