ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 13

• 80 992
  • 741
  •   2
Отговори
# 615
здравейте,
на мен удоволствието от последните серии все още ми предстои  Grinning но надникнах и аз при отзивите. Голям смях, за "блестящата игра" на Алеса Качер.
На мен ми харесва, че никой от героите не е само добър или само лош. Без да съм полицай, намирам в действията на Андрей слабости, особено как пере напред като булдозер и не се замисля много за свидетелите си.
А при бандитите, терзанията на Чиж и Лось.
Според мен, отношенията на Катя и Ваня нямат бъдеще, и тя добре прави, че не се поддава на влечението.

С извинение, но направо тъпо ми звучи, че експерт какъвто е тя, няма да се усети, че историята с убийството на Фокса е "подстава".

Натали, интервюто с Чурсин съм чела, но отново си го припомних с удоволствие. Интересна личност наистина, не си представям как може да се лети за един ден до Питер и обратно, заради прическа.
Изключително уважение към съпругата, подобно усещам само при Даниил Страхов.
Цитат
А с женой-то ты споришь о том, что надеть?
Нет, никогда! Она – абсолют, гений. Спорить бесполезно. Если хоть какая-то крупица ее размышлений о моде изредка божественной росой спускается к тебе с небес – ты счастливый человек. Ты не споришь, только внимаешь.

Интересна личност, може би дори странна, като напр. любовта към индийските филми, или "просто со временем я все больше убеждаюсь в том, что слегка стертая граница между тобой и твоим персонажем очень выручает."

Въобще, кайфуем.  Grinning
Предполагам, че ще има 2 сезон, след такъв интерес. На всички хубав ден!

Скрит текст:
Абакан. Сей славный город, помимо того что является столицей автономной республики Хакассия, имеет два драматических театра - один, так сказать, городской, а второй - республиканский. Вот в нем и произошла эта невероятная, но совершенно правдивая история. Ставили бессмертное творение А. С. Пушкина "Евгений Онегин". В одной из последних сцен, Евгений (Е) прибывает на бал к своему старому другу (Д) и видит Татьяну (в малиновом берете). При этом звучит следующий диалог:

Е. - Кто там в малиновом берете с послом турецким говорит?
Д. - Так то жена моя.
Е. - Так ты женат?
Д. - Уже два года!
Ну, и далее по ходу пьесы.

Так вот. Во-первых, реквизиторы не нашли малинового берета и заменили его зеленым. А, во-вторых, артист, игравший мужа Татьяны, и актриса, игравшая Татьяну, были брат и сестра. Вот что из этого получилось.
Премьера. Зал битком набит местным бомондом и просто любителями театра.
Входит Евгений, подходит к другу и ищет глазами яркое малиновое пятно... его нет... находит глазами Татьяну... Далее диалог:

Е. - Кто там... в ЗЕЛЁНОВОМ берете?
Д. (которого перемыкает от данной реплики...) - Так то СЕСТРА моя!
Е. (который чувствует, что что-то не то происходит, но до конца еще не осознал) - Так ты СЕСТРА?!
Д. - Уже два года!
Обычно такие вещи проскальзывают мимо внимания публики, но в этот раз зал грянул... и, увы, не аплодисментами...

Как превеждате "степные курганы"?

# 616
точно сме на вълна Юрий Чурсин и мисля, че вече е моментът да предложа най-хубавия филм, който съм гледала с него ))

може и да сте го гледали, но в темата не е предлаган. освен Чурсин участват много други любими актьори.

Побег

в първи сезон -  Юрий Чурсин, Владимир Епифанцев, Екатерина Климова, Дана Агишева, Тимофей Трибунцев, Владимир Юматов, Евгений Мундум, Нодар Сирадзе, Виталий Кищенко, Антон Ескин, Максим Зыков, Юрис Лауциньш, Владимир Капустин, Юрий Тарасов, Андрей Фролов (II), Марина Блейк, Сергей Романович,  Андрей Феськов, Алексей Огурцов, Евгений Атарик, Евгений Данчевский, Константин Котляров, Павел Басов, Анатолий Пашинин

във втори сезон  +  Сергей Угрюмов, Азиз Бейшеналиев, Анастасия Макеева, , Анна Чиповская, Ольга Павловец, Светлана Устинова

ако някой ми беше казал, че ще изгледам цял филм, чието действие се развива изцяло в затвора, нямаше  да му повярвам, защото обикновено във филмите, когато героите попаднат в затвора за известно време, това ми е най-отегчително и неприятно за гледане и с нетърпение и досада чакам тези сцени да свършат, за да се върне филма към нормалния живот.

а тук напрежението и интересът са толкова големи, че даже минута не превърташ напред, толкова е динамично и наситено действието.

аз гледах на този линк :

https://my-hit.org/serial/1697/

качеството е отлично. надявам се да ви хареса толкова, колкото и на мен )))

# 617
тъкмо щях да напиша, че Побег е от филмите, които мога да сравня само с Игра, Инкассаторы и Меч и попадам на страхотна новина - след броени дни ще видим и новия сезон на Игра !!!!

Two Hearts Two Hearts

# 618
момичета, напишете нещичко и вие на сайта на кинотеатр. от името на българските фенове )))

сигурно ще се зарадват и актьорите и екипа, щом четат.

предният път, когато Валя писа поздравлението за Даниил, се получи чудесно.
аз просто не мога да го напиша така граматически вярно,  на ниво, на което  вие с Натали владеете руски )))

# 619
момичета, напишете нещичко и вие на сайта на кинотеатр. от името на българските фенове )))

сигурно ще се зарадват и актьорите и екипа, щом четат.

предният път, когато Валя писа поздравлението за Даниил, се получи чудесно.
аз просто не мога да го напиша така граматически вярно,  на ниво, на което  вие с Натали владеете руски )))

От мен - готово! Само кажете какво да напишем, какви отзиви. Иска ли регистрация там?

# 620
да, с регистрация е, но става лесно .

скоро не съм виждала филм да събира толкова положителни отзиви и поздравления по страниците на форум. може би се дължи на присъствието на толкова много и силни актьори...

те ако знаят, че им познаваме актьорите повече отколкото самите руснаци ще се удивят )))

напиши каквото прецениш, че ги гледаме и познаваме  и от България и им се радваме ...)))

# 621
Привет, започнах "Побег", пълно с познати актьори, и наистина интересно. Между другото, нещо ми прекъсваше на посочения линк, та намерих филма на друг сайт, с отлично качество. Затвор и бандити не ми е любимо за гледане, но в случая има интрига, да не говорим за Чурсин и Епифанцев.  Simple Smile

http://onlain-full-hd.com/3749-pobeg-1-sezon.html

Чета за премиера, ако ви е интересно - Мой чужой ребенок.
http://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/120583/annot/

1 серия:
https://vk.com/club118910383?z=video-73246777_456239413%2F007b55 … l_wall_-118910383

По-късно ще проверя как се справя моят любимец Михаил Пшеничный.  Simple Smile Дано филмът е нещо повече от сапунка.

# 622
# 623
има и по-луди от нас ...гледам на няколко серии на вълците са направили пълни покадрово скринирани изображения в групата на Чурсин във вк  Laughing Laughing

и още хиляди )))

https://vk.com/public56592694?z=album-91476580_232291477

https://vk.com/feed?z=album-91476580_232572562

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 11:45 от lor

# 624
 започва Кинотавр 2016. пристигат първите гости )))

филмите :

http://www.kinotavr.ru/ru/2016/concours-27/

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 18:51 от lor

# 625
новият крими сериал за седмицата. да видим дали след вълците ще може да раздвижи същите страсти у зрителите )))

при този актьорски състав е много вероятно ))):

Гела Месхи, Дмитрий Марьянов, Анастасия Панина, Мария Машкова, Александр Наумов, Владимир Фекленко, Надежда Маркина, Константин Юшкевич, Ян Цапник, Семён Трескунов, Анна Казючиц, Олег Васильков, Леонид Тимцуник, Фёдор Лавров, Лилия Лаврова, Аксиния Пустыльникова, Екатерина Давыдова-Тонгур, Роман Синицын

Криминальная драма о человеке, который после длительного тюремного заключения возвращается в родной город. Он хочет разобраться со своим прошлым и вернуть себе любимую, которая теперь с его врагом.

Пятнадцать лет назад юный самбист Александр Чижов по прозвищу Чижик попадает в преступную группировку. Лидер банды Гуня – Николай Регунов сразу обращает на спортсмена внимание и поддерживает его в трудные моменты жизни. Чижик искренне предан Гуне и компании.

вече са качени първите 3 серии:

http://bigcinema.tv/series/vyshibala.html

не зная какво означава заглавието...гугъл го превежда като 'голяма лъжа'. дали е точно  newsm78

# 626
вышибать означава да избиеш нещо от някого, напр. топката от ръцете на играч, с рязък удар. Или известаната фраза "клин клин избива" на руски е "Клин клином вышибать".

Думата може да означава избивам, отстранявам, избутвам, изтръгвам, но във всеки случай става дума за действие, придружено от усилие.
вышибать може топка, вышибать може дългове (успяваш с натиск да си ги вземеш), вышибать може врага, да го изместиш от позиция, вышибать може човек, напр. грубо да го изгониш, изхвърлиш отнякъде.

За филма по-скоро е нещо като "бияч", този, който изхвърля нежеланите посетители в бара.

# 627
вышибать означава да избиеш нещо от някого, напр. топката от ръцете на играч, с рязък удар. Или известаната фраза "клин клин избива" на руски е "Клин клином вышибать".

Думата може да означава избивам, отстранявам, избутвам, изтръгвам, но във всеки случай става дума за действие, придружено от усилие.
вышибать може топка, вышибать може дългове (успяваш с натиск да си ги вземеш), вышибать може врага, да го изместиш от позиция, вышибать може човек, напр. грубо да го изгониш, изхвърлиш отнякъде.

За филма по-скоро е нещо като "бияч", този, който изхвърля нежеланите посетители в бара.

Вале, благодаря  Heart Eyes

така изглежда по-логично, защото Гела Месхи във филма е точно борец - самбист .

харесвам и него и Марьянов. да видим каква интрига ще заформят Wink

# 628
Привет, привет!!!

Прегледах конкурсните филми на Кинотавр.  newsm78 Какво излиза? Май никой от тях не сме предлагали, а някои  са от 2015. Мяркал ми се е ЧУЖАЯ РАБОТА, но филм за гастарбайтери тогава не ми се гледаше.

За ПОСЛЕ ТЕБЯ на Матисон с Безруков, даже и не ми се мисли. Дълбоко е укрит. Новогодишният Млечний путь е неоткриваем, че конкурсният ли, при това със страхотен звезден състав.

И два филма с Хабенский има ХОРОШИЙ МАЛЬЧИК и КОЛЛЕКТОР.

Радвам се, че Валя се е съгласила нещо да напише на страницата на Кинотавр. Мен по тези работи не ме бива. Да преведа, съгласна.

Гледам, че страстите по вълците не утихват. И да не забравя питанката на Валя "Как превеждате "степные курганы"?" - Въпрос с повишена трудност, защото не знам как да прикача степни към могили. Курган е могила над древна гробница. "Степни могили" хич не ми звучи добре, бих го превела като "могили в степта" но се губи част от смисъла. Всъщност в контекста на филма си е добре, май.

Отдавна не бях актуализирала списъците от страница 1. Направих го.
Чудя се какво да гледам, май ще е филмът с Гела и Настя

# 629

Гледам, че страстите по вълците не утихват. И да не забравя питанката на Валя "Как превеждате "степные курганы"?" - Въпрос с повишена трудност, защото не знам как да прикача степни към могили. Курган е могила над древна гробница. "Степни могили" хич не ми звучи добре, бих го превела като "могили в степта" но се губи част от смисъла. Всъщност в контекста на филма си е добре, май.

ами те що народ закопаха из тия степи ...даже си е много на място заглавието  Joy Joy Joy Joy

да, страстите продължават в обсъжданията )))

хареса ми един провокативен коментар - " поменяйте артистов ролей дымова и кота... неврастеник следак и хладнокровный немногословный с презрительно магнетическо ироничным взглядом бандюк..."

опитах се да си представя Чурсин като Дымов, а Миша Гаврилов в ролята на Кот  Mr. Green Mr. Green

забавна игра на въображението ....дали щяха така добре да се справят  newsm78 Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 22:17 от lor

Общи условия

Активация на акаунт