Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №3

• 118 332
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Миналата вечер, след пазаруване в търговски център Истиние парк, Хюля Авшар е отговорила на въпроси на журналисти. За слуховете, че Енгин Акюрек и Нургюл Йешилчай ще се присъединят към екипа на сериала ВВК, е казала: В сериала всичко върви отлично. Би било добре, ако Енгин и Нургюл се присъединят, защото те и двамата са много добри актьори.
Хюля също така е коментирала и филмите, които са излезли на екран в последно време. "Повярвайте, заради темпото на работа, нямах възможност да гледам нито един филм. Но много хвалят "Майчина рана" / филма с Мериам, Озан Гювен и Окан Ялабък / и възнамерявам да отида, казала актрисата, отдалечавайки се.
Споделила  е намерението си, че иска да напише сценарий и да снима филм по него.

Не става ясно кога са я засекли да излиза от кафене в Арнавуткьой, но подминавам тази подробност.
Говорила е за проектите си и думите й "Всеки, който иска, става / превръща се в / режисьор", са произвели голям ефект. "В Турция наистина няма толкова много млади таланти."
Когато й напомнили думите, които наскоро е казал бившият й съпруг Кая Чилингироолу, че сестра й Хелин Авшар е бременна, отговорила: "Нищо не мога да кажа. Нека Хелин сама да съобщи."
На въпрос за лятната почивка е споделила: "Нека сериалът да приключи, ще видим." Също и за желанието си да напише сценарий, по който да снима филм. Когато я попитали кого иска да види в главната роля, отговорила с думите: "В Турция наистина няма много млади таланти." Отбелязала, че сега всеки желаещ става режисьор.

От фото сесия

Журналистите би трябвало да питат Т. Савджъ за Енгин и Нургюл. Колкото фенове - толкова и желания. Има предложения за Къванч Т., Окан Ялабък, Белчин / не зная коя е / и т. н.

# 676
  • София
Белчим е Белчим Билгин, най-добрата приятелка на Берен. Но ще си останат само с искането, понеже тя се снима в сериал, който е пряка конкуренция на Кьосем. Играе и във филма, за който е споменала Хюлия - Майчина рана.
Пък Окан Ялабък освен като духа на Ибрахим, бродещ из двореца, по друг начин няма как да го вкарат.  hahaha

За Ахмед казват, че му остава седмица-две живот, но днес четох, че истинският е бил 52 дни на легло. А 52 дни могат да ги минат за 52 минути.  Mr. Green

Скрит текст:
Епизода гледах, но нямах възможност да пиша. Като цяло ми хареса, хубав беше. Всички тайни се разкриха и нещата още повече се заплетоха.
Сафийе разбра, че Искендер е влюбен в Кьосем.
Той пък отиде да я убие, по заповед на Кьосем. Опъна въжето, но се отказа. Когато тръгна да излиза Сафийе му каза: "Значи Кьосем поиска от теб да ни убиеш, но ти не можа да го направиш. Не уби майка си."
Дилруба и Давут се ожениха тайно. После Дилруба сюрпризира майка си с тази новина. Халиме разбира се побесня. Давут пък ни показа, защо го наричат Дели Давут.  Mr. Green
Искендер естествено не беше очарован, че е принц. Започна да мисли, че майка му всъщност го използва. Което до някъде си е така, но и не само, съдейки по някои от сцените днес.
После и Кьосем разбра, че Искендер е принц благодарение на Зюлфикяр.  #2gunfire  Който се оказа по-глупав, отколкото си мислех. Него го нападнаха в една кръчма по заповед на Сафийе. Май му извадиха рамото, след това повика Кьосем в имението си, или там в каквото живеят, за да й разкрие тайната. Целта на Зюлфикяр била Кьосем да отпрати Искендер от столицата. Когато Хюмашах разбра си му каза направо, че тя няма хич да си мълчи, но той глупакът: "Тя ми обеща." ooooh! Майка на принцове, ще си мълчи на кукуво лято. Дори малко съжалявам, че Ахмед легна болен и не можа да му каже, че да се научи най-сетне Зюлфикяр да слуша жена си. Ако има все още такава занапред, разбира се.
Кой беше писал да се поставим на мястото на Зюлфикяр. Еми не мога. Опитах, но не го разбирам. По-лесно ми е да разбера Хюмашах. Мъжът й не само, че я предаде, но и застраши живота на единственият й останал жив брат.
Кьосем, след като се убеди, че Сафийе е имала още един син - Яхя, отиде при Искендер, за да провери дали той знае, че е принц. Благодарение на думите му, че вече няма значение кое е семейството му (пиша по памет, не са точни, но нещо такова беше) тя разбра, че той знае. Когато се върна в двореца беше решена да каже на Ахмед за Искендер, но думите на лечителя, че състоянието на Ахмед е лошо и може да издържи само още седмица-две, наистина я поразиха като стрела. Последната сцена беше много зле откъм реализация.
Халиме, на която нищо не й убягва, когато беше при Ахмед, за да говорят за брака на Дилруба, забеляза шишенцето с лекарството. Светна й, че не е добре здравословно и отиде при лечители , билкари, каквито са там, но те не й казаха какво е лекарството.
Осман разбра, че Мустафа не е съвсем наред, след като започна да храни рибките в аквариума или там каквото беше, с монети.
Имаше и други интересни неща - монолога на Искендер например. Сцените с Осман, който вече твърдо е любимият ми принц  Heart Eyes и Мелексима...
Единственото, което все още никак не ме вълнува са сцените Ахмед-Кьосем. Няма такава скука.

# 677
Зари, благодаря за разказа на епизода!

Ето и готовия

ЕП. 23 с рус. суб.

# 678
Пък Окан Ялабък освен като духа на Ибрахим, бродещ из двореца, по друг начин няма как да го вкарат.
Това много ми хареса Joy

# 679
  • София
Значи това момче тук, което се сдърпа в началото с Искендер, се оказа Давут.  Joy

"Изобщо не си се променил, Искендер."  Joy  Е, как иначе, Искендер е наследил гените на майка си.  Laughing

Епизод 23 с руски субтитри за директно теглене - https://yadi.sk/d/6TgplKkJrCChw

Аслъхан на улица "Аслъ"

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 20:58 от zarani

# 680
Половината не съм изгледала...

# 681
  • София
Кьосем, Дилруба, Давут, Сафийе и Ясемин - в началото и сега...

# 682
Добро утро!
В началото и сега-уау,някои са се разхубавили други -не точно Joy
Така и не ми допадна актрисата ,която изигра Кьосем като девойка Mr. Green

# 683
Добро утро и честит Лазаровден!

Нямаше нужда Сафие да опитва да настройва Осман с/у Кьосем. Мехмед от сега започна да си пише присъдата. Толкова млад, а вече  злобен. Напомня ми на подлия Селим. Айше пък вече глупава. Единственото оправдание за заблудата в която живеят, виждам в това, че не познават майка си.

Така нареченото "наказание" на Сафие в Стария дворец, е голяма пародия. Тя е по - свободна в действията си, отколкото ако не беше наказана. Никой в нищо не я ограничава, нито контролира. Влиятелните й приятели се разделиха с главите си, но това не й пречи да твори гадост след гадост. Възможно ли е някой ден да страда толкова, колкото всичките й жертви... Е, разбра, че Искендер не е безразличен към Кьосем, но от това не умря. Mr. Green Стресна се за кратко, но бързо ще се съвземе.
Хюма също не пропуска да сее отровни семена - нацели Гюлбахар, ей така - между другото. Ликува не по - малко от майка си, че принудиха Кьосем да убие сестра си.

Зари, Зюл така и не разбра ролята на Ясемин в подлите игри на жена си и майка й. Щом му дадоха инфото от Аббас ага, за кого друг да се сети, освен за Искендер.
Сцената с "опита" за убийството на Сафие изобщо не ми хареса. Много нескопосана - и като замисъл, и като изпълнение. В крайна сметка Искендер "остави" Сафие на Кьосем. И на Зюл.

Как да не обичаш Османчик, дете - мечта за всяка майка. Grinning
Как да съчувстваш на Сафие за изгубения й син, когато внукът й се гърчи в адски мъки?! #Cussing out
Зюл сгреши като каза на Хюма, че е посветил Кьосем в тайната на Искендер.
Но той не е предател, а спасител на Искендер. Довери се на Кьосем, така както и тя му се доверяваше. Но не за да спаси собствения си живот, ако не дай, Боже, го обвинят в предателство, защото е крил тайната  за Искендер. Той вижда заплахата "Сафие" за държавата. И ако жена му си кротуваше, нещата можеха и да се подредят тихо - мирно.

Нито един от тримата, по - точно 4 -та от отбора на Сафие не знае за истинските отношения м/у Кьосем и Искендер. И ако я оставят, тя наистина ще го спаси. Но отровата вече почти свърши работата си и съвсем скоро Ахмед няма да е между живите. Което коренно променя позициите и отношенията между отборите. Кьосем има доверие на Искендер и на Зюл и не би направила нещо, което би им навредило, нито би ги излъгала. И тя, и Зюл ясно очертаха от кого идва заплахата - Сафие. Тази заплаха не е нова за Кьосем, всъщност Зюл не знае, че тя вече беше изпратила Искендер да убие Сафие. Зюл с нищо не  е допринесъл  за влошаване отношенията м/у Кьосем и Сафие, нито м/у Кьосем и Искендер. Зюл е праволинеен и честен. И верен. Хюма  е тази, която зад гърба на любовта си изпрати наложница, която да руши семейството на Ахмед. Тя е предателката. За нея любовта и семейството не са ценност. Ценностите й се свеждат до една - манията на майка й за власт. Самоубийствена власт, която руши всичко около себе си. Даже обичта към брат й не е достатъчна, за да осъзнае, че е само оръжие в ръцете на майка си.

Какъв ли край са замислили на този отбор и най - вече на Сафие, основният двигател.
Нахвърлих набързо това, което най - много ме впечатли в епизода, предстои да видим Халиме и Дилруба в действие...

И лудостите на Мустафа. По време на заседанията на Дивана свалял чалмите на везирите и скубел брадите им.
Хранел рибките и птиците с монети, защото са като народа.
Храни ги, за да са винаги с него и да го защитават - това му казва гласът, който чува.

Много накъсват сцените, през половин минута ги сменят.

# 684
Лучия, + 100.

Нямам какво да добавя.

Всичко усетих така и аз.

# 685
well-known,  newsm51

Моля се да има още един сезон! Praynig Дано след смъртта на Ахмед не решат отново да "подскочат" с 10 г. напред Sad Зная, че все някога ще свърши, но никак не искам да се разделя с героите от това време. Уж отдавна са прах, но за мен са като живи и искам да ги гледам... и тези след тях, поне още един - два века. Grinning
Във ВВ всичко беше завършено, като картини на художник. Иска ми се и тук рисуването да продължи, а не да драснат някакви щрихи.

Слънцето Султан Ахмед I залязва.

Изгрява кървавата луна Кьосем Султан.

# 686
Красиви колажи и много драматично тълкуване.  Sunglasses

Лучия  Heart Eyes, според мен кървавата луна е символ на насилствената смърт на Ахмед и начало на войната за престола.

Кървава луна - кървави времена. Сафийе срещу Дилруба/ Халиме/Давут срещу Кьосем и децата и.

И аз се надявам на втори сезон. Най-сетне успяха да придадат завършеност на някои образи от миналото и на времето - като цяло.

Хубав ден!  bouquet За мен ще е удоволствие да се "видим" надвечер  Heart Eyes

# 687
  • София
Образът на Хюмашах, който така харесвах, го развалиха още след 18-ти епизод. Не може да я направиш толкова умна и различна, и само две серии след това да тръгнеш да я съсипваш. В действията и от 19-ти епизод до сега няма никаква последователност, никаква. Сякаш са събрали всичките дъщери на Сафийе в един образ.  ooooh! 
Мислех, че поне като ги направят двойка със Зюлфикяр ще променят малко нещата, но не, те все повече ги съсипаха. Не ме интересува вече какво ще става с тях. Ще ги убиват ли, ще ги развеждат ли, ще ги пращат надалеч ли... все ми е тая. По-интересна тази линия от сега нататък няма как да ми стане.
Да приключват договорите на Вилдан и Мете, че да се махат от този сериал. Актьори като тях заслужават нещо много по-добро. Не че турските сценаристи блестят с идеи, но тук направо се подиграват с тях. Пък и не само с тях. Толкова много образи съсипа този Шахин...

Зад кадър с Хюлия

# 688
Зари,
изминали са повече от 10 г. откакто я видяхме за първи път. Някои се променят, изневеряват на принципите си /ако изобщо са ги имали /, други показват истинските си лица. Било е. И сега е така.
В образа й подчертават - "кръвта вода не става" и "обичам те, докато правиш това, което искам".

Османският Шерлок Laughing Laughing

Мехмед срещу Осман

Чичо и племенник

Мы в жизни любим только раз,
А после ищем лишь похожих
Среди трех сотен разных глаз
И тысячи прохожих...

С. Есенин.

В живота обичаме само веднъж
После търсим само подобните
Сред триста различни очи
и хиляди минувачи...

От 22.04.2016 г.

# 689
  • София
Лучия, за мен този образ тръгна да се разваля още в 19-ти епизод. Какви 10 години, какви 20, ако ще и 30 да бяха минали все тая. Шахин я развали просто защото не знае какво да я прави.

"обичам те, докато правиш това, което искам" - в това някак не мога да се съглася. Просто в случая всеки си гледа от своята камбанария, но карай да върви....
Ако пък целта на сценариста е била да ни покаже, че единствените, между които трябва да има истинска и голяма любов в този сериал е Ахмед и Кьосем, то до някъде успя. Само че от тези, от които не трябва да се усеща любов се усеща, а от онези, от които трябва не се усеща.  Whistling

Както и да е, няма да задълбавам повече. Писах и по-горе, че тази сюжетна линия съвсем изгуби моя интерес. Да видим коя ще е следващата...

Общи условия

Активация на акаунт