Моята сватба през 2016 г. (тема 3)

• 81 162
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
hriska91 , супер са поканите и май са в нашия цвят Simple Smile Аз сега също съм на вълна покани, първия вариант като го сглобих изобщо не ни хареса, та сега мисля нов, ще видим какво ще излезе накрая.
Имам си почти вече кошничка за късметчетата, но ще я покажа по-нататък като я украся. Много й се радвам, успях да я измисля да се връзва с кафезчетата ми Simple Smile
Ние също ще имаме дупка в програмата, но тя се получава и заради фотосесията ни. Като цяло моите родители като чуха как ще се проведат нещата имаше едно мрънкане ама как, какво ще правят хората. Те не са ходили на сватба скоро и изобщо не са наясно с тези подробности, още повече пък и с вечерната сватба. Но им се налага да се примирят  Grinning Обмисляме някакъв коктейл преди тържеството за гостите, докато ни чакат. Но още чакам от ресторанта да ми се обадят да ми кажат дали са измислили някакво предложение и дали ще ни устройва като цена...

# 91
Момичета, вече не издържам.
От две седмици решихме, че ще има сватба, мислех, че най-трудното ще бъде да се спрем на ресторант. Е, ресторант, гражданско, църква, видео, фотограф и диджей има. Проблемът е роклята. Започнах да обикалям и се оказа, че цените им са астрономически. Няма как да си позволя рокля за 1500 лв., а и смятам, че тези пари биха могли да бъдат оползотворени по много по-добър начин. Моля ви за съвет къде сте поръчали вашите и дали качеството им е добро, тъй като в по-евтините магазини направих обрив от една рокля, с която бях облечена за 10 минути.

# 92
Според мен варианта с шиене е най-добър - сама ще си избереш хубав плат. Аз така ще направя Heart Eyes

# 93
Според мен варианта с шиене е най-добър - сама ще си избереш хубав плат. Аз така ще направя Heart Eyes

Да, наистина така ще излезе на доста по-ниска цена, но се притеснявам, че не познавам шивачка и не знам дали няма да попадна на някоя, която да не направи това, което трябва.

# 94

Да, наистина така ще излезе на доста по-ниска цена, но се притеснявам, че не познавам шивачка и не знам дали няма да попадна на някоя, която да не направи това, което трябва.

Ако имаш време, я поръчай колкото е възможно по-рано. Аз съм си харесала един модел и говорих с един шивач да ми я направи. Определила съм бюджет около 400 (за плат и труд), нямам възможност, а и не искам да давам повече пари за рокля, която ще сложа 1 път. не е оправдано..

# 95
  • Варна
Vesi_Uz, има вариант да си я вземеш под наем. Моя позната така направи. Беше на мнение "защо да купуваш/шиеш рокля за единия ден, че и после и място да ѝ търсиш...." Не казвам, че е права, но това е евтин и нелош вариант.

# 96
Много ви благодаря, момичета. В събота ще отида до Асеновград, за да видя дали няма да има нещо хубаво и евтино там (надеждата умира последна). Но до момента в София евтините рокли са и от много евтини и некачествени платове.
Може би ще се спра на вариант с шиене, ако открия шивачка, която има нещо като каталог със завършени модели. Май звучи невъзможно

# 97
Здравейте момичета. Имам въпрос относно църковния брак, бяхме определили за дата 28.08,но когато отидохме в църквата,където бяхме решили да се венчаем, ни отговориха,че тогава е забранено,въпреки,че бяха записали една двойка за същия ден. В друга църква пък ни казаха,че е позволено преди 16:00. Сега не знам как да постъпя,понеже не ми се иска да е в забранен ден. Имате ли идея дали църковните бракове са разрешени на този ден?

# 98
Здравейте,

За август месец, в църковния календар са вписани следните дати забранени за брак:
   - Богородични пости: 1 август до 14 август.
   - Преображение – 6 август
   - Успение Богородично – 15 август
   - 29 август (понеделник) – Отсичане главата на Йоан Кръстител.

Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile

# 99
  • Варна
Vesi_Uz, има вариант да си я вземеш под наем. Моя позната така направи. Беше на мнение "защо да купуваш/шиеш рокля за единия ден, че и после и място да ѝ търсиш...." Не казвам, че е права, но това е евтин и нелош вариант.

Да, но в повечето магазини, които предлагат рокли под наем, наемите са толкова високи, че пак излиза по-евтино да си ушиеш при шивач. После можеш да я продадеш/подариш на някоя булка в затруднено положение. Също освен наема, събират и депозит, който естествено не се връща, ако с роклята се случи нещо. На мен лично в такъв ден последното, за което бих искала да си ангажирам съзнанието, е да треперя над роклята да не се изцапа/скъса.

# 100
  • Варна
Е, съгласна съм! Просто го казах като вариант... Иначе и аз ще ангажирам шивач  Peace

# 101
Благодаря ти Simple Smile И тези дати бях намерила,но в едната църква ми казаха,че и денят преди това не може. Явно във всяка църква сами преценяват.

# 102
Здравейте момичета. Имам въпрос относно църковния брак, бяхме определили за дата 28.08,но когато отидохме в църквата,където бяхме решили да се венчаем, ни отговориха,че тогава е забранено,въпреки,че бяха записали една двойка за същия ден. В друга църква пък ни казаха,че е позволено преди 16:00. Сега не знам как да постъпя,понеже не ми се иска да е в забранен ден. Имате ли идея дали църковните бракове са разрешени на този ден?
Здравей,нашата дата е същата и аз също срещнах огромни затруднения,след като обиколих поне 10 църкви накрая датата си остана тази. Трябва да си направите църковният брак преди 16ч,защото тогава започва службата ,а в 17ч за църквата започва новият ден и поради тази причина ти отказват. Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 103
Момичета,чета ви от доста време,но не съм се включвала досега,защото нямаше с какво да съм ви полезна.Относно роклите в Асеновград-магазинати са много,разположени са из целия град и пада голямо обикаляне.Има рокли от и 350 лв.,но поне според мен са отвратително грозни.Иначе за 600-700 лв. се намират доста добри модели.Моят съвет е задължително да мерите различни и много модели.Защото понякога това което харесваме и си представяме,не ни стои никак добре,когато го облечем,и обратното-модел,който уж не ни харесва,при обличане може да се окаже точно нашата рокля.Така стана и с мен.Дори да решите да шиете при шивач-не се подлъгвайте само по каталог!Задължително мерете.  Peace
Успех и прекрасни рокли желая на всички ви  Heart Eyes

# 104
Здравейте! Записвам се и аз, нашата сватба ще е във Варна тази година, все още не сме уточнили датата, но ще се радвам да обменяме опит и съвети, тъй като аз съм от София и ще ми бъде малко трудно с организацията.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт