Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 36 087
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
 Eldass, това се казва синехия, срастване на срамните устни при момиченцата. Четох, че е при бебчетата, но може и при моомиченца на 1-2 години. То при нас беше ципичка, добре, че го открих навреме, иначе сигурно става с времето по-плътна преграда. И може в един момент да почне дори да им пречи да пишкат. Професорът в Майчин дом каза, че при нас е било почти догоре и че е най-вече при много бели бебчета.Но педиатрите явно изобщо не проверяват момиченцата за това, добре, че ние сами си се образоваме!
Ние сме на консултация на 18 и тогава ще ни дадат направление.

# 376
Lucile5, добре, че сте открили и решили проблемът на време. И да не се получава отново.

# 377
  • Драгоман
Мерси, Женчето! Ние днес бяхме при проф Сираков в Майчин дом и той го разлепи. И ние стигнахме дотук по съвет на педиатърката- да не съм пипала там! Добре, че все пак бях прочела за това и го открих от рано. Сега се моля и при нас да не се повтори  Praynig
Аз ти препоръчвам всяка вечер да разтваряш и да проверяваш дали всичко е наред и да мажеш там с мазничък крем, за да не може да се залепят отново. А лекаря сряза ли или го дръпна залепеното?

# 378
  • Драгоман
Eldass на нас ни дадоха и вече направихме ПКК и урина. За нефролог нашата педиатърка ми препоръча да отидем при детски нефролог от МЦ Здраве, обаче незнам кой да избера там.
И аз ще я водя там. Има една доцентка, не й помня името, доста е добра. Като цяло там си водя децата при нужда за всичко поне досега и съм доволна от отношение и лечение.

# 379
  • Пловдив
Eldass, това се казва синехия, срастване на срамните устни при момиченцата. Четох, че е при бебчетата, но може и при моомиченца на 1-2 години. То при нас беше ципичка, добре, че го открих навреме, иначе сигурно става с времето по-плътна преграда. И може в един момент да почне дори да им пречи да пишкат. Професорът в Майчин дом каза, че при нас е било почти догоре и че е най-вече при много бели бебчета.Но педиатрите явно изобщо не проверяват момиченцата за това, добре, че ние сами си се образоваме!
Ние сме на консултация на 18 и тогава ще ни дадат направление.

Много са невежи педиатрите в това отношение - нито веднъж нашата не е проверила срамните устни на Вики. Аз го правя откакто се е родила, защото имаме горчивият опит от племенницата ми. Нея я цепиха по хирургичен начин ... а е тъмничка, при тях било голяма рядкост. И аз разтварям всеки път устните - по-често в началото като малка, по едно време ми се стори, че се позатваря и се притесних, но успях да й го оправя.

# 380
  • София
Здравейте, момичета!  bouquet

Не съм писала и не съм ви чела от много време, едва днес успях да попрегледам какво се случва при вас. Да оздравяват бързо болните бебчета, мами и каки/батковци! При нас таткото е болен и уж пазя малкия, ама знае ли се.. Дано се разминем.

Аз захранвам от 10-ина дни, вече яде тиквичка и картоф, поотделно и смесени, а от вчера давам и морков. Харесва му мисля. Като цяло, не е от капризните моето дете, хапва си каквото има  Blush

Виждам, че обсъждате къде ще ги водите за изследванията, които се пратя на 6-я месец. Нашата педиатърка също ми даде направления за кръв, урина и ехограф на коремни органи. Оказа се обаче, че с направлението, което имаме, мога да го заведа само в някоя поликлиника, общо взето, някакво недостатъчно се оказва за нормален медицински преглед. Та ще го водя в 25 ДКЦ с това направление, но отделно й звъннах и й поисках още едно специално за детски нефролог. Ще ми даде днес или утре и се чудя къде да го водя. Четох добри отзиви за д-р Мария Гайдарова. Преглажда в 1 Детска консултативна клиника (до Зоопарка) и в СБАЛ по детски болести, хабилитирана е, уж си разбира от работата. Отделно за МЦ по детски болести на Найден Геров също чувам добри отзиви. И сега съм в чуденка, но може би ще е в 1 ДКК. Хем ни е близо, хем новичко, хем добри отзиви. Някоя от вас да ги е посещавала по някакъв повод?

Кико още не може да седи. Напълно седнал го слагам само на обяд докато давам пюрето, но и тогава климва напред и забива брада в гърдите. В мен го слагам седнал, но той се навежда да си пипа крачетата. Сам от легнало до седнало положение - абсурд, все още  Laughing Но не бързам, като му дойде времето ще седне, няма да остане неседнал.

Иначе сериозно се търкаля, даже миналата седмица падна от спалнята. Хем знам, че е подвижен и опасен да го оставям, хем и аз не знам защо реших, че нищо няма да стане. От тогава - на земята или в столчето за хранене полулегнал.

Расте дребосъкът с часове - бяхме на консултация във вторник - 9100 гр. , 73 см. По мои мерки, които са по-точни със сигурност, защото аз го меря гол и опънат, а те с дрехите и вадят на око около 200-300 грама и почти никога не му опъват крачетата напълно, 9300 гр., 76 см. Колкото и да е, да е здрав само!

# 381
 С един инструмент сцепи ципичката, безкръвно беше, вчера й щипеше като пишкаше, днес вече нищо й няма. Ще проверям и мажа много стриктно, дано не се повтори!  Praynig

# 382
Здравейте,
Честито за зъбчето Simple Smile, да са здрави и бели Simple Smile
Добре, че леко е минало разлепянето на срастването. Нашата док. ни инструктира всеки ден да почиствам с памуче с физ.р-р от хигиеничн гледна точка и така наблюдавам често мястото.

Бебка се изправя сама в шезлонга като се хваща с двете ръце за долната част на ринга с висящите играчки и така заема чиста седнала позиция Simple Smile Слагам я и в дупката на възглавницата за кърмене и седи като в кресло с ръце важно подпряни в страни Simple Smile
От легнало по гръб си вдига упорито главата, но повече не може.
На пода се обръща около дясно рамо само и не се и опитва да пълзи. Баткото изобщо не пълзя, направо се изправи по дивана и започна да пристъпва.

Днес я захраних, дадох тиква. Прие я, почуди се какво ли е това, защо ми го дават, какво да го правя, но го изяде Simple Smile. Беше любопитна, не се намръщи.

# 383
Моят пробва да се помотае в барбарона, батковците го сложиха. Стоя си мирно, не протестира. Аз мисля, че скоро ще пропълзи - и тогава вече ще стане трудно Wink Но като е по-подвижен, ще е по-независим и няма да мрънка толкова да го нося на ръце. Така се надявам поне, ще видим какво ще се случи Wink

Тедичка - кажи повече за това направление - то по здравната каса ли е задължително, или по преценка на ЛЛ. Сигурно няма да повярвате, но наш'та ЛЛ пак зачезна да учи. Последният път като я видях си мислех, че ще ни сложи първите ваксини, заедно с втори прием на Ротарикса. Да, ама не. Даде ми опаковките по ЗК за прием 1 и 2 и ми каза да си потърся кой да ми ги сложи, препоръча да отида в някоя частна клиника. И до тогава да стоят у дома в хладилника ваксините. Ами, взех си ги, какво да правя. Обаче никак не го очаквах... Та, затова  ивъпросът ми е - да ме светнете какви направления се полагат по ЗК за малчовците по принцип, защото на наш'та ако чакам да се присети, сигурно ще е вече в 1 клас ...
луда работа ви казвам .. Confused Confused

# 384
биби Честито зъбче!

Румка, защо не я смениш?

Имаче 6м по ЗК са ехограф на коремни, кръв и урина - задължителни.

# 385
  • София
Биби, честито зъбче, да са всичките бели и здрави.

И ние минахме на ехограф за коремни органи и кръвни изследвания. Всичко изглежда наред. За коремните органи бяхме в детско здраве, а кръвните изследвания ги правихме в лаборатория Кандиларов.
Момичета, въведох от плодовете банан. Обаче е от пюре на ХИП. Утре мисмя да дам пресен банан. Ако го приеме добре (би трябвало всичко да е наред),  мисля след това да дам банан с авокадо. Четох, че двата плода могат да се дават сурови. Вие как мислите, дали авокадото е добре? Някоя от вас давала ли е и мисли ли да дава?

# 386
katya_pk, аз ще давам като една от първите храни авокадо. Има неутрален вкус и може да се добавя, както към зеленчуци, така и към плодове /банан, праскова, манго/ и каши, но само сурово.
 Аз мислех да правя изследванията преди захранването, но няма да ми се получи - много ни се изместват датите вече след днешната консултация

# 387
# 388
 Lucile5, с всичко изброено в статията съм съгласна, без едно - за екзотичните плодове и зеленчуци само като нови вкусове. Бананът също влиза в тази категория. Вярно аз го избягвах с първото дете, но защото вървеше по тежичко и не исках да помпам допълнително. Само запознах с този плод, без да го предлагам редовно. И сега ще направя така. А авокадото също в малки количества, за да омекоти текстурата също ще ползвам.
Днешната консултация без ваксини пак премина с плач - явно се плаши вече от непознати хора. Много ми е фин младежа - 7 кг. и 70 см. Според педиатърът започваме със зеленчуци /картоф, тиква, пъщарнак, морков/ и след въвеждането им до 125 гр. на обедно хранене, продължавам с безглутенови каши за следобедна закуска.

# 389
И аз това за екзотичните плодове не го възприемам. Аз също давам банан, суров, в мрежичка и бебка го харесва и се забавлява. Авокадо също ще давам.

Общи условия

Активация на акаунт