Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 781
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, след като се оказахме алергични към тиква, сега се чудя с какво да продължа. Кой знае от къде какво ще излезе. Имам спанак с ориз, който всички ми казват, че бебетата много го обичат. Гледам обаче, че съдържа царевично нишесте и сухо мляко. Според вас мога ли да го пробвам или заради тези съставки да задържа? Има и масло, но явно на малкия вече съм му давала масло с едни уж обикновени зеленчуци на Хипп /после видях, че го има в съдържанието/. Та въпросът ми е за нишестето и сухото мляко... newsm78

# 556
Аз не бих дала сухо мляко.
Първото си дете го храних само с няколко еднокомпонентни пюрета и една каша елда с плодове, чак до след годинката. Царевица, броколи, картоф, тиква, пащърнак, карфиол и ориз, в който слагах някакви плодове, най-често кайсии или сини сливи. На годинка включих ябълка, морков, след това и хляб и други пшенични.
Сега яде всичко, без риба и ягоди. Дори не е опитвала, но не е и толкова важно да ги яде точно тези неща, може и без тях.

# 557
Алана, а защо не опита вече, тя ли не пожелава - специално ягоди.

Жулиета, и аз на твое място не бих давала нищо на този етап със сухо мляко, още повече защото е силен алерген и по принцип.

А бебетата, които отказват пюрета - дайте им време. А и някои пюрета са си отвратителни.  Mr. Green Аз не се престраших да ги опитам.  Mr. Green

# 558
Аз пък опитвам всичко, преди да го дам на бебка и пюретата досега всички ги харесвам с изключение тиквичките с ориз и тиквата, тя ми мирише странно, взимам на Хипп. Но днес въведох авокадо, първо го опитах и ми се стори отвратително на вкус, дадох и на татко й, той едвам го преглътна  Laughing Бяхме сигурни, че и тя няма да го иска, а пък тя го хареса и си го хапна с кеф  Laughing А пък пюретата от сливи и ябълки, които аз намирам за много вкусни, не ги иска  Crazy Та още веднъж ще кажа, че явно което е вкусно за нас, за тях не е и обратното  Joy
В магазини BeFit има същото огромно разнообразие от марки, както на сайта zabebo, има на Holle, Sunval и т.н.

# 559
Аз пък опитвам всичко, преди да го дам на бебка и пюретата досега всички ги харесвам с изключение тиквичките с ориз и тиквата, тя ми мирише странно, взимам на Хипп. Но днес въведох авокадо, първо го опитах и ми се стори отвратително на вкус, дадох и на татко й, той едвам го преглътна  Laughing Бяхме сигурни, че и тя няма да го иска, а пък тя го хареса и си го хапна с кеф  Laughing А пък пюретата от сливи и ябълки, които аз намирам за много вкусни, не ги иска  Crazy Та още веднъж ще кажа, че явно което е вкусно за нас, за тях не е и обратното  Joy
Тиквата на Хипп е ужасна. Аз давах също домашна и на Гербер - тях ги хапваше с кеф. Пробвай и ти Peace

# 560
Алана, а защо не опита вече, тя ли не пожелава - специално ягоди.
Най-вероятно ще е алергична към тях и няма смисъл да провокираме реакция, защото когато се случи, ще застраши неща, които за сега яде без проблем. Нямаме никакъв зор с ягодите, тя никога не е пожелавала да опита. Те много лесно се избягват, за разика от млякото.

# 561
Вие си дърпате ушите, а Макси си откри пишката. И като му махна ръката такъв рев дръпва Joy
Добър ден, момичета. И нашият много си играе с ушето и ако малко са му пораснали ноктите даже си прави сам ранички.
Аз да питам, някой беше споменал за някаква образователна книжка ли беше, килимче ли беше, на което бебето много се радвало. Искам да купя на малкия нещо такова - да казва звуци на животни или подобно. В нета не намерих почти нищо.

Нещо такова http://prntscr.com/ah913j

# 562
  • София
Ние вчера ядохме боровинки с ябълка и днес по лицето има  ситни пъпчици,предполагам че  е от  това.Вие  какво мислите  за  боровинките?

# 563
Не е ли рано за боровинки... За първите 2 месеца от захранването, моята книга препоръчва само ябълка и круша. Аз мисля, че банан и слива би могло още, но тези беритата ми се струва, че са за понататък.

Килимчета за игра има в Джъмбо. Не съм взела, но съм ги виждала.

Реакцията, газове от картофа, я понамалих като и давам Инфакол, той е за колики, като в описанието му пише, че действието ми е да спомогне да се освободят от газовете, т.е. тъкмо.

Авокадото със зеленчиците или с плодовете го давате?

Колко часа нощни паузи правят вашите бебчета?

# 564
За нощните паузи Никола различно се буди. Сега заради зъбите се буди по нарядко, защото не иска да суче много. Както не иска да суче и изведнъж един рев и като му дам да суче вече мн разстроен се успокоява. Тези зъби са ужас. Няколко дни не се беше будил първите 6 часа след слагане да спи. После се буди веднъж в 12 или 1 и после в 4-5.

Боровинките и аз знам че са потенциален алерген, затова по късничко. Ние от плодовете сме яли само круша и сини сливи заради запека. Но вече се оправи и морков няма да давам освен вече в манджички по нататък като стане 10-11 месечен. Твърде много го запича. Смятам да въведа и ябълка скоро след просото което сега въвеждам втори ден. За щастие имам домашна.  Hug

Килимче за игра имаме от Икеа от доста време за да може да се учи да пълзи, но не е музикално. Той вече мн обича да обикаля цялото килимче и да си набавя играчки, но не може още да пълзи.

Авокадо смятам да давам със зеленчуци. Но сигурно ще върви и с плодове.

Използвате ли гелче за болките във венците?

# 565
Аз днес авокадото го въведох чисто, пасирах го с малко водичка, нали не е проблем да го давам чисто  newsm78 ? Предпочитам да опитва нещата в чист вид засега...
Боровинки и аз ги гледах на пюре, но не посмях да купя.
Аз не ползвам нищо за зъби още, то не са й подути венците още...

# 566
Авокадото много го обичам, дано и малчо да му е фен като мен.  Mr. Green Ще го давам първо със зеленчуковите, ще добавям по малко. Като въведа и плодове, каши /не трябва да са горещи/ и в тях ще слагам, но класиката е банан с авокадо. Има неутрален вкус и върви на всичко.
Нощните паузи варират от 3 до 4 часа най-много.
За зъбите нищо не давам, но и не виждам проблем в момента. Дано не се повтори ужасът с голямото дете - нищо не помагаше - гелове, таблетки, хомеопатия.  ooooh!

# 567
  • София
Аз прочетох на бурканчето на гербет   моето първо пюре -4 месеца и затова го купих Embarassed
За зъбите  и аз не давам нищо.
Вчера си направих експеримент да му дам да пие от чаша(стъклена),толкова му хареса че нямам думи изпи -30 мл.за секунди.А и новите зъбки тракат по нея,много се радва Joy
Шишето с вода на последък го бута и не иска,дали да почна с чаша не знам newsm78

# 568
За зъби не се налага да мажа в момента, но като започнат да я дразнят, ще мажа с каквото препоръча лекарката. За баткото ми бяха донесли едно гелче от Гърция, което било ефикасно, но така и не се наложи да го ползвам. При него зъбите си излязоха спокойно.

За чаша, купих с мек накрайник за след 6 месеца и тя пие от нея. Само дето дупката е доста голяма и се дави на моменти. Със стъклена чашка не съм я пробвала.

# 569
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Нощната ни пауза също е 3-4 часа (яде си като през деня  Crazy).
Чашка мисля да му купя бебешка с дръжки като започнем захранването.
Гелче за венците засега не съм ползвала,но вече се чудя дали да не започна,защото сме мнооооого криви и кисели от вчера и нямам друго обяснение за това киселеене,освен зъбите.Или някой да го е уручасал?Вие вярвате ли в такива неща?

Общи условия

Активация на акаунт